Tydzień przypraw

Fasola mung 500g

Fasola mung cena zastosowanie, właściwości
Fasola mung cena zastosowanie, właściwości

7,71 zł


Do koszyka

Dostępny na magazynie


30 dni na zwrot
Darmowa dostawa od 249zł

Opis

Fasola mung posiada małe, ciemnozielone nasionka. Jest od wieków uprawiana w Azji. Zawiera duże ilości błonnika - w 100 g gotowanej bez soli fasolki znajduje się aż 61% dziennego zapotrzebowania. Zawiera też duże ilości białka, witamin z grupy B, manganu, kwasu foliowego i składników mineralnych, takich jak: żelazo, fosfor, miedź, cynk, potas, selen i wapń.

Fasola mung nazywana jest "złotą fasolką", ponieważ w medycynie naturalnej uważa się ją za pomocą w oczyszczaniu organizmu z toksyn, ograniczaniu stresu, wspomaganiu pracy serca a nawet w terapii antyrakowej.

Skład / Wartości odżywcze

Składniki: Fasola Mung

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej

osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Szczegóły produktu

KRAJ POCHODZENIA: Holandia
WEGETARIAŃSKI:
WEGAŃSKI:
CERTYFIKAT BIO:

Stosowanie

Fasola mung jest ważnym składnikiem diety w krajach azjatyckich. W Polsce można ją znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością. Dodaje się ją do zup, takich jak: pomidorowa, soczewicowa i kapuściana, a także przygotowuje z niej wegetariańskiej i wegańskie pasty do kanapek, pasztety, klopsy, kotlety i burgery.

Ugotowana fasola mung jest dodawana do sałatek, np. z kaszą kuskus i świeżymi warzywami.

 

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Film



Opinie o produkcie: Fasola mung 500g


Ostatnio przeglądane produkty