dzień bez diety

Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g Anka Dziedzic - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
WEGETARIAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

21,59 zł

RABAT - 9%

23,65 zł

-9

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g Wartości odżywcze

SKŁAD: 34,8% mus kokosowy, substancja słodząca: maltitol, olej shea, mleko w proszku odtłuszczone, olej kokosowy nierafinowany, wiórki kokosowe, serwatka zdemineralizowana w proszku (z mleka), olej słonecznikowy, emulgator: lecytyny (z soi)

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g Zastosowanie

Krem kokosowy Cocoa SpreAD to doskonały dodatek do kanapek, ciast i słodkich deserów. Świetnie sprawdza się do smarowania naleśników i gofrów. Można również podawać go jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki lub do gorącej kawy.


Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g KCAL

Krem kokosowy Cocoa SpreAD to doskonałe źródło wartościowej energii. W 100 gramach niniejszego produktu znajdziemy ponad 620 kalorii, w tym ponad 50 gramów tłuszczów (a w nich 33 gramy nasyconych kwasów tłuszczowych), 34 gramy węglowodanów (a w nich jedynie 9 gramów cukru), 3 gramy błonnika oraz ponad5 gramów białka. Warto również wiedzieć, że krem kokosowy stanowi doskonałe źródło cennych dla zdrowia witamin i minerałów. W związku z tym jest on smaczną, a przede wszystkim zdrowszą alternatywą dla popularnych kremów do pieczywa.


Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g Opis

Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych kremu kokosowego bez cukru Cocoa SpreAD.

Przestrzegając zaleceń zdrowego odżywiania czujemy się zmuszeni zrezygnować z naszych ulubionych słodkich przekąsek. Wszelkie kremy do smarowania pieczywa, choć bardzo je lubimy i kojarzą nam się z miłymi chwilami, w większości przypadków zawierają w sobie niezdrowe tłuszcze oraz nadmierne ilości cukru. Mając na uwadze potrzeby naszych klientów, z uwzględnieniem najmłodszych wielbicieli słodkich kremów do pieczywa, Vivio we współpracy z popularną influencerką fitness Anką Dziedzic, opracowało formułę doskonałego kremu na bazie orzecha kokosowego. Krem jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zawiera ZERO dodatku cukru rafinowanego. Zawarte w kremie składniki są najwyższej jakości, a wprowadzenie ich do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia sprzyja podniesieniu naszego codziennego samopoczucia. A co jeszcze warto wiedzieć na temat pysznego kremu kokosowego? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w dalszej części tekstu.

  1. Gdzie można kupić krem kokosowy Coco SpreAD?
  2. Ile kosztuje krem kokosowy Coco SpreAD?
  3. Czy krem kokosowy Coco SpreAD może spożywany być przez osoby zmagające się z problemem insulinooporności?
  4. Czy można przedawkować krem kokosowy Coco SpreAD?
  5. Do czego można dodawać krem kokosowy Coco SpreAD?
  • Krem kokosowy Coco SpreAD – kcal;

  • Zastosowanie kremu kokosowego Coco SpreAD w codziennej kuchni;

  • Krem kokosowy Coco SpreAD – przepisy.

Czym charakteryzuje się i z jakich składników został przygotowana krem kokosowy Coco SpreAD?

Najnowszy produkt marki VIVIO stworzony we współpracy z Anką Dziedzic (popularną trenerką i propagatorką zdrowego stylu życia) to prawdziwa gratka dla miłośników słodkich kremów kokosowych. Dzięki wyselekcjonowanym składnikom udało nam się opracować nie tylko smaczny, ale również pełen zdrowia smakołyk, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno starszym, jak i najmłodszym. W składzie kremu kokosowego Coco SpreAD znalazły się między innymi mus, olej i wiórki kokosowe, co w połączeniu daje wyrazisty smak kokosa oraz odżywcze olej shea i mleko. Biały cukier zastąpiony został natomiast maltitolem, odznaczającym się nie tylko mniejszą wartością kaloryczną, ale również niższym indeksem glikemicznym.

