info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer

Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H

Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer

23,90 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 2 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 2 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
PolskaPrywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer2026-12-31

SKŁAD: miód 80%, pyłek pszczeli 20%


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Zastosowanie

Pyłek w miodzie jest łatwiejszy w stosowaniu niż pyłek suszony, ponieważ nie trzeba go moczyć w wodzie.

Pyłek można dodawać do koktajli, jogurtu czy owsianki.

Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek w miodzie można również podawać dzieciom – maksymalnie 1 łyżeczkę dziennie.

Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. w sezonie jesiennym i wiosennym.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

 

UWAGA

Pyłek pszczeli może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować małej ilości i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).

Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Opis produktu

Pyłek pszczeli zawiera proteiny (białka), węglowodany, lipidy, witaminy: A, B, E, P, kwas pantotenowy, biotynę, sole mineralne oraz substancje aktywne biologicznie. W połączeniu z miodem wszystkie składniki są lepiej i szybciej wchłaniane przez organizm.

WŁAŚCIWOŚCI PYŁKU W MIODZIE:

  • pyłek w miodzie można stosować na wzmocnienie odporności w okresie jesienno-zimowym lub wiosennym
  • stosowany jest jako naturalny suplement w celu uzupełnienia poziomu witamin i minerałów
  • posiada właściwości przeciwzapalne, antybiotyczne, odtruwające, przeciwalergiczne, obniżające poziom tłuszczów we krwi, adaptogenne (obniżające czynniki stresu) i osłonowe
  • korzystnie wpływa na wzrost hemoglobiny i czerwonych krwinek oraz na kondycję fizyczną i psychiczną
  • pyłek w miodzie jest łatwiej przyswajalny od pyłku suszonego ze względu na wcześniejsze działanie enzymatyczne miodu
  • skład: 20% pyłku pszczelego, 80% miodu wielokwiatowego

STOSOWANIE PYŁKU W MIODZIE:

  • Pyłek w miodzie jest łatwiejszy w stosowaniu niż pyłek suszony, ponieważ nie trzeba go moczyć w wodzie.
  • Pyłek można dodawać do koktajli, jogurtu czy owsianki.
  • Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek w miodzie można również podawać dzieciom – maksymalnie 1 łyżeczkę dziennie.
  • Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. w sezonie jesiennym i wiosennym.

Opinie klientów