Przyprawa Do Pizzy przepisy Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Pizzy przepisy Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Pizzy przepisy Opinie Cena Zastosowanie

Przyprawa do pizzy 40g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

2,69 zł

RABAT - 10%

2,99 zł

-10

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Przyprawa do pizzy Wartości odżywcze

Sól, kukurydza, Oregano, cukier, papryka słodka, papryka ostra, cebula, tymianek, lubczyk, koper, pomidor, mięta, papryka – barwnik naturalny.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Przyprawa do pizzy Zastosowanie

Włoska kuchnia stale gości na Twoim talerzu? Rewelacyjna przyprawa do pizzy to sposób na szybsze przyrządzanie i doskonalszy smak dania rodem z europejskiego południa.

Dzięki oryginalnemu smakowi, a przede wszystkim zawartości cennych składników, przyprawę do pizzy możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów.

  • Po pierwsze: warto dodawać ją do pieczonych pasztetów warzywnych oraz past kanapkowych przygotowywanych na bazie roślin strączkowych;
  • Po drugie: przyprawa do pizzy doskonale podkreśli smak sosów pomidorowych, jak również zup i koktajli pełnych warzyw;
  • Po trzecie: dodając do przyprawy do pizzy odrobinę oliwy z oliwek oraz wody, w zaledwie kilka chwil zamienisz ją w smaczny sos sałatkowy;
  • Po czwarte: przyprawa do pizzy świetnie sprawdzi się podczas przyrządzania kurczaka oraz zapiekanek makaronowych pełnych warzyw.


Przyprawa do pizzy Opis

Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych przyprawy do pizzy marki VIVIO

Kto z nas nie uwielbia smaku aromatycznej pizzy z dodatkiem pysznego sera i świeżych liści rukoli. Chociaż niniejsza potrawa kojarzy nam się zazwyczaj z kuchnią typu fast-food, warto wiedzieć, że przygotowana we właściwy sposób pizza może stanowić także element zrównoważonej diety. Niemniej jednak, osiągnięcie jej wyjątkowego smaku nie byłoby możliwe bez zastosowania odpowiednich ziół. Dlatego też, dla wszystkich miłośników włoskiej kuni przygotowaliśmy aromatyczną przyprawę do pizzy. Stworzona wyłącznie z najwyższej jakości ziół, mieszanka marki VIVIO odznacza się nie tylko niepowtarzalnym smakiem, ale także zawartością cennych dla zdrowia składników. Dlatego też, wprowadzenie przyprawy do pizzy do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia może sprzyjać poprawie naszego samopoczucia. A co jeszcze warto wiedzieć na temat przyprawy do pizzy? I jak wykorzystać ją w naszej codziennej kuchni? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w dalszej części tekstu!

Gdzie kupić przyprawę do pizzy i zapiekanek?

Czy przyprawa do pizzy może spożywana być przez osoby zmagające się z problemem celiakii?

Czy przyprawa do pizzy zawiera w swoim składzie konserwanty?

Do czego można dodawać przyprawę do pizzy marki VIVIO?

Jak w prawidłowy sposób przechowywać przyprawę do pizzy i zapiekanek?

  • Zastosowanie przyprawy do pizzy w codziennej kuchni;

  • Przyprawa do pizzy – przepisy.

Przyprawa do pizzy – skład i najważniejsze wartości odżywcze

Aromatyczna przyprawa do pizzy marki VIVIO to wyjątkowy produkt, dzięki któremu bez trudu przygotujemy popularne dania kuchni włoskiej. To co wyróżnia ją spośród innych produktów dostępnych na rynku, to przede wszystkim prosty skład oraz zawartość cennych dla zdrowia ziół, których stosowanie może przyczynić się do poprawy naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. A jakie składniki znajdziemy w przyprawie do pizzy marki VIVIO?

