DARMOWA DOSTAWA OD 79ZŁ PRZY ZAKUPIE WYBRANYCH PRODUKÓW    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Melasa z cukru trzcinowego 450g - VIBIO

%Melasa z cukru trzcinowego organiczna cena, zastosowanie

BIO Melasa z cukru trzcinowego 450g - VIBIO

Cena regularna: 15,99 zł
10,99 zł
Najniższa cena z 30 dni: 9,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  duża dostępność

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

- skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
ParagwajVIBIO2024-07-18

W skład BIO melasy z cukru trzcinowego wchodzi 100% organicznego cukru trzcinowego.

Wartość odżywczaW 100g produktu% RWS (Referencyjne Wartości Spożycia
Wartość energetyczna
/energia/
1293 kJ/305 kcal15%
Tłuszcz0,1 g0,1%
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone
(kwasy nasycone)
0,1 g0,5%
Węglowodany71,1 g27%
W tym
Cukry35,5 g39%
Błonnik3,5 g-
Białko3,1 g6,2%
Sól0,03 g5%

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

- Zastosowanie

Organiczna melasa jest ekstrahowana podczas procesu produkcji cukru trzcinowego. Produkt stosować można do słodzenia herbaty, kawy, napojów, wypieków, deserów.

- Materiały video

- Opis produktu

Melasa z trzciny cukrowej, to naturalny cukier w postaci ciemnobrązowego, gęstego syropu. Melasa, nazywana przez wielu “czarnym złotem”, bogata jest w naturalny wapń, żelazo, magnez, selen, potas, chrom, witaminę C oraz witaminy z grupy B i kwas foliowy. Cukier trzcinowy posiada charakterystyczny aromat, który idealnie współgra z zapachem wanilii, cynamonu i czekolady. Idealny jest więc do wypieku ciast, przygotowywania deserów, do słodzenia kawy. 

Melasa nadaje się do zastąpienia miodu, cukru białego i innych słodzików. Używa się jej do wyrobu alkoholu, kwasów organicznych i drożdży do pieczenia. Ma postać gęstej, lepkiej cieczy o brązowym zabarwieniu. Melasa to syrop z trzciny cukrowej, który zawiera wszystkie jej najważniejsze właściwości oraz skondensowane składniki: witaminy i minerały. Jest bogata w żelazo, magnez, wapń, potas i miedź.

Melasa to w 100% naturalny i ekologiczny produkt. Oznacza to, że w minimum 95% składa się z organicznych składników, pochodzących z certyfikowanych upraw. Jest znacznie mniej kaloryczna niż cukier tradycyjny i miód.

Inne rodzaje melasy mogą pochodzić nie tylko z trzciny cukrowej, ale też z buraka, agawy, daktyli czy karobu.

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Opinie klientów