Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie

Przyprawa do kurczaka Złoty kurczak 40g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

2,71 zł

RABAT - 9%

2,99 zł

-9

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Przyprawa do kurczaka Wartości odżywcze

sól, papryka słodka, kukurydza, cukier, imbir, czosnek, papryka ostra, kurkuma, majeranek, kminek, rozmaryn, bazylia, chili, kardamon, gałka muszkatołowa, barwnik naturalny - ekstrakt papryki

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Przyprawa do kurczaka Zastosowanie

Przyprawa do kurczaka odznacza się ciekawym smakiem i aromatem. Ponadto, łączy ona w sobie liczne zioła o działaniu prozdrowotnym. Dlatego też, możemy wykorzystywać ją w naszej kuchni na wiele różnych sposobów.

  • Po pierwsze: warto dodać ją do domowej pasty kanapkowej na bazie pieczonego kurczaka oraz świeżych warzyw;
  • Po drugie: przyprawa ta idealnie sprawdzi się podczas przyrządzania aromatycznych udek pieczonych;
  • Po trzecie: dzięki licznym ziołom, przyprawa do kurczaka świetnie podkreśli aromat sosów do makaronów;
  • Po czwarte: połączenie przyprawy do kurczaka z odrobiną oleju rzepakowego pozwoli nam na przygotowanie pysznego sosu sałatkowego.

Przyprawa jest dodawana do kurczaka. Nadaje mu złocisty kolor, podczas pieczenia.


Przyprawa do kurczaka Opis

Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych przyprawy do kurczaka marki VIVIO

Mięso drobiowe jest jednym z najczęściej przez nas pożywanych. Nic w tym dziwnego, albowiem jest ono łatwe w przygotowaniu, przyjemne w smaku, a przy tym przyjazne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, przestrzegając zaleceń zrównoważonej diety, często mamy ochotę na kurczaka w nieco innej odsłonie, niż piersi gotowanej na parze. Dlatego też, dla wszystkich miłośników drobiu przygotowaliśmy unikalną mieszankę ziół. Przyprawa do kurczaka marki VIVIO została skomponowana wyłącznie z najwyższej jakości składników pochodzenia naturalnego. W związku z tym, zaskakuje ona swoim przyjemnym smakiem i aromatem. Ponadto, zioła i przyprawy dostępne w niniejszym produkcie są skarbnicą najcenniejszych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów. A co jeszcze warto wiedzieć na temat aromatycznej przyprawy do kurczaka? I jak wykorzystać ją w naszej codziennej kuchni? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w dalszej części tekstu.

Gdzie kupić przyprawę do kurczaka?

Czy przyprawa do kurczaka na grilla zawiera w swoim składzie gluten?

Czy przyprawa do kurczaka po staropolsku zawiera w sobie konserwanty?

Do czego można dodawać przyprawę do kurczaka?

Jak w prawidłowy sposób przechowywać przyprawę do kurczaka?

  • Zastosowanie przyprawy do kurczaka w codziennej kuchni;

  • Przyprawa do kurczaka – przepisy.

Przyprawa do kurczaka – skład i najważniejsze wartości odżywcze

Przyprawa do kurczaka to wyjątkowa mieszanka aromatycznych ziół, które doskonale komponują się ze smakiem mięsa drobiowego. Co najważniejsze, została ona przygotowana wyłącznie z naturalnych składników. Dlatego też, nie znajdują się w niej zbędne konserwanty, wypełniacze smaku, czy sztuczne barwniki. Dzięki przyprawie do kurczaka z powodzeniem przyrządzisz swoje ulubione mięso zarówno na grillu, patelni, jak i w piekarniku. Wszystko to za sprawą niepowtarzalnej kompozycji przypraw. A jakie składniki znajdziemy w niniejszym produkcie?