Po pierwsze: BAZYLIA – charakterystyczna dla dań kuchni włoskiej. Niemniej jednak, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z tego, iż tak naprawdę pochodzi ona z dalekich Indii. Bazylia od wieków wykorzystywana jest w kuchniach niemalże całego świata. Nic w tym dziwnego, albowiem odznacza się ona świeżym smakiem i przyjemnym aromatem. Co ciekawe, bazylia jest także źródłem cennych substancji, w tym olejków eterycznych oraz barwników karotenoidowych.

Po drugie: OREGANO – nazywane także dzikim majerankiem. Niniejsza przyprawa od pokoleń wykorzystywana jest zarówno w kuchni włoskiej, jak i polskiej. Ponadto, trudno jest nam wyobrazić sobie bez niej smak pysznej pizzy. Warto wiedzieć, że oregano jest nie tylko rośliną o bogatym aromacie, ale także zawartości cennych dla zdrowia składników, wśród których na szczególną uwagę zasługują kwasy fenolowe oraz flawonoidy.

Po trzecie: PAPRYKA SŁODKA ORAZ OSTRA – przyprawy popularne dla kuchni Ameryki Południowej. Stosowane są w kulinariach już od tysięcy lat. Co ciekawe, suszona papryka uznawana jest za jedną z najpopularniejszych przypraw świata. Jej ostra odmiana jest dodatkowo źródłem cennej kapsaicyny, składnika o silnych właściwościach przeciwutleniających. Ponadto, papryka jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu liczne witaminy i minerały. Na przykład: witaminę A, witaminę C i E, sód, potas, fosfor, magnez i żelazo.

Po czwarte: KOPEREK – aromatyczna przyprawa kojarząca nam się głównie z polskimi przysmakami. Niemniej jednak, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z tego, iż świetnie pasuje ona także do dań włoskich. Warto wiedzieć, iż koperek jest nie tylko smaczny, ale także zawiera w swoim składzie liczne substancje o działaniu prozdrowotnym. Wśród nich na szczególną uwagę zasługują cenne flawonoidy oraz olejki lotne.

Po piąte: TYMIANEK – roślina charakterystyczna dla regionu morza śródziemnego. Przyprawa ta na szeroką skalę wykorzystywana jest w daniach kuchni greckiej oraz hiszpańskiej. Tymianek odznacza się zarówno wyrazistym smakiem, jak i aromatem. Wszystko to za sprawą zawartych w nim olejków eterycznych, w tym tymolu i karwakrolu. Co ciekawe, ta niezwykła przyprawa jest także źródłem cennych flawonoidów oraz garbników, a zawarte w niej witaminy i minerały mogą korzystnie oddziaływać na zdrowie i samopoczucie człowieka.

Po szóste: SUSZONE POMIDORY – bez których trudno jest nam wyobrazić sobie aromatyczne dania kuchni włoskiej. Odznaczają się one lekko słodkawym, mięsistym smakiem. Dzięki temu są one w stanie doskonale podkreślić charakter przygotowywanych przez nas potraw. Niemniej jednak, to co najważniejsze w suszonych pomidorach, to zawarte w nich cenne substancje o działaniu prozdrowotnym, a wśród nich na szczególna uwagę zasługuje likopen, który wraz z procesem suszenia na słońcu, jeszcze przybiera na swojej sile.

W składzie przyprawy do pizzy marki VIVIO znajdziemy również: pachnący lubczyk, pełną zdrowia cebulę, miętę oraz niewielkie ilości soli i cukru. Połączenie powyższych składników sprawia, iż dodanie przyprawy do pizzy do naszych ulubionych dań, w zaledwie kilka chwil jest w stanie przenieść nas w słoneczne regiony Włoch.

