info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g
Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g
Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g
Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g
Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g
Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g
Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g
Dżem bez cukru ekologiczny (BIO) Dżem truskawkowy 200g

BIO Dżem truskawkowy 200g - VIBIO

9,00 zł
  duża dostępność

Produkt niedostępny


Wartości odżywcze

ekologiczna truskawka 60%, ekologiczny zagęszczony sok jabłkowy 33% (zawiera naturalnie występujące cukry), woda, substancja zagęszczająca-pektyna jabłkowa, fruktoza, regulator kwasowości- kwas askorbinowy

 

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Dżem z truskawek to doskonały dodatek m.in. do:

  • kanapek
  • naleśników
  • gofrów
  • wypieków

 

Produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Opis

  • bez dodatku cukru
  • słodzony sokiem jabłkowym
  • bez konserwantów
  • produkt ekologiczny
  •  

    Ekologiczny dżem z truskawek jest wytwarzany jednie z truskawek pozyskiwanych z upraw, na których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne opryski ani środki chemiczne. Ich jakość jest regdivarnie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA, która gwarantuje, że finalny produkt spełnia wszystkie rygorystyczne wymogi produktów ekologicznych.

    Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

    Truskawki to owoce o licznych właściwościach zdrowotnych i wysokiej wartości odżywczej przy niedużym udziale kalorii. W ich składzie znajdziemy wysoką zawartość witamin, zwłaszcza witaminy C, a także znaczące ilości kwasu elagowego o silnych właściwościach utleniających i wzmacniających układ odpornościowy. Truskawki to także bogate źródło flawonoidów - związki te pomagają obniżyć poziom cholesterolu oraz poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego. Dużą zaletą truskawek jest także ich niski indeks glikemiczny, dlatego ich smakiem mogą cieszyć się także osoby cierpiące na insdivinooporność i cukrzycę.

    PRODUCENTVIBIO
    KRAJ POCHODZENIAPolska
    DARMOWA DOSTAWA od 199zł

    PODWIECZOREK Z KOMOSĄ RYŻOWĄ
    PRZEPIS

    PODWIECZOREK Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

    Składniki:

    - 250 g jogurtu naturalnego
    - ok. 10 łyżeczek nasion chia
    - 100 g dżemu truskawkowego
    - pół szklanki białej komosy ryżowej
    - 2 łyżki ksylitolu
    - 2-3 jabłka
    - 2 łyżeczki cynamonu
    - garść dowolnych orzechów

    Wykonanie:

    Komosę gotujemy w wodzie z dodatkiem ksylitolu przez ok. 15 minut. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
    Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w dość grubą kostkę i dusimy na małym ogniu z dodatkiem cynamonu i kilku łyżek wody, od czasu do czasu mieszając.
    Pierwszą połowę nasion chia mieszamy z jogurtem naturalnym, drugą z dżemem truskawkowym.
    W pucharkach układamy warstwowo: jogurt naturalny z chia, dżem truskawkowy z chia, ugotowaną komosę ryżową, prażone jabłka. Całość posypujemy ulubionymi orzechami i odstawiamy do lodówki do całkowitego schłodzenia.