letnia wyprzedaż
Przyprawa Do Wieprzowiny przepisy Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Wieprzowiny przepisy Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Wieprzowiny przepisy Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Wieprzowiny przepisy Opinie Cena Zastosowanie

Przyprawa do wieprzowiny 40g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

2,54 zł

RABAT - 15%

2,99 zł

-15

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Przyprawa do wieprzowiny Wartości odżywcze

Składniki: sól, gorczyca, kolendra, tymianek, kukurydza, papryka słodka, cukier, papryka ostra, kminek, cząber, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, barwnik naturalny - ekstrakt papryki


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Przyprawa do wieprzowiny Zastosowanie

Przyprawa do wieprzowiny to doskonała mieszanka szlachetnych ziół oraz suszonych warzyw stanowiących niezrównane bogactwo smaków i aromatów. Dlatego też, możemy wykorzystać ją w pełnej zdrowia kuchni na wiele różnych sposobów.

  • Po pierwsze: przyprawa do wieprzowiny świetnie sprawdzi się podczas pieczenia pasztetów wegańskich oraz przyrządzania past kanapkowych na bazie pieczonych warzyw;
  • Po drugie: bez przeszkód możemy dodawać ją do sosów oraz zup;
  • Po trzecie: przyprawa do wieprzowiny to niezastąpiony składnik domowego gulaszu, niekoniecznie z mięsem w roli głównej;
  • Po czwarte: przyprawa do wieprzowiny idealnie pokreśli smak mięsa mielonego i świetnie sprawdzi się w roli przyprawy do zapiekanki makaronowej.


Przyprawa do wieprzowiny Opis

Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych przyprawy do wieprzowiny marki VIVIO

Zgodnie z zaleceniami zdrowego żywienia, nawet dwa razy w tygodniu powinniśmy spożywać mięso (najlepiej w postaci pieczonej lub gotowanej na parze). Jednym z najczęściej wybieranych przez nas mięs jest wieprzowina, będąca źródłem cennych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Niestety, mięso to nie jest łatwe w przygotowaniu. Na szczęście, znamy prosty sposób na to, jak to zmienić. Przyprawa do wieprzowiny marki VIVIO to wyjątkowy produkt, odznaczający się zawartością składników wyłącznie naturalnego pochodzenia. Zawarte w niej zioła oraz suszone warzywa, pozwalają nam na przyrządzenie smacznego, a przy tym pełnego zdrowia posiłku w zaledwie krótką chwilę. A co jeszcze warto wiedzieć na temat przyprawy do wieprzowiny? I jak wykorzystać ją w naszej codziennej kuchni? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w dalszej części tekstu.

Gdzie kupić przyprawę do wieprzowiny?

Co zawiera przyprawa do wieprzowiny?

Do czego (oprócz mięsa) można dodawać przyprawę do wieprzowiny?

Czy przyprawa do wieprzowiny może spożywana być przez osoby zmagające się z problemem celiakii?

Jak w prawidłowy sposób przechowywać przyprawę do wieprzowiny?

  • Zastosowanie przyprawy do wieprzowiny w codziennej kuchni;

  • Przyprawa do wieprzowiny – przepisy.

Przyprawa do wieprzowiny – skład i najważniejsze wartości odżywcze

Przyprawa do wieprzowiny marki VIVIO to prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników mięsa. Znajdziemy w niej zestaw wyselekcjonowanych ziół oraz suszonych warzyw, które idealnie podkreślają aromat zarówno pieczonego, jak i gotowanego mięsa. To co wyróżnia naszą mieszankę spośród innych produktów dostępnych na rynku, to przede wszystkim prosty skład. W przyprawie do wieprzowiny nie znajdują się sztuczne konserwanty oraz barwniki. Unikalny kolor niniejszej mieszanki przypraw został osiągnięty za sprawą ekstraktu z papryki. A jakie inne zioła i suszone warzywa znajdziemy w składzie przyprawy do wieprzowiny?

