info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Dżem truskawkowy 200g - VIBIO

Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g

BIO Dżem truskawkowy 200g - VIBIO

9,00 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Ekologiczny dżem z truskawki 200ml - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
PolskaVIBIO

ekologiczna truskawka 60%, ekologiczny zagęszczony sok jabłkowy 33% (zawiera naturalnie występujące cukry), woda, substancja zagęszczająca-pektyna jabłkowa, fruktoza, regulator kwasowości- kwas askorbinowy

 

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Ekologiczny dżem z truskawki 200ml - Zastosowanie

Dżem z truskawek to doskonały dodatek m.in. do:

  • kanapek
  • naleśników
  • gofrów
  • wypieków

 

Produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Ekologiczny dżem z truskawki 200ml - Opis produktu

  • bez dodatku cukru
  • słodzony sokiem jabłkowym
  • bez konserwantów
  • produkt ekologiczny

 

Ekologiczny dżem z truskawek jest wytwarzany jednie z truskawek pozyskiwanych z upraw, na których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne opryski ani środki chemiczne. Ich jakość jest regularnie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA, która gwarantuje, że finalny produkt spełnia wszystkie rygorystyczne wymogi produktów ekologicznych.

Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

Truskawki to owoce o licznych właściwościach zdrowotnych i wysokiej wartości odżywczej przy niedużym udziale kalorii. W ich składzie znajdziemy wysoką zawartość witamin, zwłaszcza witaminy C, a także znaczące ilości kwasu elagowego o silnych właściwościach utleniających i wzmacniających układ odpornościowy. Truskawki to także bogate źródło flawonoidów - związki te pomagają obniżyć poziom cholesterolu oraz poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego. Dużą zaletą truskawek jest także ich niski indeks glikemiczny, dlatego ich smakiem mogą cieszyć się także osoby cierpiące na insulinooporność i cukrzycę.

Opinie klientów