Poznaj najcenniejsze właściwości zdrowotne składników zawartych w przyprawie do pizzy marki VIVIO

Przyprawa do pizzy marki VIVIO została stworzona wyłącznie z naturalnych składników. Dlatego też, jest ona w stanie dostarczyć do naszego organizmu szereg cennych witamin i minerałów. Ponadto, wprowadzenie jej do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, jest w stanie wpływać na poprawę naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. W tym miejscu warto zwrócić szczególną uwagę na przeciwutleniacze, zawarte między innymi w oregano oraz tymianku. Niniejsze związki chemiczne posiadają kluczowe znaczenie dla skutecznej profilaktyki chorób nowotworowych. Wpływają one przede wszystkim na zwalczanie szkodliwego wpływu wolnych rodników na nasz organizm oraz minimalizowanie ryzyka występowania stresu oksydacyjnego. Dodatkowo, przeciwutleniacze dostępne w przyprawie do pizzy mogą korzystnie wpływać na spowolnienie procesów starzenia się organizmu, a tym samym pozwolić nam na dłużej zachować młody wygląd skóry.

Nie bez znaczenia jest także potas obecny w ziołach stanowiących podstawę aromatycznej przyprawy marki VIVIO. Pierwiastek ten posiada wykazuje istotny wpływ na funkcjonowanie naszego układu krążenia, przyczyniając się między innymi do regulacji poziomu ciśnienia krwi. Co ciekawe, korzystny wpływ na pracę naszego serca wywiera także magnez oraz fitosterole roślinne, które wspomagają usuwanie nadmiernych ilości złego cholesterolu z krwi, a tym samym zmniejszają ryzyko rozwoju miażdżycy w przyszłości. Analizując właściwości zdrowotne przyprawy do pizzy, warto także przyjrzeć się zawartej w ostrej papryce kapsaicynie. Niniejsza substancja jest w stanie wpływać na przyspieszenie procesów metabolicznych, a tym samym na zwiększenie efektywności zastosowanych metod odchudzania.

Niniejsza mieszanka przypraw może okazać się także cennym wsparciem w okresie jesienno-zimowym. Substancje dostępne zarówno w tymianku, jak i suszonych liściach oregano, są w stanie skutecznie wspierać pracę naszego układu odpornościowego, a także zmniejszać dolegliwości w przebiegu przeziębienia i grypy. Co ciekawe, także bazylia zawiera w swoim składzie cenne olejki eteryczne, które wykazują właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze.

W tym miejscu należy jednak pamiętać, że aby uzyskać z przyprawy do pizzy wszystko to, co najlepsze, należy wprowadzić ją do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia. Tylko w ten sposób będziemy w stanie cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem przez długie lata.

Przeciwwskazania dotyczące spożywania przyprawy do pizzy oraz lista alergenów

W większości przypadków, stosowanie odpowiednich ilości przyprawy do pizzy jest całkowicie bezpieczne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, istnieją pewne przeciwwskazania związane ze stosowaniem niniejszej przyprawy. Po pierwsze, ze względu na zawartość papryki oraz cebuli, spożywanie nadmiernych ilości przyprawy do pizzy nie jest wskazane w przypadku osób zmagających się aktywnymi stanami zapalnymi w obrębie błony śluzowej żołądka lub jelit. Po drugie, niniejszej przyprawy nie należy stosować obficie w przypadku kobiet w ciąży, matek karmiących piersią oraz najmłodszych dzieci. Po trzecie, stosowanie dużych ilości niniejszej przyprawy może wywoływać działanie wiatropędne. Dlatego też, nie powinny spożywać jej osoby zmagające się z problemem uporczywych gazów i wzdęć. Ponadto, poszczególne składniki przyprawy do pizzy mogą odpowiedzialne być za wywoływanie reakcji alergicznej. W związku z tym, zaleca się, aby wprowadzać ją do swojej diety stopniowo, obserwując jednocześnie reakcje organizmu. Natomiast, w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych po spożyciu przyprawy do pizzy, należy jak najszybciej skonsultować się alergologiem lub zaufanym lekarzem pierwszego kontaktu.

UWAGA NA ALERGENY: W przyprawie do pizzy mogą znajdować się śladowe ilości: glutenu, skorupiaków, jaj, orzeszków ziemnych, ryb, nasion soi, mleka, laktozy, orzechów, selera, gorczycy, dwutlenku siarki, łubinu, mięczaków i produktów pochodnych.