Po pierwsze: GORCZYCA – należąca do rodziny kapustowatych roślina cieszy się szerokim zastosowaniem nie tylko w kuchni, ale także w ziołolecznictwie. Ta charakterystyczna dla regionu śródziemnomorskiego przyprawa, wyróżnia się lekko ostrawym smakiem oraz zawartością cennych dla zdrowia składników odżywczych. W niewielkich ziarenkach gorczycy znajdziemy bowiem nieocenione flawonoidy oraz sterole. To właśnie niniejsza przyprawa odpowiada za nadanie wieprzowinie lekko ostrego smaku i wyjątkowego aromatu.

Po drugie: KOLENDRA – przyprawa, której zielone liście od lat znajdują uznanie miłośników kuchni azjatyckiej. Ta niezwykle aromatyczna roślina doskonale komponuje się ze smakiem mięs, a dodatkowo jest źródłem niezliczonej ilości witamin i minerałów. Chociaż swoim wyglądem może przypominać nam natkę pietruszki, kolendra posiada nieco bardziej orientalny, lekko anyżowy aromat. Warto także wiedzieć, że przyprawa ta jest doskonałym źródłem witaminy C oraz żelaza. Dlatego też, nie powinno zabraknąć jej w diecie osób zmagających się z problemem niedokrwistości.

Po trzecie: TYMIANEK – to kolejna z przypraw charakterystyczna dla regionu Europy Południowej. Niemniej jednak, jej liczne uprawy możemy spotkać także na ziemiach polskich. Tymianek na szeroką skalę wykorzystywany jest w kuchni Greków oraz mieszkańców Hiszpani. Jest niezwykle aromatyczną rośliną, a także skarbnicą wartościowych witamin i minerałów. Co ciekawe, jest on także doskonałym źródłem olejków eterycznych, które idealnie podkreślają smak pieczonego mięsa.

Po czwarte: OSTRA ORAZ SŁODKA PAPRYKA – przyprawy bez których trudno jest nam wyobrazić sobie dobrze przyrządzoną wieprzowinę. Papryka od lat zajmuje ważne miejsce w kuchniach całego świata. Jej ostra odmiana wykazuje także szereg prozdrowotnych właściwości. Wszystko to za sprawą zawartej w niej kapsaicyny, odpowiadającej między innymi za nadanie ostrego smaku niniejszej przyprawie. Zasada jest prosta - z im ostrzejszą papryką mamy do czynienia, tym więcej kapsaicyny możemy w niej znaleźć.

Po piąte: KMINEK – roślina należąca do rodziny selerowatych, która występuje na terenie niemalże całego świata, w tym również w Polsce. Kminek od setek pokoleń wykorzystywany jest nie tylko w naszej kuchni, ale także w ziołolecznictwie. Przypisuje mu się bowiem szereg prozdrowotnych właściwości. Dzięki dodaniu kminku do przyprawy do wieprzowiny marki VIVIO, możliwe stało się osiągnięcie niezwykłej głębi smaku oraz aromatu. Ponadto, przyprawa ta może odpowiadać za ułatwienie procesu trawienia przyrządzanych przez nas posiłków. Nie należy także zapominać, że kminek jest świetnym źródłem olejków eterycznych, a także nieocenionych flawonoidów.

Po szóste: CZĄBER – przyprawa o nieco pieprznym smaku i korzennym aromacie, który doskonale pasuje do mięsa wieprzowego. Roślina ta w naturalnych warunkach występuje na terenie Europu Południowej oraz w Turcji. Warto jednak wiedzieć, że można uprawiać ją także w domowych doniczkach. Cząber to nie tylko cenny składnik przyprawy do wieprzowiny. Zioło to świetnie komponuje się ze smakiem warzyw, a nawet grzybów. Dodatkowo, jest on nieocenionym źródłem cennych składników odżywczych. Podobnie, jak w kminku, tak i w cząbrze znajdziemy sporą ilość olejków eterycznych, z których najcenniejszym jest karwakrol.

