Mąka migdałowa, mąka z migdałów cena, właściwosci, przepisy
Mąka migdałowa, mąka z migdałów cena, właściwosci, przepisy
Mąka migdałowa, mąka z migdałów cena, właściwosci, przepisy
Mąka migdałowa, mąka z migdałów cena, właściwosci, przepisy

Mąka migdałowa 250g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAUSA / Hiszpania / Izrael
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY500g

15,99 zł

RABAT - 6%

16,99 zł

-6

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Mąka migdałowa Opis

Mąka migdałowa powstała  w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Ze względu na to, że jest wytwarzana z orzechów, nie zawiera glutenu. Posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.

 

 

mąka migdałowa


Mąka migdałowa Wartości odżywcze / Skład

Składniki: mąka migdałowa 

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 


Mąka migdałowa przepisy / Mąka migdałowa zastosowanie

BABKA WIELKANOCNA MIGDAŁOWA

BABKA WIELKANOCNA MIGDAŁOWA

Składniki:

  • 3 jaja nieduże
  • 80 g masła
  • 200 g mąki migdałowej
  • 100 g cukru trzcinowego lub ksylitolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • łyżka pasty migdałowej dla wzmocnienia smaku (niekoniecznie)

Wykonanie:

Jajka, cukier oraz miękkie masło zmiksuj do połączenia się składników. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, ekstrakt z wanilii i pastę migdałową. Dobrze wymieszaj.
Niewielką formę na babkę, lub małą keksówkę – wysmaruj masłem i oprósz np. amarantusem ekspandowanym, żeby było bezglutenowo (lub ewentualnie grysikiem albo bułka tartą – jeśli nie musisz unikać glutenu). Wyłóż do niej ciasto. Piecz 30 min w temp 170 stopni. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, ale ciasto pozostaw tam jeszcze ok 10 min.
Smacznego.


CIASTO DAKTYLOWO - ORZECHOWE

CIASTO DAKTYLOWO - ORZECHOWE

Składniki:

- 200 g mąki migdałowej
- 30 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 4 łyżki ksylitolu
- 100 ml syropu z daktyli
- pół kostki masła
- 150 g suszonych daktyli
- 100 g orzechów włoskich
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki cynamonu

Wykonanie:

Daktyle zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem przez kilka minut. Dodać cynamon i syrop daktylowy i zblendować na gładką masę.
Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło z ksylitolem utrzeć na puszystą masę. Następnie cały czas ucierając dodawać po 1 jajku. Połączyć z masą daktylową. Dodać mąki i posiekane orzechy, delikatnie zamieszać.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika. Piec ok. 50 minut. Pokroić w kwadratowe porcje.


CIASTO KASZTANOWE Z OWOCAMI

CIASTO KASZTANOWE Z OWOCAMI

Składniki:

- 300 g mąki kasztanowej
- 150 g mąki migdałowej
- 3 jajka
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka wanilii w proszku
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 350 ml mleka kokosowego lub migdałowego
- około 70 ml oleju
- garść malin, truskawek lub borówek
- polewa czekoladowa

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. W osobnej misce mieszamy suche składniki. Suche składniki mieszamy z jajkami i strużką wlewamy mleko oraz olej. Ciasto przekładamy do silikonowej formy, na wierzch wysypujemy owoce i lekko wciskamy je w ciasto. Pieczemy przez 35 minut w temperaturze 160 stopni C w piekarniku bez termoobiegu.


Mąka migdałowa Zastosowanie

Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Polecana także jako alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, do wypieku ciast i pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Produkt świetnie sprawdzi się jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast (np. brownie).

 


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Mąka migdałowa Film


Mąka migdałowa Opinie o produkcie: Mąka migdałowa 250g

A
Agata
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
10/08/16
Najlepsza
Review by Agata on 10 Aug 2016 review stating Najlepsza
Jedna z najlepszych mąk jakie miałam!
L
Lidia
Zweryfikowany recenzent
3 star rating
24/03/16
Mąka migdałowa
Review by Lidia on 24 Mar 2016 review stating Mąka migdałowa
Bardzo dobra mąka do ciast i omletów


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również