To co wyróżnia krem kokosowy Coco SpreAD spośród innych kremów kanapkowych to nie tylko jego wyjątkowo odżywczy skład, ale przede wszystkim wysoka jakość składników. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługuje mus kokosowy. Jest to zmielony miąższ orzecha kokosowego, który zawiera dużo cennych składników (tak jak i olej kokosowy), a dodatkowo jest bogaty w błonnik. Mus kokosowy to nie tylko smaczna baza dla nowego kremu Vivio, ale także doskonała skarbnica składników odżywczych, w tym witamin i minerałów. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługują przede wszystkim średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które od wielu lat wzbudzają liczne dyskusje w gronie dietetyków i znawców zdrowego stylu życia. Ponadto, pasta kokosowa jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenne minerały, takie jak: potas, wapń i żelazo. Dodatkowo, miąższ kokosowy jest dobrym źródłem witaminy C, niezbędnej dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.

Również olej shea użyty w kremie to stanowiący doskonałą alternatywę dla innych, często niezdrowych tłuszczów dodatek. Masło shea to produkt pochodzący z obszarów Afryki Centralnej oraz Zachodniej. Jest ono pozyskiwane z orzechów masłosza parka, wysokiego drzewa nazywanego przez mieszkańców Afryki „drzewem życia”. Tłuszcz shea odznacza się wysoką zawartością cennych dla zdrowia składników. Znajdziemy w nim między innymi nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole roślinne, jak również cenne witaminy, w tym witaminę A oraz witaminę E (nazywaną witaminą młodości). Ze względu na swój niezwykły skład, tłuszcz shea znalazł zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również kosmetycznym. Co ciekawe, stanowi on częsty składnik nawilżających balsamów do ciała oraz pomadek przeznaczonych do regeneracji ust.

 

Krem kokosowy Coco SpreAD – właściwości zdrowotne i wpływ na samopoczucie człowieka

Dzięki sporej zawartości cennych składników odżywczych, witamin oraz minerałów, wprowadzenie kremu kokosowego Coco SpreAD do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, jest w stanie wpłynąć na poprawę naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia.

Okazuje się, że składniki zawarte w miąższu kokosowym (na którego bazie produkowany jest nasza krem) oraz w oleju kokosowym wchodzą w pozytywną interakcję z enzymami zawartymi w jamie ustnej, a konkretnie w ślinie. Dzięki temu, mus kokosowy jest w stanie zapobiegać zarówno osadzaniu się, jak i przyleganiu bakterii, które w wielu przypadkach odpowiedzialne są za wywoływanie objawów próchnicy u dzieci. Co ciekawe, składniki obecne w musie kokosowym są także w stanie wspierać proces zwalczania szkodliwych grzybów. Dlatego też, wprowadzenie niniejszego produktu do zrównoważonej diety może sprzyjać zmniejszeniu ryzyka tworzenia się bolesnych aft i pleśniawek. Od wielu lat naukowcy zajmują się także badaniem wpływu średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, zawartych w musie i oleju kokosowym, na układ nerwowy człowieka. Niniejsze składniki odżywcze niejednokrotnie wykorzystywane są w diecie ketogenicznej, która stosowana jest w dietoterapii padaczki lekoopornej, a także niektórych chorób neurodegeneracyjnych (w tym w chorobie Alzheimera oraz w chorobie Parkinsona). Niektóre doniesienia naukowe zwracają również uwagę na pozytywny wpływ produktów kokosowych, w kontekście leczenia stanów zapalnych oraz zakażeń o charakterze grzybiczym i bakteryjnym. Okazuje się bowiem, że kokos może wykazywać silne właściwości antybiotyczne. Niemniej jednak, potwierdzenie niniejszych doniesień wymaga przeprowadzenia dalszych badań o charakterze naukowym. W tym miejscu warto również wspomnieć, iż krem kokosowy może wykazywać pozytywny wpływ na przebieg procesu odchudzania. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe nie są bowiem magazynowane w tkance tłuszczowej, a bezpośrednio zamieniane w energię. Dlatego też, spożywanie kremu kokosowego Coco SpreAD może zalecane być w diecie sportowców oraz osób, które na co dzień podejmują intensywny wysiłek umysłowy.

