Miód rzepakowy 1000g

KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
3 pkt

31,99 zł

RABAT - 6%

33,99 zł

-6

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Miód rzepakowy Opis

  • miód rzepakowy o jasnej barwie i przyjemnym aromacie
  • z polskiej pasieki
  • ulega krystalizacji

 

miód rzepakowy


Miód rzepakowy Wartości odżywcze

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 340 kcal

tłuszcz: 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

węglowodany: 83 g

w tym cukry: 76 g

białko: 0 g

sól: 0 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Miód rzepakowy przepisy / Miód rzepakowy zastosowanie

SAŁATKA Z GOTOWANYM JAJKIEM

SAŁATKA Z GOTOWANYM JAJKIEM

Składniki:

  • 2 gotowane jajka
  • 1 pomidor (lub 5 pomidorków koktajlowych)
  • ¼ zielonego ogórka
  • 2 garści sałaty masłowej
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1-2 rzodkiewki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • Łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka ulubionej musztardy
  • 1 mała łyżeczka miodu

Wykonanie:
Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz je ze skorupki.
Wszystkie warzywa (rzodkiewkę, ogórka oraz pomidory) dokładnie opłucz, osusz, a następnie pokrój na dowolnej wielkości kawałki.
Sałatę masłową dokładnie opłucz, osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki i przełóż do średniej wielkości miski.
Do sałaty dodaj pokrojone warzywa.
Obrane jajka podziel na 8 części i ułóż je na sałatce.
Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
W małej misce połącz ze sobą: jogurt, sok z cytryny, musztardę, miód oraz szczyptę soli i pieprzu.
Przygotowanym sosem polej sałatkę.


ŚWIĄTECZNY IMBIROWY NAPÓJ ROZGRZEWAJĄCY

ŚWIĄTECZNY IMBIROWY NAPÓJ ROZGRZEWAJĄCY

Składniki:

- 5 cm korzenia imbiru;
- 1 laska cynamonu;
- 1 cytryna;
- kilka ziaren kardamonu;
- 1 gwiazdka anyżu;
- 2 duże łyżki miodu.

Wykonanie: 

Posiekaj drobno korzeń imbiru, a następnie ułóż go na dnie dzbanka o pojemności 1,5 litra;

Cytrynę dokładnie umyj i pokrój w plastry, a następnie włóż do dzbanka;

Wszystkie przyprawy (cynamon, anyż oraz kardamon) dodaj do dzbanka i zalej całość około 1,2 litra wrzącej wody;

Po odczekaniu kilku minut, dodaj do napoju 2 łyżki miodu i dokładnie wymieszaj całość.


Deser jogurtowy z dodatkiem mielonego siemienia lnianego

Deser jogurtowy z dodatkiem mielonego siemienia lnianego

Składniki:

  • 200g jogurtu naturalnego;
  • 6-7 świeżych truskawek;
  • 1 garść borówek lub jagód;
  • 1 łyżka siemienia lnianego;
  • 1 łyżka miodu.

Przygotowanie:

Wymieszaj jogurt z jedną łyżką mielonego siemienia lnianego oraz miodu o lejącej konsystencji. Odstaw jogurt na około 15-20 minut do lodówki;

Umyj dokładnie owoce. Pokrój truskawki na mniejsze kawałki;

Przygotuj wysoką szklankę lub pucharek do lodów;

Na dnie pucharka ułóż część jagód/borówek i zalej je 2-3 łyżkami jogurtu z siemieniem lnianym;

Na warstwie jogurtu ułóż pierwszą część truskawek i zalej je 2-3 łyżkami jogurtu z siemieniem lnianym;

Następnie, naprzemiennie ułóż kolejną porcję jagód, jogurtu i truskawek. Całość zalej pozostałą częścią jogurtu.


Sos ziołowo-pomidorowy

Sos ziołowo-pomidorowy

Składniki:

  • 3-4 świeżych pomidorów (lub 1 puszki krojonych pomidorów);
  • 1 ząbka czosnku;
  • 1 cebuli żółtej;
  • 1 łyżeczki rozmarynu;
  • 4-5 świeżych liści bazylii;
  • 1 łyżki miodu;
  • 2-3 łyżek koncentratu pomidorowego;
  • 1 łyżeczki oliwy z oliwek;
  • Szczypty soli.

Przygotowanie:

Posiekaj drobno czosnek oraz cebulę;
Na dnie niewielkiego garnka rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek, a następnie dodaj posiekaną cebulkę;
Po upływie około 1 minuty dodaj na patelnię czosnek;
Kiedy cebulka się zarumieni, odlej z garnka nadmiar oliwy i dodaj pokrojone oraz obrane ze skórki pomidory (lub pomidory w puszce);
Do gotujących się pomidorów dodaj rozmaryn;
W niewielkiej miseczce wymieszaj ze sobą: koncentrat pomidorowy oraz miód. Przygotowaną pastę dodaj do garnka;
Pod koniec gotowania dodaj do sosu szczyptę soli oraz rozerwane liście bazylii;
Całość gotuj jeszcze przez 1-2 minuty na małym ogniu.


Koktajl z acerolą

Koktajl z acerolą

Składniki:

- 4 łyżki soku z aceroli lub 3/4 łyżeczki ekstraktru z aceroli 
- 2 banany
- 3 garście szpinaku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sproszkowanej trawy pszenicznej
- 1 łyżka soku z pigwy
- 2 szklanki chłodnego naparu z czystka
- 1 łyżka jagód goji

Wykonanie:

Wszystkie składniki, oprócz jagód goji, miksujemy na gładką masę. Przelewamy do szklanek i dekorujemy jagodami. Koktajl jest pożywny i bardzo szybki w przygotowaniu.


Zielony koktajl z dodatkiem błonnika

Zielony koktajl z dodatkiem błonnika

Składniki:

- 2 garści liści szpinaku;
- 1 łodyga selera naciowego;
- Sok wyciśnięty z jednej pomarańczy;
- 1-2 łyżeczki błonnika oczyszczającego;
- 1 banan;
- 1 jabłko zielone;
- 1 łyżeczka miodu.

Sposób przygotowania:

Liście szpinaku dokładnie umyj i przełóż do kielicha blendera;
Seler naciowy pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do szpinaku;
Banana obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do blendera;
Jabłko dokładnie umyj, pokrój wraz ze skórką na mniejsze kawałki i dodaj do pozostałych składników;
Do składników w blenderze dodaj: błonnik oczyszczający, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy oraz jedną łyżkę miodu. Całość dokładnie wymieszaj.

Gotowy koktajl możesz podawać z dodatkiem chrupiącego selera naciowego.



Miód rzepakowy Opinie o produkcie: Miód rzepakowy 1000g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również