Po siódme: GAŁKA MUSZKATOŁOWA – kolejna z przypraw korzennych, wchodząca w skład mieszanki do wieprzowiny marki VIVIO. Gałka muszkatołowa jest owocem muszkatołowca korzennego. Przyprawa ta od wielu lat wzbudza ogromne zainteresowanie nie tylko wśród miłośników kuchni, ale także medycyny naturalnej. To co wyróżnia gałkę muszkatołową, spośród innych przypraw dostępnych na rynku spożywczym, to niezwykle bogata zawartość olejków eterycznych (aż 16%). Co ciekawe, gałka muszkatołowa zawiera także w swoim składzie liczne witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy), jak również żelazo, magnez i potas.

Po ósme: ZIELE ANGIELSKIE – przyprawa, która od pokoleń wykorzystywana jest do przyprawiania dań mięsnych. Nic w tym dziwnego, albowiem odpowiada ona za wydobycie szlachetnego smaku wieprzowiny. Ponadto, ziele angielskie jest prawdziwą skarbnicą wartościowych witamin i minerałów. Znajdziemy w nim zarówno cenne tłuszcze, jak i witaminę A, witaminy z grupy B, witaminę C, wapń, żelazo i potas. Chociaż niewielu z nas zdaje sobie z tego sprawę, ziele angielskie już od setek lat zajmuje także ważne miejsce w dziedzinie ziołolecznictwa.

Przyprawa do wieprzowiny marki VIVIO to doskonała kompozycja ziół i suszonych warzyw. Oprócz wymienionych wyżej składników znajdziemy w niej także suszoną kukurydzę oraz niewielkie ilości soli i cukru. Wszystko to sprawia, że niniejsza mieszanka przypraw, jak żadna inna, idealnie łączy się ze smakiem mięsa wieprzowego.

Poznaj najcenniejsze właściwości zdrowotne składników zawartych w przyprawie do wieprzowiny marki VIVIO

Przyprawa do wieprzowiny to mieszanka wyselekcjonowanych ziół i suszonych warzyw, stanowiących źródło cennych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów. Dlatego też, wprowadzenie niniejszego produktu do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, może sprzyjać poprawie naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. Dzięki zawartości potasu, magnezu, a przede wszystkim steroli roślinnych, mieszanka do wieprzowiny marki VIVIO pozytywnie oddziałuje na zdrowie naszego układu krążenia. Potas przyczynia się do utrzymywania prawidłowego poziomu ciśnienia. Magnez wzmacnia czynność naszego serca. Natomiast sterole roślinne, zawarte w ziołach przyprawy do wieprzowiny, odpowiadają za usuwanie nadmiaru złego cholesterolu, a tym samym za zmniejszenie ryzyka rozwoju miażdżycy w przyszłości.

Niezwykle ważne dla naszego zdrowia są także przeciwutleniacze dostępne między innymi w liściach tymianku oraz w ostrej papryce. To właśnie dzięki nim możliwe staje się zneutralizowanie szkodliwego wpływu wolnych rodników na nasz organizm, a przy tym spowolnienie procesów starzenia się organizmu. Dodatkowo, dostarczanie odpowiedniej ilości flawonoidów wraz ze zrównoważoną dietą, może stanowić cenny składnik profilaktyki chorób nowotworowych. W tym miejscu warto także wspomnieć, że zawarta w ostrej papryce kapsaicyna oraz gorczyca mogą wpływać na zwiększenie efektywności zastosowanych metod odchudzania. Niniejsze składniki przyczyniają się do przyspieszenia procesów metabolicznych oraz spalania tkanki tłuszczowej.

Zarówno gałka muszkatołowa, jak i kminek stanowią doskonałe źródło olejków eterycznych, które mogą wykazywać działanie przeciwbólowe oraz odprężające. Dodatkowo, poszczególne składniki przyprawy do wieprzowiny marki VIVIO wykazują właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwwirusowe. Dlatego też, wprowadzenie niniejszej mieszanki przypraw do zrównoważonej diety może zwiększać odporność naszego organizmu na działanie szkodliwych patogenów.