Po pierwsze: PAPRYKA SŁODKA, OSTRA oraz CHILI. Trudno jest nam wyobrazić sobie smak aromatycznego mięsa bez dodatku suszonej papryki. W naszej mieszance znajdują się aż trzy jej rodzaje! To pochodzące z regionów Ameryki Południowej warzywo odznacza się nie tylko wyjątkowym smakiem i aromatem, ale przede wszystkim zawartością kapsaicyny. Niniejszy organiczny związek chemiczny odpowiedzialny jest między innymi za nadanie ostrego smaku papryczkom. Ponadto, uznawany jest on za silny przeciwutleniacz, który wykazuje wysoce pozytywny wpływ na zdrowie człowieka.

Po drugie: IMBIR. To wyjątkowa przyprawa korzenna pochodząca z regionów Indii oraz Chin. Co ciekawe, pierwsze wzmianki na temat imbiru zawarte zostały już w starożytnej mitologii hinduskiej. Warto wiedzieć, że ówcześnie przyprawa ta uznawana była za silny afrodyzjak. Współcześnie imbir również wzbudza ogromne zainteresowanie wśród specjalistów z dziedziny ziołolecznictwa i często wykorzystywany jest on w przemyśle kosmetycznym oraz farmaceutycznym. Imbir zawarty w przyprawie do kurczaka nadaje niniejszej mieszance przypraw lekko ostrego smaku, a przy tym wzbogaca ją o zestaw wartościowych olejków eterycznych.

Po trzecie: CZOSNEK. Niniejsze warzywo od lat kojarzy nam się z dobrym zdrowiem i doskonałą kuchnią. Nic w tym dziwnego, albowiem czosnek wyróżnia się niepowtarzalnym aromatem, który świetnie łączy się zarówno ze smakiem warzyw, jak i mięs. Co ciekawe, czosnek jest także skarbnicą cennych dla zdrowia składników odżywczych. Niniejsza przyprawa jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu wartościowe związki siarkowe, fitosterole oraz flawonoidy. Dlatego też, niniejszego składnika nie mogło zabraknąć w przyprawie do kurczaka marki VIVIO.

Po czwarte: KURKUMA. Niniejsza przyprawa korzenna jest charakterystyczna dla kuchni Indyjskiej. Posiada ona intensywny, żółto-pomarańczowy kolor oraz wyjątkowy, lekko słodkawy smak. Kurkuma od lat wzbudza liczne zainteresowanie w środowisku naukowców. Wszystko to za sprawą jej niezwykłych właściwości zdrowotnych. Kurkuma jest prawdziwą skarbnicą przeciwutleniaczy. Dlatego też, od lat utrzymuje się ona w prestiżowej grupie produktów „super-foods”.

Po piąte: MAJERANEK. Przyprawa ta stosowana jest w kuchniach niemalże całego świata. Niemniej jednak, pochodzi ona z regionu Morza Śródziemnego, gdzie od pokoleń uznawana jest za cenny środek leczniczy. Majeranek odznacza się specyficznym zapachem. Niniejszą przyprawę najczęściej wykorzystuje się podczas przyrządzania dań mięsnych. Co ciekawe, majeranek jest bogatym źródłem witaminy A oraz C. Ponadto, zawiera on w sobie składniki o silnym działaniu antyoksydacyjnym.

Po szóste: KMINEK. Przyprawa należąca do gatunku selerowatych. Kminek uprawiany jest zarówno na terenie Azji, jak i Europy (w tym również w Polsce). Niniejsza przyprawa wykorzystywana jest w tradycyjnej kuchni już od setek lat. Od pokoleń zajmuje ona także ważne miejsce w dziedzinie ziołolecznictwa. Kminek wyróżnia się doskonałym smakiem, który idealnie łączy się z aromatem mięs oraz serów. Dodatkowo, możemy znaleźć w nim całą masę składników o działaniu prozdrowotnym. Kminek jest źródłem wartościowych olejków eterycznych, jak również niezastąpionych flawonoidów.

