herbaty

Bakalie w czekoladzie

PODKATEGORIE

RODZAJ PRODUKTU
PRODUCENT

Bakalie w czekoladzie

Pełne różnorodnych wartości odżywczych bakalie w czekoladzie są doskonałą propozycją na deser czy przekąskę w zdrowej diecie. Mimo iż produkt ten zawiera sporą ilość kalorii, jest w stanie dostarczyć wielu cennych składników. Bakalie w czekoladzie to nie tylko typowe rodzynki czy orzechy, ale również niezwykle smaczna i lekko cierpka żurawina, migdały, śliwki czy nawet daktyle. Czekolada mleczna, belgijska, ciemna, deserowa - możliwości jest wiele, by bakalie w czekoladzie stały się Twoją ulubioną przekąską. Czekolada w przypadku oblanych nią bakalii pełni nie tylko funkcję smakową czy dekoracyjną. Jest ona źródłem cennych przeciwutleniaczy, flawonoidów, magnezu, żelaza, niacyny, a także odpowiedzialnego za poprawę nastroju związku należącego do grupy endorfin - fenylotylaminy. Dzięki temu bakalie w czekoladzie zyskują szereg składników wspierających organizm ludzki w działaniu. Same bakalie dostarczają również wielu cennych witamin, minerałów i innych związków zależnych od typu bakalii. Warto jednak pamiętać, że przekąska w postaci bakalii w czekoladzie powinna być spożywana z umiarem, z uwzględnieniem zapotrzebowania kalorycznego organizmu.

Migdały w czekoladzie

Znane ze swoich cennych właściwości migdały również należą do grupy bakalii chętnie oblewanych czekoladą. Kompozycja smakowa, jaką mają migdały w czekoladzie ciemnej albo mlecznej zachwyca niemal wszystkich wielbicieli tych bakalii. W naszym sklepie znajdziesz ten przysmak także w wyjątkowym zestawieniu - migdały w czekoladzie mlecznej z cynamonem, które mają doskonały aromat i smaki przywodzące na myśl okres świąteczny. Wygodne w użyciu opakowanie mieści kilka porcji migdałów w czekoladzie, które możesz spożywać samodzielnie, a także jako dodatek do deserów, ciast czy zup mlecznych. Wybierając migdały w czekoladzie, postaw na prosty skład i brak sztucznych dodatków. Migdały oblane czekoladą dostarczą Twojemu organizmowi witamin A, E oraz tych z grupy B, a także potasu, żelaza, cynku, wapnia i magnezu. Mają również sporo białka i błonnika, niezbędnych składników diety. To w połączeniu z cenną czekoladą daje zestawienie warte uwagi. Trzeba jednak pamiętać, że zarówno czekolada, jak i migdały to produkty silnie alergizujące, dlatego też osoby z uczuleniami na te składniki nie powinny spożywać migdałów w czekoladzie. Dodatkowo to zestawienie dostarcza organizmowi nawet 556 kcal na 100 gramów, zatem należy spożywać je z dużym umiarem.

Bakalie w czekoladzie belgijskiej

Na szczególną uwagę wśród słodkich wartościowych przekąsek zasługują bakalie w czekoladzie belgijskiej. To wykwintna propozycja dla znawców wyjątkowych smaków. Pełne cennych dla zdrowia składników orzechy laskowe w belgijskiej czekoladzie to propozycja wyjątkowa. Nadaje się do bezpośredniego spożycia, czy też wykorzystania jako dodatek lub smaczna dekoracja deserów i ciast. Te bakalie w czekoladzie belgijskiej to cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - w szczególności tokoferolu, witaminy E. Przekąska może dostarczyć także szeregu składników mineralnych - magnezu, żelaza, cynku, miedzi, fosforu i manganu. Znana z doskonałego smaku i wysokiej jakości czekolada belgijska, którą oblane są bakalie to również cenny składnik diety, a przy okazji tak zwany naturalny antydepresant. Pozytywnie wpływa na nastrój. Bakalie w czekoladzie belgijskiej to produkt wysokoenergetyczny, na 100 gramów w zależności od typu bakalii może przypadać nawet 600 kcal, jednak zwykle porcja wynosi 10-20 gramów produktu. Dlatego bakalie w czekoladzie belgijskiej są chętnie wybierane jako dodający energii wartościowy posiłek pomiędzy daniami głównymi.