Należy jednak pamiętać, że jeśli chcemy uzyskać z przyprawy do wieprzowiny wszystko to, co najlepsze, powinniśmy wprowadzić ją do zdrowego stylu życia. Tylko bogata w świeże warzywa dieta oraz systematyczna aktywność fizyczna są w stanie zapewnić nam zdrowie i dobre samopoczucie na długie lata.

Najważniejsze przeciwwskazania dotyczące spożywania przyprawy do wieprzowiny

Przyprawa do wieprzowiny została stworzona wyłącznie ze składników naturalnego pochodzenia. Dlatego też, spożywanie jej w odpowiednich ilościach jest bezpieczne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, istnieją pewne przeciwwskazania związane ze spożywaniem przyprawy do wieprzowiny. Po pierwsze, nie jest ona wskazana w diecie osób, które zmagają się ze stanami zapalnymi w obrębie błony śluzowej żołądka, pacjentów, którzy niedawno odbyli zabieg operacyjny w obrębie jamy brzusznej oraz osób zmagających się z zespołem jelita drażliwego. Po drugie, ze względu na zawartość ostrej papryki, przyprawa do wieprzowiny nie powinna znajdować się w jadłospisie kobiet w ciąży, matek karmiących piersią oraz najmłodszych dzieci. Warto także pamiętać, że poszczególne składniki niniejszej mieszanki przypraw mogą odpowiedzialne być za wywoływanie reakcji alergicznych. Dlatego też, zaleca się, aby przyprawę do wieprzowiny wprowadzać do swojej diety stopniowo, obserwując przy tym reakcje organizmu. Natomiast w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych, należy niezwłocznie zgłosić się na konsultacje do lekarza pierwszego kontaktu lub alergologa.

UWAGA NA ALERGENY: W przyprawie do wieprzowiny marki VIVIO mogą znajdować się śladowe ilości: glutenu, skorupiaków, jaj, orzeszków ziemnych, ryb, nasion soi, mleka, laktozy, orzechów, selera, gorczycy, dwutlenku siarki, łubinu, mięczaków i produktów pochodnych.

Przyprawa do wieprzowiny – cena

Przyprawa do wieprzowiny dostępna jest w opakowaniach o pojemności 40 gramów. Zazwyczaj zapłacimy za nią od 2,50 złotego do 6,00 złotych. Warto przy tym pamiętać, że cena przyprawy do wieprzowiny może różnić się w zależności od wybranego producenta oraz/lub dystrybutora. Ponadto, podczas dokonywania zakupu warto zwrócić szczególną uwagę na skład produktu. Przyprawa do wieprzowiny bez konserwantów i sztucznych barwników jest nie tylko smaczna, ale przede wszystkim bezpieczna dla naszego zdrowia.

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące przyprawy do wieprzowiny

Pytanie 1: Gdzie kupić przyprawę do wieprzowiny? Niniejszy produkt dostępny jest w nielicznych salonach zielarskich oraz marketach spożywczych. Dlatego też, warto poszukać go w renomowanych sklepach internetowych ze zdrową żywnością oraz w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO. W ten sposób możesz uzyskać dostęp do artykułów spożywczych w najwyższej jakości oraz w atrakcyjnej ofercie cenowej.

Pytanie 2: Co zawiera przyprawa do wieprzowiny? Mieszanka przypraw do wieprzowiny marki VIVIO zawiera w swoim składzie wyłącznie składniki naturalnego pochodzenia. Znajdziemy w niej między innymi aromatyczne zioła, takie jak tymianek, kolendra oraz cząber, jak również pełne smaku przyprawy korzenne, na przykład gałkę muszkatołową. Ponadto, przyprawa do wieprzowiny zawiera gorczycę, kukurydzę, paprykę słodką oraz ostrą, kminek, ziele angielskie, niewielkie ilości soli oraz cukru.

Pytanie 3: Do czego (oprócz mięsa) można dodawać przyprawę do wieprzowiny? Przyprawę tę możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Doskonale komponuje się ona ze smakiem pieczonych warzyw, a nawet kasz oraz makaronów.

