bio chleb kiełtyka
Dzień darmowej dostawy
Koper włoski przepisy, właściwosći, zastosowanie, przepisy
Koper włoski przepisy, właściwosći, zastosowanie, przepisy
Koper włoski przepisy, właściwosći, zastosowanie, przepisy

Koper włoski mielony - 100g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAEgipt
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

3,99 zł

RABAT - 11%

4,49 zł

-11

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Koper włoski (fenkuł) znany był już w czasach starożytnych. W Europie pojawił się w XVI wieku za sprawą benedyktynów, którzy uprawiali go w przyklasztornych ogródkach. Obecnie jest uprawiany na całym świecie.

Fenkuł jest zaliczany do warzyw selerowatych. W sprzedaży jest dostępny przez cały rok. W kuchni wykorzystuje się wszystkie części warzywa.

Stosowanie

Koper ma szerokie zastosowanie w kuchni francuskiej i włoskiej, w sosach do ryb i w połączeniu z majonezem. Przyprawia się nim pieczenie wieprzowe i kiełbaski.

W Anglii koper jest nieodłączną przyprawą dań rybnych. Dodaje się go też do pieczywa, ciast i słodyczy.

Wartości odżywcze bulwy kopru włoskiego w 100 g:
Wartość energetyczna - 31 kcal
Białko ogółem - 1.24 g
Tłuszcz - 0.20 g
Węglowodany - 7.30 g (w tym cukry proste 3.93)
Błonnik - 3.1 g

Witaminy
Witamina C – 12.0 mg
Tiamina – 0.010 mg
Ryboflawina – 0.032 mg
Niacyna - 0.640 mg
Witamina B6  - 0.047 mg
Kwas foliowy -  27 µg
Witamina A – 963 IU
Witamina E – 0.58 mg
Witamina K - 62.8 µg

Minerały
Wapń – 49 mg
Żelazo - 0.73 mg 
Magnez - 17 mg
Fosfor - 50 mg 
Potas - 414 mg
Sód – 52 mg 
Cynk - 0.20 mg

Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Przeciwwskazania

Stosowania kopru włoskiego powinny unikać kobiety w ciąży, ponieważ zawiera szkodliwe dla nich olejki eteryczne. Fenkuł może wpływać na przyjmowane antybiotyki, stosowane przy infekcjach bakteryjnych dróg moczowych i dolnych dróg oddechowych, z uwagi na możliwość zmniejszenia absorpcji leku. 

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Opinie o produkcie: Koper włoski mielony - 100g

A
Agata
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
03/05/18
koper włoski mielony-100g
Review by Agata on3 May 2018 review stating koper włoski mielony-100g
Używam kopru włoskiego do herbaty zielonej. Smak staje się bardziej wyrazisty, ale też działa korzystnie na żołądek - jak dla mnie. Produkt świeży, szybka dostawa. Polecam jak najbardziej sklep.
J
Jan
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
23/08/17
Koper włoski mielony 100 g
Review by Jan on 23 Aug 2017 review stating Koper włoski mielony 100 g
Dodaję po trochu do herbaty ziołowej. Podnosi smak. Szybka dostawa.
E
Elżbieta
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
02/08/17
KOPER WŁOSKI MIELONY - 100G
Review by Elżbieta on2 Aug 2017 review stating KOPER WŁOSKI MIELONY - 100G
Polecam, produkt świeży, smaczny. Sklep super.
A
agata
5 star rating
04/12/19
koper włoski mielony
Review by agata on4 Dec 2019 review stating koper włoski mielony
Koper włoski dodaję do herbatek ziołowych lub zielonej. Podkreśla smak i jak dla mnie jest z korzyścią dla żołądka. Polecam koperek i oczywiście Sklep!
E
Elżbieta
5 star rating
16/11/17
KOPER WŁOSKI MIELONY
Review by Elżbieta on 16 Nov 2017 review stating KOPER WŁOSKI MIELONY
Produkt zgodny z zamówieniem, bardzo dobrej jakości. Polecam.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również