Po siódme: ROZMARYN. Niniejsza roślina jest charakterystyczna dla kuchni śródziemnomorskiej. Nic w tym dziwnego, albowiem w naturalnych warunkach występuje ona na terenie Grecji, Włoch oraz Francji. Rozmaryn posiada intensywny zapach, który jest w stanie idealnie podkreślić smak kurczaka oraz dań kuchni wegańskiej. Co najważniejsze, rozmaryn stanowi niezrównane źródło przeciwutleniaczy, które posiadają kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego zdrowia i samopoczucia przez długie lata. W związku z tym, postanowiliśmy dodać go do wyjątkowej przyprawy do kurczaka marki VIVIO.

Po ósme: BAZYLIA. W przyprawie do kurczaka nie mogło zabraknąć także bazylii. Niniejsze zioło wyróżnia się w końcu przyjemnym smakiem i aromatem, a przy tym zawartością cennych dla zdrowia składników odżywczych, w tym witamin oraz minerałów. Bazylia jest rośliną jednoroczną, należącą do rodziny jasnotowatych. Chociaż zazwyczaj kojarzy nam się z kuchnią włoską, przyprawa ta tak naprawdę pochodzi z regionów Azji Południowej. Niemniej jednak, dzisiaj uprawiana jest na terenie całego świata, w tym w polskich doniczkach.

Po dziewiąte: KARDAMON. Niniejsza przyprawa zaliczana jest do rodziny imbirowatych. Podobnie jak imbir pochodzi ona z regionów Azji. Co ciekawe, kardamon stanowi jedną z najdroższych przypraw świata. Odznacza się on niepowtarzalnym aromatem, który idealnie łączy się zarówno ze smakiem słodkich, jak i wytrawnych dań. Warto wiedzieć, że kardamon jest także świetnym źródłem olejków eterycznych, witamin i minerałów. Dlatego też, wykazuje szereg prozdrowotnych właściwości.

Po dziesiąte: GAŁKA MUSZKATOŁOWA. Przyprawa ta charakteryzuje się przyjemnym, korzennym smakiem. Od setek lat wykorzystywana jest ona zarówno podczas przyrządzania deserów, jak i dań mięsnych. Ta pochodząca z regionu Karaibów oraz Malezji przyprawa, zajmuje ważne miejsce nie tylko w sztuce kulinarnej, ale także w ziołolecznictwie. Gałka muszkatołowa zawiera w swoim składzie aż 16% olejków eterycznych. Ponadto, idealnie uzupełnia ona smak przyprawy do kurczaka marki VIVIO.

W naszej mieszance nie mogło zabraknąć także mielonej kukurydzy oraz niewielkich ilości soli i cukru. Warto jednak wiedzieć, że w odróżnieniu od innych przypraw dostępnych na rynku, w przyprawie do kurczaka marki VIVIO nie znajdują się sztuczne barwniki. Unikalny kolor niniejszej mieszanki został osiągnięty za sprawą ekstraktu z papryki.

Poznaj najcenniejsze właściwości zdrowotne, które skrywają w sobie składniki przyprawy do kurczaka marki VIVIO

Przyprawa do kurczaka zawiera w swoim składzie liczne zioła oraz przyprawy odznaczające się bogactwem witamin i minerałów. Dlatego też, włączenie niniejszego produktu do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, może sprzyjać poprawie naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługuje wysoka zawartość przeciwutleniaczy, dostępna między innymi w rozmarynie, kurkumie oraz bazylii. To właśnie niniejsze substancje w głównej mierze odpowiadają za zwalczanie szkodliwego wpływu wolnych rodników. Tym samym przyczyniają się one do zmniejszenia ryzyka wystąpienia zjawiska stresu oksydacyjnego oraz chorób nowotworowych w przyszłości. Warto również wiedzieć, że flawonoidy zawarte w składnikach przyprawy do kurczaka wpływają korzystnie na wygląd naszej skóry. Wprowadzenie ich do zrównoważonej diety może sprzyjać opóźnianiu procesów starzenia się organizmu.