Przyprawa do pizzy – cena

Przyprawa do pizzy sprzedawana jest w opakowaniach o pojemności 40 gramów. Za niniejszy produkt zapłacimy zazwyczaj od około 3,00 do 5,00 złotych. Warto przy tym pamiętać, że cena przyprawy do pizzy może istotnie różnić się w zależności od wybranego producenta oraz/lub dystrybutora. Ponadto, podczas dokonywania zakupu, należy zwrócić uwagę na to, czy wybrana przez nas przyprawa nie zawiera w swoim składzie nadmiernych ilości konserwantów i sztucznych barwników. W ten sposób zyskamy pewność, że jest ona bezpieczna dla naszego zdrowia.

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące przyprawy do pizzy

Pytanie 1: Gdzie kupić przyprawę do pizzy i zapiekanek? Niniejsza przyprawa dostępna jest w nielicznych marketach spożywczych oraz delikatesach. Niemniej jednak, warto poszukać jej w internetowych sklepach ze zdrową żywnością, a także w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO. W ten sposób możemy zyskać dostęp zarówno do atrakcyjnej oferty cenowej, jak i gwarancję najwyższej jakości produktu.

Pytanie 2: Czy przyprawa do pizzy może spożywana być przez osoby zmagające się z problemem celiakii? Chociaż poszczególne składniki przyprawy do pizzy i zapiekanek nie zawierają w swoim składzie glutenu, warto wiedzieć, że mieszanka ta może przygotowywana być na terenie zakładu, w którym gluten jest przetwarzany. Dlatego też, przyprawa do pizzy nie jest wskazana w diecie osób zmagających się z problemem celiakii lub nietolerancji glutenu.

Pytanie 3: Czy przyprawa do pizzy zawiera w swoim składzie konserwanty? Niniejsza mieszanka przypraw została stworzona wyłącznie z naturalnych składników. Dlatego też, nie znajdują się niej sztuczne barwniki, konserwanty oraz polepszacze smaku.

Pytanie 4: Do czego można dodawać przyprawę do pizzy marki VIVIO? Przyprawę tę możemy dodawać nie tylko do pizzy, ale także innych dań kuchni włoskiej. Z pewnością przypadnie ona do gustu wszystkim miłośnikom aromatycznych sosów pomidorowych.

Pytanie 5: Jak w prawidłowy sposób przechowywać przyprawę do pizzy i zapiekanek? Przyprawę tę najlepiej jest przechowywać w suchym miejscu, z dala od działania promieni słonecznych. Zamykając ją w szczelnym pojemniku z pokrywką, na dłużej będziemy w stanie zachować nie tylko cenne walory smakowe, ale także wartości odżywcze.

 

przyprawa do pizzy

Podsumowanie

Przyprawa do pizzy to doskonała mieszanka aromatycznych ziół, która świetnie sprawdzi się podczas przyrządzania dań kuchni włoskiej. Ponadto, zawarte w niej cenne składniki odżywcze, w tym witaminy i minerały, są w stanie przyczynić się do poprawy naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. Dlatego też, już dziś warto wprowadzić przyprawę do pizzy marki VIVIO do swojej codziennej diety.

