Mąka z tapioki 500g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIATajlandia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

6,99 zł

7,00 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Mąka z tapioki Opis

Mąka z tapioki wytwarzana jest ze zmielonego korzenia manioku. Produkty z tapioki, bardzo popularne w krajach gdzie uprawiany jest maniok: kraje Ameryki Południowej, Azji i Afryki, stają się coraz bardziej popularne również u nas.

Tapioka jest hipoalergiczna, co oznacza nikłe szanse na uczulenie na produkt oraz bezglutenowa. Składa się głównie z węglowodanów i lekkostrawnych białek. Zawiera w swoim składzie skrobie oporną - węglowodan, który jest oporny na działanie enzymów trawiennych. Stanowi ona pożywkę do rozwoju pożytecznych bakterii jelitowych i pełni wiele funkcji prozdrowotnych. Ma również pozytywny wpływ na regulację gospodarki cukrowej poprzez zwiększenie wrażliwości na insulinę. Tapioka nie zawiera również cholesterolu. Z powyższych powodów tapioka jest polecana osobom zmagającymi się z problemami układu pokarmowego, cukrzycą typu 2 oraz na diecie bezglutenowej.


Mąka z tapioki Wartości odżywcze / Skład

skrobia z bulwy manioku

Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Mąka z tapioki KCAL

W 100g surowej tapioki jest ok. 358 kcal. W trakcie gotowania tapioka zwiększa swoją objętość, poprzez pochłanianie wody, stąd 100g ugotowanej tapioki to tylko 159 kcal. Dzięki temu produkt jest idealny dla osób będących na diecie redukcyjnej i dbających o sylwetkę. Tapioka składa się głównie z węglowodanów (skrobi), ale znajdziemy w niej również  śladowe ilości tiaminy, witaminy B6, kwasu foliowego oraz kwasów tłuszczowych (nasyconych i nienasyconych). Kalorie w tapioce pochodzą w 6% z białka, 67% z węglowodanów i 27% z tłuszczy. W swoim składzie zawiera spore ilości witaminy A. Tapioka zawiera związki o działaniu przeciwutleniającym.


Mąka z tapioki przepisy / Mąka z tapioki zastosowanie

NALEŚNIKI Z TAPIOKI

NALEŚNIKI Z TAPIOKI

Składniki:

- 8 dag mąki z tapioki
- 8 dag mąki kukurydzianej
- 200 ml mleka
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli

Przygotowanie:

Jajka wbić do miski, dodać mleko, sól i olej. Wszystkie składniki energicznie wymieszać. Dodać mąkę z tapioki oraz mąkę kukurydzianą i całość wymieszać na gładką, jednolitą masę. Powstałe ciasto odstawić na 15 minut. Ciasto wykładać dużą łyżką na rozgrzaną patelnię i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podawać z dżemem lub ulubionymi owocami.


Mąka z tapioki Zastosowanie

Mąka z tapioki używana jest głównie jako zagęstnik sosów i zup. Doskonale zagęszcza i nie zmienia smaku dania ponieważ sama go nie posiada. Mąka znajduje także zastosowanie w przemyśle spożywczym - dodaje się ją do kisielów, przysmaków mlecznych, owocowych jak również legumin.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Mąka z tapioki Film


Mąka z tapioki Opinie o produkcie: Mąka z tapioki 500g

T
Twoteetotwo
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
06/05/20
Ok produkt
Review by Twoteetotwo on6 May 2020 review stating Ok produkt
Dodaję do mieszanki mąk do wypieku chleba i ciast. Polecam.
K
Krystyna
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
16/04/20
produkt super
Review by Krystyna on 16 Apr 2020 review stating produkt super
produnkt bardzo dobry przydaje się w kuchnii, do zagęszczania zup,sosow bez zapachowy. Polecam
E
Ewelina
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
05/11/19
mąka z tapioki
Review by Ewelina on5 Nov 2019 review stating mąka z tapioki
Jestem zachwycona tym produktem wszystko na plus.
L
Lara
5 star rating
05/11/19
MĄKA Z TAPIOKI
Review by Lara on5 Nov 2019 review stating MĄKA Z TAPIOKI
Bardzo wydajna, bez smaku, więc na plus. Do zagęszczania sosu idealna, i do zup, nawet po zbledowaniu nie traci gęstej konsystencji.
M
Malwina
5 star rating
05/11/19
Mąka z tapioki
Review by Malwina on5 Nov 2019 review stating Mąka z tapioki
Świetnie zagęszcza potrawy nie zmieniając wogule smaku. Dużo lepszy zamiennik mąki ziemniacznej.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również