Nie bez znaczenia dla naszego zdrowia jest także obecność w przyprawie do kurczaka ostrej papryki oraz chili. Mielona papryka jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu kapsaicynę, która przyczynia się do zachowania prawidłowej wagi ciała oraz przyspieszenia procesów przemiany materii. Co ciekawe, przyprawa do kurczaka może wywrzeć także pozytywny wpływ na naszą odporność. Zarówno czosnek, jak i rozmaryn wykazują silne właściwości przeciwgrzybiczne oraz antybakteryjne. Dlatego też, włączenie przyprawy do kurczaka do zrównoważonej diety i aktywnego stylu życia może chronić nas przed rozwojem infekcji w okresie jesienno-zimowym. Ponadto olejki eteryczne, zawarte między innymi w gałce muszkatołowej, mogą wykazywać działanie uspokajające oraz przeciwbólowe.

W tym miejscu należy jednak pamiętać, że cenne właściwości zdrowotne przyprawy do kurczaka będziemy w stanie odczuć tylko wtedy, gdy stanowić będzie ona element zdrowego stylu życia. Albowiem osiągnięcie dobrego samopoczucia możliwe jest przede wszystkim poprzez przestrzeganie zaleceń zrównoważonej diety oraz systematyczną aktywność fizyczną.

Przeciwwskazania dotyczące spożywania przyprawy do kurczaka

Stosowanie odpowiednich ilości przyprawy do kurczaka w większości przypadków jest bezpieczne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, istnieją pewne przeciwwskazania związane ze stosowaniem niniejszego produktu. Po pierwsze, przyprawa do kurczaka (ze względu na zawartość czosnku) nie jest zalecana w diecie osób, które zmagają się z problemami natury żołądkowej lub objawami zespołu jelita drażliwego. Po drugie, spożywanie nadmiernych ilości niniejszej przyprawy (między innymi ze względu na zawartość ostrej papryki) nie jest wskazane w przypadku kobiet w ciąży, matek karmiących piersią oraz najmłodszych dzieci. Warto także wiedzieć, że poszczególne składniki przyprawy do kurczaka mogą odpowiedzialne być za wywoływanie reakcji alergicznych. Dlatego też, przyprawę tę należy wprowadzać do swojej diety stopniowo, obserwując przy tym reakcje organizmu. Natomiast, w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych po spożyciu przyprawy do kurczaka (np. nudności, bólu brzucha, wymiotów, zaczerwienienia skóry, wysypki, uczucia pieczenia w przełyku, zawrotów lub bólu głowy), należy jak najszybciej zgłosić się do alergologa, lekarza pierwszego kontaktu lub (w przypadku wystąpienia ostrych objawów, takich jak trudności z oddychaniem) na szpitalny oddział ratunkowy.

UWAGA NA ALERGENY: W przyprawie do kurczaka po staropolsku mogą znajdować się śladowe ilości: glutenu, skorupiaków, jaj, orzeszków ziemnych, ryb, nasion soi, mleka, laktozy, orzechów, selera, gorczycy, dwutlenku siarki, łubinu, mięczaków i produktów pochodnych.

Przyprawa do kurczaka po staropolsku – cena

Niniejszy produkt sprzedawany jest w opakowaniach o pojemności 40 gramów. Zazwyczaj zapłacimy za niego od 3,00 złotych do 6,00 złotych. Warto przy tym pamiętać, że cena przyprawy do kurczaka może istotnie różnić się w zależności od wybranego producenta oraz/lub dystrybutora. Ponadto, podczas dokonywania zakupu warto zwrócić uwagę na to, czy wybrana mieszanka przypraw nie zawiera w swoim składzie nadmiernych ilości konserwantów oraz sztucznych barwników. W ten sposób zyskamy pewność, że jest ona bezpieczna dla naszego zdrowia.

