Octy

RODZAJ PRODUKTU
PRODUCENT

PODKATEGORIE

Octy to nic innego jak wodne roztwory kwasu octowego powstające w wyniku fermentacji octowej alkoholu. Większości z nas kojarzą sie one z ostrym zapachem i intensywnym, kwaśnym smakiem, a za ich główne zastosowanie uważa się zakwaszanie marynat stosowanych m.in. do konserwowania ogórków czy grzybów. Jednak nie jest to jedyna możliwość ich wykorzystania. Kwiatowe i owocowe octy dostępne w ofercie naszego sklepu dzięki swojemu przyjemnemu, łagodnemu smakowi świetnie sprawdzą się w roli dodatku do dressingów, sałatek, zup, mięs czy sosów. Ocet jabłkowy, malinowy, ocet z kwiatów czarnego bzu, ocet z kwiatów róży damasceńskiej a także oryginalny ocet balsamiczny z Modeny - w naszym asortymencie znajdziesz szeroki wybór najwyższej jakości produktów, które nadadzą Twoim potrawom nowego smaku i charakteru.