Bibliografia

  1. Alexandrovich, I., Rakovitskaya, O., Kolmo, E., Sidorova, T., & Shushunov, S. (2003, July-August). The effect of fennel (Foeniculum Vulgare) seed oil emulsion in infantile colic: a randomized, placebo-controlled study. Alternative Therapies in Health and Medicine, 9(4), 58-61;
  2. Bozin B, Mimica-Dukic N, Simin N et al. Characterization of the volatile composition of essential oils of some lamiaceae spices and the antimicrobial and antioxidant activities of the entire oils. J Agric Food Chem. 2006 Mar 8; 54(5):1822-8;
  3. Carmo ES, de Oliveira Lima E, de Souza EL. The potential of Origanum vulgare L. ( Lamiaceae) essential oil in inhibiting the growth of some food-related Aspergillus species. Braz. J. Microbiol. vol. 39 no. 2 Săo Paulo Apr./June 2008;
  4. Dherani, M., Murthy, G. V., Gupta, S. K., Young, I. S., Maraini, G., Camparini, M., … & Fletcher, A. E. (2008). Blood levels of vitamin C, carotenoids and retinol are inversely associated with cataract in a North Indian population. Investigative ophthalmology & visual science, 49(8), 3328-3335;
  5. El-Beshbishy H., Bahashwan S., Hypoglycemic effect of basil (Ocimum basilicum) aqueous extract is mediated through inhibition of α-glucosidase and α-amylase activities. Toxicol. Ind. Health, 2012, 28, 1: 42–50;
  6. Gerothanassis IP, Exarchou V, Lagouri V et al.. Methodology for identification of phenolic acids in complex phenolic mixtures by high-resolution two-dimensional nuclear magnetic resonance. Application to methanolic extracts of two oregano species. J Agric Food Chem 1998; 46:4185-92;
  7. Kudełka W., Kosowska A., Składniki przypraw i ziół przyprawowych determinujące ich funkcjonalne właściwości oraz ich rola w żywieniu człowieka I zapobieganiu chorobom. Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, Zaszyty Naukowe 781, Kraków 2008;
  8. Majkowska-Gadomska J., Kulczycka A., Mikulewicz E., Dobrowolski A., Wybrane cechy fitometryczne bazylii pospolitej uprawianej w doniczkach o różnej objętości podłoża. Acta Agroph., 2017, 24, 2: 279–288;
  9. Nurmi A, Mursu J, Nurmi T et al. Consumption of juice fortified with oregano extract markedly increases excretion of phenolic acids but lacks short and long term effects on lipid peroxidation in healthy nonsmoking men. J Agric Food Chem 2006 Aug 9; 54(16):5790-6;
  10. Srihari T, Sengottuvelan M, Nalini N. Dose dependent effect of oregano ( Origanum vulgare L.) on lipid peroxidation and antioxidant status in 1,2dimethylhydrazine induced rat colon carcinogenesis. J Pharm Pharmacol 2008 Jun; 60(6):787-94
  11. Thoennissen N.H., O’Kelly J., Lu D., Iwanski G.B., La D.T., Abbassi S., Leiter A., Karlan B., Mehta R., Koeffler H.P., Capsaicin causes cell-cycle arrest and apoptosis in ER-positive and -negative breast cancer cells by modulating the EGFR/HER-2 pathway, Oncogene 29 (2010), s. 285-296;
  12. Wyszkowska-Kolatko M., Koczurkiewicz P., Wójcik K., Pękala E., Rośliny lecznicze w terapii skóry. Postępy Fitoterapii, 2015, 3: 184–192. Belter A., Giel-Pietraszuk M., Oziewicz S., Chomczyński P., Barciszewski J.: Likopen – występowanie, właściwości oraz potencjalne zastosowanie. Postępy Biochemii 2011.


Przyprawa do pizzy przepisy / Przyprawa do pizzy zastosowanie

DOMOWA PIZZA

DOMOWA PIZZA

Składniki na ciasto:

- 15 g świeżych drożdży;
- 1 duża łyżka mąki pszennej typu 550;
- 100 ml ciepłej wody;
- 1 płaska łyżeczka cukru.
- 7-8 łyżek wybranej mąki razowej;
- 1-2 łyżki tradycyjnej mąki pszennej typu 550;
- szczypta soli;
- 1 łyżka oliwy z oliwek;
- 50 ml wody (jeśli ciasto będzie zbyt suche).

Wykonanie:

Pokrusz drożdże i przełóż je do niewielkiej miseczki, następnie dodaj do nich: 1 łyżkę mąki pszennej, ciepłą wodę oraz łyżeczkę cukru;
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki przy pomocy rózgi lub łyżeczki;
Przykryj zaczyn ręcznikiem papierowym i poczekaj 10-15 minut, aż mikstura potroi swoją objętość.