Pytanie 4: Czy przyprawa do wieprzowiny może spożywana być przez osoby zmagające się z problemem celiakii? Poszczególne składniki niniejszej mieszanki nie zawierają w swoim składzie glutenu. Niemniej jednak, przyprawa do wieprzowiny produkowana jest na terenie zakładu, w którym gluten jest przetwarzany. W związku z tym, produkt ten nie może znajdować się w diecie osób zmagających się z problemem celiakii lub nietolerancji glutenu.

Pytanie 5: Jak w prawidłowy sposób przechowywać przyprawę do wieprzowiny? Niniejszą mieszankę przypraw najlepiej jest przechowywać z dala od dzieci, w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Warto także chronić ją przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Jeśli zamkniemy ją w pojemniku ze szczelnie zamykaną pokrywką, na dłużej będziemy w stanie zachować unikalny smak przyprawy do wieprzowiny oraz jej cenne wartości odżywcze.

przyprawa do wieprzowiny

Podsumowanie

Przyprawa do wieprzowiny to wyjątkowy produkt na rynku spożywczym. Wyróżnia go nie tylko intensywny smak, który doskonale łączy się z aromatem pieczonych mięs, ale przede wszystkim zawartość pełnych zdrowia ziół. Dlatego też, już dziś warto wprowadzić przyprawę do wieprzowiny do swojej codziennej diety i aktywnego stylu życia.

Bibliografia

  1. Al-Malahmeh AJ., Alajlouni AM., Ning J., Wesseling S., Vervoort J., Rietiens IMCM., Determination and risk assessment of naturally ocurring genotoxic and carcinogenic alkenylbenzenes in nutmeg-based plant food supplements. J Appl Toxicol, 2017;
  2. Dherani, M., Murthy, G. V., Gupta, S. K., Young, I. S., Maraini, G., Camparini, M., … & Fletcher, A. E. (2008). Blood levels of vitamin C, carotenoids and retinol are inversely associated with cataract in a North Indian population. Investigative ophthalmology & visual science, 49(8), 3328-3335;
  3. Ebner, C., Jensen?Jarolim, E., Leitner, A., & Breiteneder, H. (1998). Characterization of allergens in plant?derived spices: Apiaceae spices, pepper (Piperaceae), and paprika (bell peppers, Solanaceae). Allergy, 53, 52-54;
  4. Eskin NA, Raju J, Bird RP. Novel mucilage fraction of Sinapis alba L. (mustard) reduces azoxymethane-induced colonic aberrant crypt foci formation in F344 and Zucker obese rats. Phytomedicine. 2007;14(7-8);
  5. Kozera W. i wsp., Ocena agrotechniczna i ekonomiczna współrzędnej technologii uprawy kminku zwyczajnego (Carum carvi L.); in Journal of Central European Agriculture 19(1):227-244, March 2018;
  6. Kudełka W., Kosowska A., Składniki przypraw i ziół przyprawowych determinujące ich funkcjonalne właściwości oraz ich rola w żywieniu człowieka i zapobieganiu chorobom. Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, Zeszyty Naukowe, 2008, 781;
  7. Lejeune, M. P., Kovacs, E. M., & Westerterp-Plantenga, M. S. (2003). Effect of capsaicin on substrate oxidation and weight maintenance after modest body-weight loss in human subjects. British Journal of Nutrition, 90(3), 651-659;
  8. Qian K., Wang G., Cao R., Liu T., Qian G., Guan X., Guo Z., Xiao Y., Wang X., Capsaicin suppresses cell proliferation, induces cell cycle arrest and ROS production in bladder cancer cells through FOXO3a?mediated pathways, Molecules 21 (2016), s. 1-15;
  9. Singh RB, Niaz MA, Sharma JP, Kumar R, Rastogi V, Moshiri M. Randomized, double-blind, placebo-controlled trial of fish oil and mustard oil in patients with suspected acute myocardial infarction: the Indian experiment of infarct survival–4. Cardiovasc Drugs Ther. 1997;11(3);
  10. Thoennissen N.H., O’Kelly J., Lu D., Iwanski G.B., La D.T., Abbassi S., Leiter A., Karlan B., Mehta R., Koeffler H.P., Capsaicin causes cell-cycle arrest and apoptosis in ER-positive and -negative breast cancer cells by modulating the EGFR/HER-2 pathway, Oncogene 29 (2010), s. 285-296;
  11. Vosough-Ghanbari S. i wsp., Effects of Satureja khuzestanica on serum glucose, lipids and markers of oxidative stress in patients with type 2 diabetes mellitus: a double-blind randomized controlled trial. Evid. Based Complement. Alternat. Med., 2010, 7, 4: 465–470;
  12. Yang D., Luo Z., Ma S., Wong W.T., Ma L., Zhong J., He H., Zhao Z., Cao T., Yan Z., Liu D., Arendshorst W.J., Huang Y., Tepel M., Zhu Z., Activation of TRPV1 by dietary capsaicin improves endothelium-dependent vasorelaxation and prevents hypertension, Cell Metabolism 12 (2010), s. 130-141.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Przyprawa do wieprzowiny Opinie o produkcie: Przyprawa do wieprzowiny 40g VIVIO

