mega rabaty
mąka migdałowa 250g , cena mąki migdałowej, mąka migdałowa sklep internetowy, szybka dostawa,
mąka migdałowa 250g , cena mąki migdałowej, mąka migdałowa sklep internetowy, szybka dostawa,
mąka migdałowa 250g , cena mąki migdałowej, mąka migdałowa sklep internetowy, szybka dostawa,
mąka migdałowa 250g , cena mąki migdałowej, mąka migdałowa sklep internetowy, szybka dostawa,

Mąka migdałowa 250g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAUSA / Hiszpania / Izrael
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
Więcej informacji o tym produkcieDOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

13,99 zł

RABAT - 15%

16,52 zł

-15

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Mąka migdałowa Wartości odżywcze

Składniki: mąka migdałowa 

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Mąka migdałowa Zastosowanie

Mąkę migdałową możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Idealnie sprawdzi się ona w formie zamiennika tradycyjnej mąki pszennej. Warto użyć jej między innymi:

  • Podczas wypieku smacznych muffinek, ciasteczek wielozbożowych, a nawet pizzy;
  • Podczas pieczenia pełnowartościowego chleba;
  • Podczas przygotowywania słodkich naleśników lub racuchów;
  • Podczas panierowania mięs;
  • Podczas zagęszczania aromatycznych zup i sosów;
  • Podczas przyrządzania domowych deserów lodowych, a nawet odżywczych koktajli owocowych.


Mąka migdałowa Film

Mąka migdałowa KCAL

Mąka migdałowa jest doskonałym źródłem energii. W 100g niniejszego produkty znajdziemy około 653 kalorii. Energia pochodzi głównie z cennych dla naszego zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka. Co ciekawe, mąka migdałowa jest również w stanie dostarczyć do naszego organizmu spore ilości błonnika (około 10g/100g). W związku z tym, w odpowiednich ilościach może stosowana być w diecie osób, które szczególnie dbają o zdrowy wygląd swojej sylwetki, ponieważ błonnik wpływa na zwiększenie regularności rytmu wypróżnień, co tym samym oddziałuje na przyspieszenie procesu utraty nadmiernych kilogramów.


Mąka migdałowa Opis

Mąka migdałowa to nic innego, jak produkt otrzymywany z mielonych nasion migdałowca zwyczajnego. Zarówno migdały, jak i mąka z nich otrzymywana, stanowią prawdziwą skarbnicę składników odżywczych, witamin oraz minerałów. Dlatego też, wprowadzenie mąki migdałowej do zrównoważone diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, jest w stanie wpłynąć na poprawę naszego stanu zdrowia. Warto wiedzieć, że mąka migdałowa stanowi również cenny element diety kobiet, które znajdują się w okresie ciąży. Wszystko to za sprawą wysokiej zawartości kwasu foliowego
Mąkę migdałową możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Idealnie sprawdzi się ona w formie zamiennika tradycyjnej mąki pszennej. Możemy dodać ją do muffinek, ciasteczek, ciast, naleśników, racuchów, a także np do panierowania mięsa.

Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Warto pamiętać, że słoik lub papierowe opakowanie, w którym ją trzymamy powinny być szczelnie zamknięte. W ten sposób zmniejszymy ryzyko przedostania się wilgoci do produktu i na dłużej utrzymamy jego walory smakowe. 

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Mąka migdałowa Opinie o produkcie: Mąka migdałowa 250g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również

Najchętniej czytane

Dieta Paleo – na czym polega? Zasady, efekty.

Dieta paleolitu określana jest również jako dieta Stone Age, jaskiniowca lub myśliwsko-zbieracka. Nawiązuje do ery paleolitycznej, kiedy to prehistoryczny człowiek zaczął używać pierwszych prymitywnych technicznie, kamiennych narzędzi, między innymi do zdobywania pożywienia. Okres ten zakończył się pojawieniem rolnictwa. Dzięki ciągłym badaniom antropologicznym można domniemywać, na czym opierał się model żywienia praczłowieka, choć nigdy nie udało […]

czytaj więcej...

Mąka migdałowa – pomysł na bezglutenowe dania

Naturalna mąka migdałowa jest produktem szeroko wykorzystywanym w kuchniach całego świata, choć w Polsce dopiero od niedawna przeżywa swoisty renesans. Ta pozyskiwana najczęściej z wysuszonych blanszowanych migdałów kremowobiała mąka ma wszystkie cenne właściwości migdałów, a przy okazji jej konsystencja pozwala na użycie w wielu przypadkach jak klasycznej mąki pszennej. Mąka z migdałów może okazać się […]

czytaj więcej...