



Migdały - Wartości odżywcze
Jesteśmy w trakcie rebrandingu marki, dlatego jeszcze przez jakiś czas możesz otrzymywać produkty marki vivio.
Składniki: migdały łuskane
Informujemy, że zamawiając migdały całe 1kg możesz otrzymać opakowanie 2x500g.
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
WITAMINY
Migdały stanowią doskonałą skarbnicę witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy oraz witamina B6. Ponadto, migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz niezbędną dla utrzymania prawidłowej odporności witaminę A.
MINERAŁY
Oprócz faktu, iż migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego). Nasiona migdałowca zapewniają również dowóz niezbędnych dla organizmu minerałów, w tym: wapnia, magnezu, żelaza, potasu, sodu, cynku oraz fosforu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Migdały - Zastosowanie
Migdały zastosowanie w kuchni
Migdały możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Idealnie pasują zarówno do pełnej świeżych owoców owsianki, jak i kruchych ciasteczek zbożowych. Ponadto, migdały są niezastąpione podczas wypieku świątecznych ciast. Bez przeszkód można połączyć je z warzywami, a nawet mięsem lub rybą.
Migdały - Materiały video
Migdały - Opis produktu
Migdały całe - stanowią doskonałą skarbnicę witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy oraz witamina B6. Ponadto, migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz niezbędną dla utrzymania prawidłowej odporności witaminę A. Oprócz faktu, iż migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego). Nasiona migdałowca zapewniają również dowóz niezbędnych dla organizmu minerałów, w tym: wapnia, magnezu, żelaza, potasu, sodu, cynku oraz fosforu. Ich zaletą jest również zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Migdały często wykorzystywane są do produkcji mąki, która szczególnie ceniona jest przez osoby przestrzegające zasad diety bezglutenowej. Ponadto, nasiona migdałowca stosowane są w produkcji specjalnej pasty migdałowej o wyjątkowych wartościach odżywczych. Jedzone w umiarkowanych ilościach przyczyniają się do zmniejszenia dolegliwości związanych z mdłościami.
PRODUCENT | fivio |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Hiszpania |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 3 pkt |
POZOSTAŁE GRAMATURY | 500g |