BIO Pasta kokosowa (mus kokosowy) 280g
BIO Pasta kokosowa (mus kokosowy) 280g
BIO Pasta kokosowa (mus kokosowy) 280g
BIO Pasta kokosowa (mus kokosowy) 280g

BIO Pasta kokosowa (mus kokosowy) 280g - VIBIO

PRODUCENTVIBIO
KRAJ POCHODZENIAFilipiny
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

13,99 zł

RABAT - 13%

15,99 zł

-13

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Pasta kokosowa powstaje z kokosów pochodzących z ekologicznych upraw. Jest uzyskiwana poprzez zmielenie miąższu orzecha kokosowego. Nie zawiera żadnych substancji dodatkowych, jak konserwanty czy barwniki. Posiada kremową, lekko oleistą konsystencję oraz przyjemnie słodki kokosowy smak i aromat.


Wartości odżywcze / Skład

Mielony miąższ z orzechów kokosowych

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych. W temperaturze pokojowej produkt występuje w stałej konsystencji. W wyższych temperaturach przybiera formę płynną.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu: wartość energetyczna-2857 kJ/694 kcal, tłuszcz-67 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone-63 g, węglowodany-9,1 g, w tym cukry-7,8 g, białko-6,1 g, błonnik-15 g, sól-0,04 g.


przepisy /zastosowanie

KREM BURACZANY Z SIEMIENIEM LNIANYM

KREM BURACZANY Z SIEMIENIEM LNIANYM

Składniki:

- 3 upieczonych buraków
- 2 cm świeżego imbiru
- 2 ząbków czosnku
- 400 ml mleka kokosowego (lub pasty kokosowej rozmieszanej z wodą)
- 3 łyżek oleju
- 2 łyżek soku z limonki
- 2 szklanek wody
- łyżki siemienia lnianego

Wykonanie: 

1. Upieczone buraki obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
2. W garnku na oleju podsmaż starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj buraki, wodę i mleko/pastę kokosową. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
3. Zupę zmiksuj blenderem na gładki krem, dopraw sokiem z limonki, solą i świeżo mielonym pieprzem. Udekoruj siemieniem lnianym.


Krem z pieczonych buraków

Krem z pieczonych buraków

Składniki:

- 3 upieczone buraki
- 2 cm świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 400 ml mleka kokosowego (lub pasty kokosowej rozmieszanej z wodą)
- 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
- 3 łyżek oleju
- 2 łyżek soku z limonki
- 2 szklanek wody
- łyżki siemienia lnianego

Wykonanie:

Upieczone buraki obierz ze skóry i pokrój w kostkę. W garnku na oleju podsmaż starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj buraki, wodę i mleko/pastę kokosową. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
Dodaj płatki drożdżowe i zupę zmiksuj blenderem na gładki krem, dopraw sokiem z limonki, solą i świeżo mielonym pieprzem. Udekoruj siemieniem lnianym.


Zastosowanie

Pasta kokosowa może być wykorzystywana jako dodatek do lodów, ciast, owsianek, jogurtów i wszelkiego rodzaju deserów. Idealnie sprawdzi się także jako baza sosów kuchni azjatyckiej a po wymieszaniu z wodą także jako zamiennik mleka kokosowego.



Opinie o produkcie: BIO Pasta kokosowa (mus kokosowy) 280g

E
Ewa
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
18/02/20
pasta kokosowa
Review by Ewa on 18 Feb 2020 review stating pasta kokosowa
Dla mnie produkt jest smaczny, ponieważ lubię kokos. Fajny pocieszyciel, gdy chce się zjeść coś dobrego, a niekoniecznie słodkiego
E
Elwira
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
02/10/19
Pychota !
Review by Elwira on2 Oct 2019 review stating Pychota !
Pasta jest tak pyszna, ze ciężko się powstrzymać żeby nie zjeść całej.
P
Patrycja
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
02/10/19
Pasta kokosowa
Review by Patrycja on2 Oct 2019 review stating Pasta kokosowa
Najlepsza pasta kokosowa, jaką jadłam! Polecam każdemu miłośnikowi kokosa :D
P
paulina
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
22/11/18
smak na 5
Review by paulina on 22 Nov 2018 review stating smak na 5
bardzo dobra pasta, uzależnia aż ciężko się oderwać. Polecam
J
Jadwiga
5 star rating
22/10/19
Pasta kokosowa
Review by Jadwiga on 22 Oct 2019 review stating Pasta kokosowa
Bardzo dobra,czuć smak i aromat kokosa .


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również