Olejek z drzewa herbacianego surowiec kosmetyczny 100ml

30,38 zł

28,99 zł

Oszczędzasz: 5%

-5


Do koszyka

Dostępny na magazynie


Za zakup otrzymasz:2 PUNKTÓW w Programie Lojalnościowym

30 dni na zwrot
Darmowa dostawa od 249zł

Pozostałe gramatury:

Opis

Olejek nierafinowany

Olejek z drzewa herbacianego posiada przyjemny, aromatyczny zapach. Otrzymywany jest z liści drzewa występującego w Australii. Nazwa olejku, jak i samego drzewa, z którego jest produkowany, nie ma nic wspólnego z herbatą. Roślina została nazwana drzewem herbacianym przez kapitana Cooka, który na wzór Aborygenów używał jej liści do parzenia napoju zastępującego herbatę.

Dobroczynne działanie liści drzewa herbacianego wykorzystywane było przez Aborygenów, którzy używali ich do dezynfekcji i leczenia ran. W dzisiejszych czasach drzewo to jest uprawiane na szeroką skalę ze względu na duże zainteresowanie olejkiem eterycznym pozyskiwanym z tego surowca, który zawiera ponad 90 związków aktywnych.

Olejek herbaciany otrzymuje się w procesie destylacji z parą wodną świeżych liści i gałązek drzewa herbacianego. Charakteryzuje go świeży, ziołowy zapach oraz bezbarwny lub jasnożółty kolor.

Kosmetyki, w których skład wchodzi olejek z drzewa herbacianego są zwykle przeznaczone dla skóry tłustej, ze skłonnościami do zmian trądzikowych i rozszerzającymi się porami. 

Szczegóły produktu

KRAJ POCHODZENIA: Chiny
WEGETARIAŃSKI:
WEGAŃSKI:
CERTYFIKAT BIO:

Stosowanie

Wykorzystanie olejku z drzewa herbacianego w kosmetyce

  • do produkcji kremów, emulsji do twarzy
  • składnik toników, maseczek
  • dodatek do szamponów do włosów


Opinie o produkcie: Olejek z drzewa herbacianego surowiec kosmetyczny 100ml

R
Ronald
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
5 star rating
17/09/18
polecam
Olejek super! Rzadko się o tym pisze,ale stosując bezpośrednio na pieprzyku powoduje ich znikanie. Super sprawa,bo mam duzo znamion :P
W
Werula
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
5 star rating
31/08/17
polecam
Produkt dobrej jakości w atrakcyjnej cenie. Olejek intensywnie, ale przyjemnie pachnie.
J
Jadwiga
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
5 star rating
02/09/16
POLECAM
Jest bardzo dobry, używam również do celów zdrowotnych. Jak najbardziej POLECAM.
M
Martyna
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
5 star rating
15/08/16
Polecam
Używam olejku do prania i bardzo dobrze się sprawdza - polecam.
K
Krzysiek
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
5 star rating
20/05/16
Super
Ja kupiłem ten olejek z myślą o ochronie w ogrodnictwie, ale jak teraz czytam to widzę, że ma wiele zastosować.
I w moim produkcie był zakraplacz.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również