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące przyprawy do kurczaka

Pytanie 1: Gdzie kupić przyprawę do kurczaka? Przyprawę tę możemy kupić w niektórych marketach spożywczych, jak również w salonach zielarskich. Warto także poszukać jej w renomowanych sklepach internetowych ze zdrową żywnością oraz w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO. Dzięki temu możemy uzyskać nie tylko gwarancję najwyższej jakości produktu, ale również dostęp do atrakcyjnej oferty cenowej.

Pytanie 2: Czy przyprawa do kurczaka na grilla zawiera w swoim składzie gluten? Warto wiedzieć, że poszczególne składniki niniejszej mieszanki nie zawierają w swoim składzie glutenu. Niemniej jednak, przyprawa do kurczaka produkowana jest na terenie zakładu, w którym gluten jest przetwarzany. Dlatego też, osoby zmagające się z problemem choroby trzewnej (celiakii) lub nietolerancji glutenu, nie mogą wprowadzać jej do swojej diety. Ponadto, zaleca się, aby osoby wykazujące nietolerancję na gluten za każdym razem uważnie czytały etykiety kupowanych przez siebie produktów.

Pytanie 3: Czy przyprawa do kurczaka po staropolsku zawiera w sobie konserwanty? Opracowując formułę przyprawy do kurczaka zadbaliśmy o to, aby znalazły się w niej produkty wyłącznie naturalnego pochodzenia. Dlatego też, w niniejszym produkcie nie znajdują się sztuczne konserwanty oraz zbędne barwniki. Niepowtarzalny kolor niniejszej przyprawy został osiągnięty za sprawą ekstraktu z papryki.

Pytanie 4: Do czego można dodawać przyprawę do kurczaka? Przyprawa ta doskonale sprawdzi się nie tylko w połączeniu z drobiem. Bez przeszkód możemy dodawać ją także do innych mięs, a nawet potraw kuchni wegańskiej. Przyprawa do kurczaka nie zawiera bowiem w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego.

Pytanie 5: Jak w prawidłowy sposób przechowywać przyprawę do kurczaka? Przyprawę tę należy przechowywać w suchym miejscu, najlepiej z dala od działania promieni słonecznych (np. w kuchennej spiżarni lub w szafce). Zamykając ją w pojemniku z szczelną pokrywką zyskamy pewność, że na długo zachowa ona nie tylko swój cenny aromat, ale także wartościowe składniki odżywcze.

 

Podsumowanie

Przyprawa do kurczaka to wyjątkowa mieszanka aromatycznych ziół, dzięki którym w krótkim czasie będziemy w stanie przyrządzić smaczny posiłek dla całej rodziny. Ponadto, przyprawa ta jest doskonałym składnikiem zrównoważonej diety, albowiem stanowi ona źródło licznych przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Dodatkowo, niniejsza mieszanka została stworzona na bazie produktów wyłącznie naturalnego pochodzenia, co wyróżnia ją spośród innych przypraw dostępnych na rynku spożywczym.

