Żurawina liofilizowana owoce cena, właściwości, zastosowanie
Żurawina liofilizowana owoce cena, właściwości, zastosowanie
Żurawina liofilizowana owoce cena, właściwości, zastosowanie

Żurawina liofilizowana 50g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAKanada
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

17,01 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Wartości odżywcze

Żurawina liofilizowana

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Dodatek do ciast, deserów, płatków śniadaniowych, muesli, jogurtów, galaretek owocowych, herbaty oraz jako samodzielna przekąska.


Opis

Żurawina liofilizowana to naturalna żurawina, nie zawierająca substancji słodzących i konserwantów. Posiada naturalny smak żurawiny i aromat świeżych owoców. 

Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.

Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Film


Opinie o produkcie: Żurawina liofilizowana 50g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również

Najchętniej czytane

Liofilizacja żywności – czym jest i jakie posiada zalety?

Liofilizacja to stosunkowo nowa metoda utrwalania żywności. Owoce i warzywa liofilizowane coraz częściej znajdują się w ofertach sprzedaży sklepów ze zdrową żywnością. Jest to wynikiem zwiększania jakości produktów spożywczych oraz większa niż przed laty świadomość społeczna dotycząca zdrowego odżywiania. Obecnie ludzie przykładają bardzo dużą uwagę do tego, co jedzą i jaki wywiera to wpływ na […]

czytaj więcej...