Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer
Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer
Produkt niedostępny
Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer |
SKŁAD: miód 80%, pyłek pszczeli 20%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Zastosowanie
Pyłek w miodzie jest łatwiejszy w stosowaniu niż pyłek suszony, ponieważ nie trzeba go moczyć w wodzie.
Pyłek można dodawać do koktajli, jogurtu czy owsianki.
Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek w miodzie można również podawać dzieciom – maksymalnie 1 łyżeczkę dziennie.
Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. w sezonie jesiennym i wiosennym.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
UWAGA
Pyłek pszczeli może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować małej ilości i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).
Pyłek pszczeli w miodzie 400g H&H - Opis produktu
Pyłek pszczeli zawiera proteiny (białka), węglowodany, lipidy, witaminy: A, B, E, P, kwas pantotenowy, biotynę, sole mineralne oraz substancje aktywne biologicznie. W połączeniu z miodem wszystkie składniki są lepiej i szybciej wchłaniane przez organizm.
WŁAŚCIWOŚCI PYŁKU W MIODZIE:
- pyłek w miodzie można stosować na wzmocnienie odporności w okresie jesienno-zimowym lub wiosennym
- stosowany jest jako naturalny suplement w celu uzupełnienia poziomu witamin i minerałów
- posiada właściwości przeciwzapalne, antybiotyczne, odtruwające, przeciwalergiczne, obniżające poziom tłuszczów we krwi, adaptogenne (obniżające czynniki stresu) i osłonowe
- korzystnie wpływa na wzrost hemoglobiny i czerwonych krwinek oraz na kondycję fizyczną i psychiczną
- pyłek w miodzie jest łatwiej przyswajalny od pyłku suszonego ze względu na wcześniejsze działanie enzymatyczne miodu
- skład: 20% pyłku pszczelego, 80% miodu wielokwiatowego
STOSOWANIE PYŁKU W MIODZIE:
- Pyłek w miodzie jest łatwiejszy w stosowaniu niż pyłek suszony, ponieważ nie trzeba go moczyć w wodzie.
- Pyłek można dodawać do koktajli, jogurtu czy owsianki.
- Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek w miodzie można również podawać dzieciom – maksymalnie 1 łyżeczkę dziennie.
- Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. w sezonie jesiennym i wiosennym.