ZDROWY TYDZIEŃ! -10% Z KODEM: ZDROWIE    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Wiśnia liofilizowana plastry 25g
Wiśnia liofilizowana plastry 25g
Wiśnia liofilizowana plastry 25g
Wiśnia liofilizowana plastry 25g
Wiśnia liofilizowana plastry 25g
Wiśnia liofilizowana plastry 25g
NOWOŚĆ

Wiśnia liofilizowana plastry 25g - VIVIO

9,99 zł
  duża dostępność

Wiśnia liofilizowana Wartości odżywcze

100% wiśni

 

Składniki odżywcze:

Wartość odżywcza 

w 100 g 

Wartość energetyczna

1495 kj / 354 kcal 

Tłuszcz

2.0 g 

w tym kt nasycone

0.7 g

Węglowodany 

72 g 

w tym cukry

58 g

Błonnik

11 g

Białko

6.8 g 

Sól

0.05


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Wiśnia liofilizowana Opis

Wiśnia liofilizowana - (100 % wiśni) wiśnie są dobrym źródłem witamin z gr B, witaminy A i C. Zawierają sporo antyoksydantów, które przeciwdziałają wolnym rodnikom. Liofilizacja jest najlepszym sposobem na zachowanie wartości odżywczej suszonych produktów. 

Wiśnia liofilizowana zawiera tylko naturalnie występujące cukry z owoców.

 

Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, oraz dekoracji deserów.


Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody.  Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne.

PRODUCENTVIVIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.