
Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer

Produkt regionalny
Vivio inspiruje do zdrowia poprzez wiele działań. Dlatego też z radością wprowadzamy do naszej oferty produkty lokalne i regionalne. Jesteśmy firmą z Podkarpacia z biurem, magazynami i produkcją mieszczącymi się również w tym regionie. Dzięki naszym działaniom chcemy wesprzeć lokalne rolnictwo i powstawanie lokalnych miejsc pracy. Ponieważ produkty regionalne nie jadą do nas z daleka może to pomóc w obniżeniu śladu węglowego. Z badań wynika, że jedzenie lokalnie może obniżyć nasz ślad węglowy o 4-5%. Dodatkowo krótki łańcuch dostaw jedzenia ma ogromne znaczenie. Im mniej pośredników, tym lepiej – tym więcej zarobi lokalny rolnik i tym większe będzie miał szanse na przetrwanie i rozwój działalności. Warto też pamiętać, że największą wartość i gęstość odżywczą mają produkty naturalnie występujące w naszym klimacie w danej porze roku. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą produktów lokalnych i regionalnych.
Kilka słów o marce
Historia pasieki sięga lat 40-tych, około roku 1995 liczba pni (pszczelich rodzin wraz z ulem i plastrami) zaczęła z sezonu na sezon rosnąć, by na przełomie 2003/2004 roku przekroczyć setkę. Obecnie nasza pasieka liczy około 250 pni pszczelich wielkopolskich. Firma posiada w pełni wyposażoną pracownię pszczelarską. Oprócz pasiek stacjonarnych prowadzone są też pasieki wędrowne - wszystko po to, by osiągnąć jak najlepszą jakość miodów. W 2009 roku pasieka wygrała konkurs na najlepszą Pasiekę Towarową Podkarpacia, a ich miody często zajmują wysokie miejsca w konkursach.
Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H Wartości odżywcze
SKŁAD: miód 80%, pyłek pszczeli 20%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H Zastosowanie
Pyłek w miodzie jest łatwiejszy w stosowaniu niż pyłek suszony, ponieważ nie trzeba go moczyć w wodzie.
Pyłek można dodawać do koktajli, jogurtu czy owsianki.
Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek w miodzie można również podawać dzieciom – maksymalnie 1 łyżeczkę dziennie.
Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. w sezonie jesiennym i wiosennym.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
UWAGA
Pyłek pszczeli może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować małej ilości i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).
Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H Opis
Pyłek pszczeli zawiera proteiny (białka), węglowodany, lipidy, witaminy: A, B, E, P, kwas pantotenowy, biotynę, sole mineralne oraz substancje aktywne biologicznie. W połączeniu z miodem wszystkie składniki są lepiej i szybciej wchłaniane przez organizm.
WŁAŚCIWOŚCI PYŁKU W MIODZIE:
- pyłek w miodzie można stosować na wzmocnienie odporności w okresie jesienno-zimowym lub wiosennym
- stosowany jest jako naturalny suplement w celu uzupełnienia poziomu witamin i minerałów
- posiada właściwości przeciwzapalne, antybiotyczne, odtruwające, przeciwalergiczne, obniżające poziom tłuszczów we krwi, adaptogenne (obniżające czynniki stresu) i osłonowe
- korzystnie wpływa na wzrost hemoglobiny i czerwonych krwinek oraz na kondycję fizyczną i psychiczną
- pyłek w miodzie jest łatwiej przyswajalny od pyłku suszonego ze względu na wcześniejsze działanie enzymatyczne miodu
- skład: 20% pyłku pszczelego, 80% miodu wielokwiatowego
STOSOWANIE PYŁKU W MIODZIE:
- Pyłek w miodzie jest łatwiejszy w stosowaniu niż pyłek suszony, ponieważ nie trzeba go moczyć w wodzie.
- Pyłek można dodawać do koktajli, jogurtu czy owsianki.
- Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek w miodzie można również podawać dzieciom – maksymalnie 1 łyżeczkę dziennie.
- Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. w sezonie jesiennym i wiosennym.
PRODUCENT | Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 2 pkt |
POZOSTAŁE GRAMATURY | 400g |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.