Obie mąki przesiej do miski, a następnie dodaj do nich odrobinę soli i delikatnie wymieszaj;
Do miski dodaj wyrośnięty zaczyn i wymieszaj składniki przy pomocy dłoni lub dużej łyżki;
Wyrabiaj ciasto przez około 10-15 minut. Jeśli jego konsystencja będzie zbyt sucha, możesz dodać odrobinę wody;
Kiedy ciasto zacznie odchodzić od dłoni, dodaj do niego łyżkę oliwy z oliwek (lub oleju rzepakowegoi wyrabiaj całość przez następne 5-10 minut;
Kiedy ciasto będzie już wyrobione i elastyczne, podziel je na 2 części i uformuj kulki, a następnie delikatnie posyp je mąką;
Pozostaw ciasto do wyrośnięcia pod przykryciem na minimum 60 minut;
Kiedy ciasto będzie już wyrośnięte, wyłóż jedną porcję na posypaną mąką stolnicę, a następnie przy pomocy dłoni zacznij formować płaski okrąg (o średnicy około 25-30 cm);
Kiedy ciasto będzie już dostatecznie cienkie możesz zacząć na nim układać wybrane składniki.

Składniki na sos:

- 1 puszka słodkich pomidorów bez skórki;
- 1 łyżka bazylii suszonej;
- 1 łyżka oregano;
- 1 wyciśnięty ząbek czosnku.

Sposób przygotowania:

Do niewielkiego garnka przełóż pomidory w puszce, a następnie dodaj do nich: bazylię, oregano oraz czosnek;
Całość gotuj na małym ogniu przez około 10 minut;
Gotowy sos rozsmaruj delikatnie na przygotowanym wcześniej cieście na pizzę.

Dodatki do pizzy:

- 1 kula sera mozzarella;
- 5 pomidorków koktajlowych;
- 10 oliwek;
- garść świeżej rukoli
- pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim
- przyprawa do pizzy
- (lub dowolne dodatki mięsne i/lub warzywne)

Sposób przygotowania:

Na posmarowanej sosem pizzy rozłóż pokrojony w cienkie plastry ser mozzarella;
Na serze ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w plastry oliwki;
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220oC, a następnie piecz pizzę przez około 10-15 minut;
Gotową pizzę wyciągnij z piekarnika, a następnie rozłóż na niej świeże liście rukoli.
Nasza rada: Podawaj pizzę w towarzystwie oliwy z oliwek lub octu balsamicznego.


ZAPIEKANA FASZEROWANA PAPRYKA

ZAPIEKANA FASZEROWANA PAPRYKA

Składniki:

- 4 duże papryki
- pół szklanki czarnego ryżu
- kilka pieczarek
- małą puszkę kukurydzy
- łyżeczkę ziół prowansalskich lub przyprawy do pizzy
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Ryż ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Pieczarki obierz, pokrój i podsmaż na maśle.
Ugotowany ryż połącz z pieczarkami, dodaj kukurydzę i dopraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Odetnij górną część papryk, wydrąż nasiona. Środek papryk wypełnij farszem. Piecz w piekarniku ok. 25-35 minut w temperaturze 200°C.


Doskonały sos pomidorowo-warzywny z dodatkiem przyprawy do pizzy marki VIVIO

Doskonały sos pomidorowo-warzywny z dodatkiem przyprawy do pizzy marki VIVIO

Składniki:

- 1 puszka krojonych pomidorów;
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego;
- 1 łyżeczka przyprawy do pizzy marki VIVIO;
- ½ cukinii;
- ½ czerwonej papryki;
- ½ cebuli czerwonej;
- Garść zielonych oliwek;
- 2 łyżeczki świeżej natki pietruszki;
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek.

Sposób przygotowania:

Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę;

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i podsmaż na niej cebulkę wraz z papryką;

Zetrzyj cukinię na tarce o dużych oczkach i dodaj na patelnię;

Do składników na patelni dodaj pomidory w puszce oraz przekrojone na pół oliwki;

Zagęść całość koncentratem pomidorowym i dodaj przyprawę do pizzy;

Gotowy sos posyp świeżą natką pietruszki i gotowe.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Przyprawa do pizzy Opinie o produkcie: Przyprawa do pizzy 40g VIVIO


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również