Dzień darmowej dostawy
Soczewica czerwona ziarno, ziarno soczewicy cena
Soczewica czerwona ziarno, ziarno soczewicy cena
Soczewica czerwona ziarno, ziarno soczewicy cena
Soczewica czerwona ziarno, ziarno soczewicy cena
Soczewica czerwona ziarno, ziarno soczewicy cena

Soczewica czerwona 1000g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAKanada / Kazachstan
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
LINK DO PRZEPISUKLIKNIJ
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

8,30 zł

RABAT - 8%

8,99 zł

-8

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Soczewica szczególnie ceniona jest na Bliskim Wschodzie. Uprawiana była tam już od ponad 4 tys. lat. Stanowiła także jedno z głównych źródeł pożywienia dla starożytnych Egipcjan, Rzymian oraz Greków. Soczewica posiada mnóstwo dobroczynnych dla ludzkiego organizmu składników. Obecnie uprawiana jest nie tylko w Azji – w Europie największymi plonami poszczycić się może Francja oraz Hiszpania. Soczewica to warzywo strączkowe, które charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym.  Jest źródłem naturalnego błonnika, witamin z grupy B, a także pełnowartościowego białka. Dzięki tym cechom można zaliczyć ją do superfoods. Jets ważnym składnikiem diety wegetariańskiej.

 

Skład / Wartości odżywcze

Składniki: Soczewica czerwona

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

Stosowanie

Przygotowując soczewicę, nie ma konieczności wcześniejszego moczenia jej.
Soczewicę gotuje się 15-20 minut (starsze nasiona nawet do godziny). Woda powinna przykrywać całość.
W trakcie gotowania zostanie wchłonięta. Soczewicę można lekko posolić pod koniec gotowania. Przechowywać ją należy w ciemnym, chłodnym miejscu. Powinna się znajdować w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W takiej postaci możemy ją przechowywać nawet do roku. Wraz z upływem czasu nasiona soczewicy mogą zblaknąć, ale nie ma to wpływu na wartości smakowe i odżywcze. Ugotowana soczewica musi być przechowywana w lodówce. Można ją tam trzymać do tygodnia. Soczewicę można też zamrażać, ale przy rozmrożeniu może się pokruszyć.

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Film



Opinie o produkcie: Soczewica czerwona 1000g

E
Elżbieta
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
02/08/17
SOCZEWICA CZERWONA 1000G
Review by Elżbieta on2 Aug 2017 review stating SOCZEWICA CZERWONA 1000G
Polecam, produkt świeży, smaczny. Sklep super.
User avatar
Katarzyna
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
16/03/17
Soczewica
Review by Katarzyna on 16 Mar 2017 review stating Soczewica
Dobrej jakości, kupuję już kolejny raz, stosuję do pasztetów, zup Polecam
J
justi19761
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
02/03/16
Soczewica czerwona
Review by justi19761 on2 Mar 2016 review stating Soczewica czerwona
Soczewica pierwszego gatunku, doskonały produkt, polecam.
B
Baha22
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
01/12/15
Soczewica
Review by Baha22 on1 Dec 2015 review stating Soczewica
Soczewica czerwona ,pyszna,tania i smaczna.Polecam
User avatar
Katarzyna
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
18/08/15
super
Review by Katarzyna on 18 Aug 2015 review stating super
doskonała soczewica , bardzo dobrej jakości, świetnie zapakowana , polecam


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również

Najchętniej czytane

Soczewica – czy jej regularne spożywanie może pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie?

Dzięki sporej zawartości białka, a ponadto cennych składników odżywczych, soczewica stanowi doskonały element diety wegańskiej lub wegetariańskiej. Niemniej jednak, do swojego jadłospisu powinny ją wprowadzać nie tylko te osoby, które stronią od spożywania mięsa, ale każdy z nas. Niniejszy produkt stanowi doskonałe źródło kwasu foliowego oraz potasu, który zbawiennie wpływa zarówno na prawidłowe funkcjonowanie układu […]

czytaj więcej...

Soczewica – jako doskonały składnik jesiennych potraw!

Soczewica, podobnie jak inne warzywa strączkowe, stanowi nie tylko doskonałe źródło białka, ale również cennych witamin i minerałów, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Warto wiedzieć, że niniejsze warzywo, oprócz zawartości niezbędnych składników odżywczych, charakteryzuje się również doskonałym smakiem, który możemy wykorzystać w naszej codziennej kuchni na wiele różnych sposobów. Z tego artykułu dowiesz się […]

czytaj więcej...

Pasta z soczewicy inaczej – WEGAŃSKIE PRZEPISY!

Pasty do kanapek, w tym pasta z soczewicy, to łatwy sposób na wprowadzenie do diety ciekawych i jednocześnie zdrowych produktów, a tym samym urozmaicenie codziennych posiłków. Szczególną dbałością o dostarczenie witamin i minerałów powinni wykazać się weganie. To im poleca się spożywać rośliny strączkowe z uwagi na stosunkowo wysoką zawartość białka. Dobrym źródłem tego składnika […]

czytaj więcej...