Przyprawa do wieprzowiny przepisy / Przyprawa do wieprzowiny zastosowanie

Naleśnikowe sakiewki z mięsem

Naleśnikowe sakiewki z mięsem

Składniki na ciasto:

- czubata szklanka mąki pszennej,
- 1 i 1/2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- szczypta soli himalajskiej
- łyżka oleju kokosowego

Wykonanie ciasta:

Jajka zmiksować z mlekiem, przesianą mąką oraz szczyptą soli i olejem na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut.
Następnie na odrobinie oleju smażyć duże, cienkie naleśniki.

Składniki na farsz:

- 500g mielonej wieprzowiny
- cebula
- marchewka
- mała pietruszka
- kawałek pora
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól himalajska
pieprz
- 5 suszonych pomidorów
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- szczypiorek

Wykonanie:

Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, dusić około 5 minut. Dodać posiekanego pora oraz paprykę i obraną, startą na drobnych oczkach marchewkę oraz pietruszkę.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz kilka łyżek gorącej wody. Doprawić solą z pieprzem, suszonymi pomidorami oraz ostrą papryką.
Dusić około 10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać posiekaną natkę, wymieszać.
Na środek każdego naleśnika kłaść, trochę farszu, formować sakiewki. Na koniec związać szczypiorem. Można też zawinąć jak krokiety. Od razu podawać.


Przepis na szybki gulasz z dodatkiem przyprawy do wieprzowiny

Przepis na szybki gulasz z dodatkiem przyprawy do wieprzowiny

Składniki:

- 200 gramów mięsa z łopatki wieprzowej;
- 1 cebula;
- 3 marchewki;
- 1 puszka zielonego groszku;
- 1 papryka czerwona;
- 2 łyżki świeżo-posiekanej natki pietruszki;
- 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny;
- 1 łyżka oliwy z oliwek;
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego;
- 100ml zawiesiny z siemienia lnianego;
- 200ml wody.

Sposób przygotowania:

Mięso pokrój w kostkę i przypraw przyprawą do wieprzowiny;

Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę;

Marchew obierz ze skórki i pokrój w kostkę;

Dokładnie przepłucz groszek zielony;

Na dnie garnka rozgrzej oliwę z oliwek, a następnie przysmaż na niej mięso, cebulę i paprykę;

Kiedy mięso się zetnie, a cebula delikatnie się zarumieni, dodaj do garnka odrobinę wody;

Do gotujących się warzyw z mięsem dodaj marchewkę i gotuj całość przez około 15 minut;

Po upływie odpowiedniej ilości czasu, dodaj do garnka groszek oraz natkę pietruszki. Gotuj całość przez około 5 minut;

Na koniec dodaj do gulaszu koncentrat pomidorowy oraz zawiesinę z siemienia lnianego. W ten sposób uzyskasz gęsty sos.



Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również