BIO Kakao w ziarnie 250g - VIBIO

PRODUCENTVIBIO
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

17,99 zł

RABAT - 3%

18,54 zł

-3

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Kakaowiec to drzewo pochodzące z Ameryki Południowej, obecnie uprawiane także na obszarach Azji i Afryki. Jego ziarna charakteryzują się dużą zawartością antyoksydantów. W wyniku procesu fermentacji ziarna kakaowca przyjmują brunatną barwę.

Skład / Wartości odżywcze

Organiczne nieprażone ziarna kakaowe

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Stosowanie

Ziarna kakaowca wykorzystywane są do produkcji masła kakaowego, kakao i czekolady. Można je także spożywać jako słodką przekąskę lub używać jako dodatek do różnego rodzaju deserów.  

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Opinie o produkcie: BIO Kakao w ziarnie 250g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również