Warto jednak pamiętać, że aby uzyskać z kremu kokosowego Coco SpreAD wszystko to, co najlepsze, konieczne jest włączenie jej do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia. Tylko w ten sposób będziemy w stanie osiągnąć dobre zdrowie i samopoczucie na długie lata.

Spośród składników kremu kokosowego Coco SpreAD warto wyróżnić również maltitol. Niniejsza substancja stanowi popularny zamiennik dla białego cukru. Produkt ten jest nie tylko niskokaloryczny (połowa kalorii cukru białego), ale również pozbawiony nienaturalnego posmaku, charakterystycznego dla innych słodzików. Maltitol, choć słodki w smaku, zachowuje się podobnie, jak węglowodany złożone. Podnosi poziom cukru we krwi w sposób łagodny, nie powodując poposiłkowych hiperglikemii. Maltitol jest także przyjazny dla naszych jelit, a co najważniejsze przyczynia się on do zmniejszenia ryzyka rozwoju infekcji bakteryjnych oraz próchnicy w obrębie naszej jamy ustnej.

 

Krem kokosowy Coco SpreAD w diecie dziecka

Nie od dziś wiadomo, że prawie wszystkie dzieci kochają słodkie kremy do pieczywa. Niestety, te dostępne w popularnych marketach odznaczają się wysoką zawartością białego cukru, jak również szkodliwych dla naszego zdrowia tłuszczy. Dlatego też, warto wymienić tradycyjny krem do pieczywa na smaczny krem kokosowy Coco SpreAD od Vivio. Niniejszy produkt nie tylko zadowoli podniebienia najmłodszych smakoszy, ale również będzie w stanie dostarczyć do ich organizmu zestaw cennych składników. W tym miejscu warto zwrócić szczególną uwagę na witaminy i minerały oraz białko i błonnik zawarte w orzechach kokosowych. To właśnie dzięki nim możliwe staje się zapewnienie prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego naszych dzieci, a tym samym zwiększenie ich efektywności podczas wykonywania zajęć szkolnych. Dodatkową zaletą kremu kokosowego jest również brak białego cukru w składzie. Dzięki temu, nasze pociechy unikną spożywanie nadmiernych ilości niniejszego składnika wraz z codzienną dietą. Ponadto, wybierając tę słodką alternatywę dla popularnych kremów i past, przyczynimy się do ograniczenia ryzyka rozwoju próchnicy, która stanowi częsty problem zwłaszcza wśród dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym.

 

Przeciwwskazania dotyczące spożywania kremu kokosowego Coco SpreAD

Wprowadzenie odpowiednich ilości kremu kokosowego Coco SpreAD do zrównoważonej diety w większości przypadków jest całkowicie bezpieczne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, istnieją pewne przeciwwskazania związane z jej stosowaniem. Po pierwsze, spożywanie nadmiernych ilości kremu kokosowego Coco SpreAD nie jest wskazane w przypadku osób zmagających się z problemem nadwagi, otyłości, insulinooporności lub cukrzycy. Po drugie, niniejszy produkt nie powinien wprowadzany być do diety najmłodszych dzieci (poniżej trzeciego roku życia). Warto również pamiętać, że krem kokosowy Coco SpreAD krem zawiera w sobie składniki, które odpowiedzialne mogą być za wywoływanie reakcji alergicznych (np. mleko, pochodne soi). Dlatego też, zaleca się, aby wprowadzać ją do swojej diety stopniowo, obserwując przy tym uważnie reakcje organizmu. Natomiast w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych po jej spożyciu (np. nudności, trudności w oddychaniu, wysypki, zaczerwienienia skóry, bólu głowy) należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu lub alergologa.

 

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące kremu kokosowego Coco SpreAD

Pytanie 1: Gdzie można kupić krem kokosowy Coco SpreAD?