Bibliografia

  1. Abdel Salam O.M.E., Mozsik G., Szolcsanyi J. Studies on the effect of intragastric capsaicin on gastric ulcer and on the prostacyclin- induced cytoprotection in rats. Pharmacological Research 1995; 32(4):209-215;
  2. Bozin B, Mimica-Dukic N, Samojlik J i wsp. Antimicrobial and antioxidant properties of rosemary and sage ( Rosmarinus officinalis L. and Salvia officinalis L., Lamiaceae) essential oils. J Agric Food Chem 2007; 55:7879-85;
  3. Daneshi-Maskooni, M., Keshavarz, S. A., Qorbani, M., Mansouri, S., Alavian, S. M., Badri-Fariman, M., … & Sotoudeh, G. (2018). Green cardamom increases Sirtuin-1 and reduces inflammation in overweight or obese patients with non-alcoholic fatty liver disease: a double-blind randomized placebo-controlled clinical trial. Nutrition & metabolism, 15(1), 63;
  4. Daneshi-Maskooni, M., Keshavarz, S. A., Qorbani, M., Mansouri, S., Alavian, S. M., Badri-Fariman, M., … & Sotoudeh, G. (2019). Green cardamom supplementation improves serum irisin, glucose indices, and lipid profiles in overweight or obese non-alcoholic fatty liver disease patients: a double-blind randomized placebo-controlled clinical trial. BMC complementary and alternative medicine, 19(1), 59;
  5. Erenler R. i wsp., Isolation and identification of chemical constituents from Origanum majorana and investigation of antiproliferative and antioxidant activities. J. Sci. Food Agric., 2016, 96, 3: 822–836;
  6. Institute of Medicine (US) Committee on Military Nutrition Research; Marriott BM, editor. Food Components to Enhance Performance: An Evaluation of Potential Performance-Enhancing Food Components for Operational Rations. Washington (DC): National Academies Press (US); 1994. 18, Structured Lipids: An Overview and Comments on Performance Enhancement Potential - dostęp online;
  7. Kozera W. i wsp., Ocena agrotechniczna i ekonomiczna współrzędnej technologii uprawy kminku zwyczajnego (Carum carvi L.); in Journal of Central European Agriculture 19(1):227-244, March 2018;
  8. Norgren, J., Sindi, S., Sandebring-Matton, A., Kåreholt, I., Daniilidou, M., Akenine, U., Nordin, K., Rosenborg, S., Ngandu, T., & Kivipelto, M. (2020). Ketosis After Intake of Coconut Oil and Caprylic Acid-With and Without Glucose: A Cross-Over Study in Healthy Older Adults. Frontiers in nutrition, 7, 40. - dostęp online;
  9. Rial, S. A., Karelis, A. D., Bergeron, K. F., & Mounier, C. (2016). Gut Microbiota and Metabolic Health: The Potential Beneficial Effects of a Medium Chain Triglyceride Diet in Obese Individuals. Nutrients, 8(5), 281. - dostęp online;
  10. Seidler-Łożykowska K., Król D., Bocianowski J., 2010. Zawartość olejku eterycznego i jego skład w owocach pochodzących z kolekcji kminku zwyczajnego (Carum carvi L.). Rośliny Oleiste, t. XXXI, 145 – 158;
  11. Sun T, Xu Z, Wu CT, Janes M, Prinyawiwatkul W, No HK. Antioxidant activities of different colored sweet bell peppers (Capsicum annuum L.). J Food Sci 2007;72(2):98-102;
  12. Zhang WK., Tao SS., Li TT., Li YS., Li XJ., Tang HB., Cong RH., Ma FL., Wan CJ., Nutmeg oil alleviates chronic inflammatory pain through inhibition of COX-2 expression and substance P reléase in vivo. Food Nutr Res, 2016.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Przyprawa do kurczaka Opinie o produkcie: Przyprawa do kurczaka Złoty kurczak 40g VIVIO

Przyprawa do kurczaka przepisy / Przyprawa do kurczaka zastosowanie

Pieczone udka z dodatkiem przyprawy do kurczaka

Pieczone udka z dodatkiem przyprawy do kurczaka

Składniki:

- ½ kilograma udek z kurczaka;
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka (najlepiej ziołowej);
- 2 łyżki oliwy z oliwek;
- 1 cebula czerwona;
- 40 mililitrów wody;
- 1 ząbek czosnku.

Sposób przygotowania:

Przyprawę do kurczaka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z oliwą z oliwek;

Nasmaruj udka przygotowaną marynatą i przełóż do lodówki na około 60 minut;

Po upłynięciu odpowiedniej ilości czasu, przełóż udka do naczynia żaroodpornego;

Pokrój cebulę w pióra i rozłóż ją na udkach;

Rozgrzej piekarnik do 220oC i piecz je przez około 40 minut, w międzyczasie dolewając niewielkie ilości wody oraz oblewając mięso sokami powstałymi z pieczenia.



Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również