Najnowszy produkt marki VIVIO, stworzony we współpracy z Anką Dziedzic, dostępny jest w renomowanych sklepach internetowych ze zdrową żywnością. Krem kokosowy Coco SpreAD możemy kupić także w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO oraz za pośrednictwem strony internetowej Anki Dziedzic.

Pytanie 2: Czy krem kokosowy Coco SpreAD może być spożywany przez osoby zmagające się z problemem insulinooporności?

Chociaż krem kokosowy Coco SpreAD nie zawiera w swoim składzie białego cukru, osoby zmagające się z problemem cukrzycy oraz insulinooporności powinny wykazać się szczególną ostrożnością podczas jego stosowania.

Pytanie 3: Jak właściwie przechowywać krem kokosowy Coco SpreAD?

Produkt ten warto przechowywać w szczelnie zakręcanym słoiku. Krem kokosowy Coco SpreAD jest najlepszy wtedy, gdy jest lekko schłodzony. Dlatego też, warto przechowywać go w lodówce. Niniejszy produkt nie powinien narażany być na działanie promieni słonecznych oraz wysokiej temperatury. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.

Pytanie 4: Czy można przedawkować krem kokosowy Coco SpreAD?

Krem kokosowy Coco SpreAD zawiera naturalnie występujące cukry oraz maltitol. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Sugerowana porcja kremu to 25 gramów.

Pytanie 5: Do czego można dodawać krem kokosowy Coco SpreAD?

Najnowszy produkt marki VIVIO to doskonały dodatek do kanapek, ciast i słodkich deserów. Można również podawać go jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki lub do gorącej kawy.

 

Podsumowanie

Krem kokosowy Coco SpreAD to wyjątkowy produkt marki VIVIO stworzony we współpracy z popularną fit-influencerką Anką Dziedzic. Ten aromatyczny krem do pieczywa jest nie tylko niezwykle smaczny, ale również zawiera w sobie wyselekcjonowane składniki pełne wartościowych witamin i minerałów. Dlatego też, krem kokosowy Coco SpreAD może stanowić doskonałe uzupełnienie zdrowej diety oraz aktywnego stylu życia. Jeśli chcesz się o tym przekonać, wypróbuj go już dziś!


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g Opinie o produkcie: Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g Anka Dziedzic VIVIO

Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g przepisy / Krem kokosowy bez dodatku cukru 330g zastosowanie

Kuleczki kokosowe a’la Bounty

Kuleczki kokosowe a’la Bounty

Składniki:

- 3 łyżki kremu kokosowego Cocoa SpreAD

- 1 łyżka syropu klonowego

- 10 łyżek wiórków kokosowych

- tabliczka czekolady deserowej

- 3 łyżki mleka roślinnego (np. kokosowe, owsiane)

Wykonanie:

Pastę kokosową, syrop klonowy i wiórki kokosowe włóż do miski i za pomocą blendera ręcznego lekko zblenduj. Dzięki temu powstanie lekko kleista masa. Możesz ją na kilka minut włożyć w chłodne miejsce, żeby ułatwić sobie pracę z formowanie kulek, ale nie jest to konieczne. Spróbuj czy masa jest odpowiednio słodka i formuj z niej małe kulki. Przełóż na kilka minut do zamrażarki, żeby zrobiły się twarde.

Następnie rozpuść w małym garnku czekoladę razem z 2-3 łyżkami mleka roślinnego. Gdy czekolada będzie płynna zamaczaj w czekoladowej kąpieli po kolei każdą z kulek. Odstaw kulki w chłodne miejsce by czekolada zastygła.


Polewa kokosowa do ulubionego ciasta

Polewa kokosowa do ulubionego ciasta

Składniki:

- 100 g kremu kokosowego Cocoa SpreAD

- 10g oleju koksowego Virgin

- 100 ml mleka kokosowego

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku lub w kąpieli wodnej i roztapiamy. Mieszamy aby nic nie przypalić. Ostatecznie masa powinna mieć konsystencję gęstego budyniu. Taką masą smarujemy swoje ulubione, wcześniej przygotowane ciasto (np. ciasto marchewkowe, czekoladowe, brownie).



Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również