Masło Ghee BIO 450ml - VIBIO

PRODUCENTVIBIO
KRAJ POCHODZENIARepublika Czeska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 179zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
3 pkt

31,99 zł

RABAT - 26%

42,99 zł

-26

30 dni na zwrot

Opis

Masło ghee powstaje na skutek podgrzania masła, odparowania z niego wody i oddzielenia tłuszczu od innych cząstek stałych. Jego zaletą jest wysoka temperatura dymienia (250°C), dzięki której idealnie nadaje sie do smażenia ryb, mięs lub warzyw. Masło ghee posiada lekko wyczuwalny orzechowo-karmelowy aromat podkreślający smak wielu potraw. W swoim składzie zawiera składniki mineralne i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, D, E, i K) oraz przyśpieszający metabolizm kwas CLA. Masło ghee posiada długi okres przydatności do spożycia- w warunkach chłodniczych może być przechowywane do 9 miesięcy, poza lodówką - 15 miesięcy.
• wyrabiane metodą tradycyjną
• nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy- może być spożywane przez osoby z ich nietolerancją
• nie przypala się dzięki wysokiej temperaturze dymienia
• jest bogatym źródłem i dobrym transporterem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach
• może być spożywane przez kobiety w okresie ciąży i laktacji
• nie zawiera złego cholesterolu
• nie zawiera konserwantów, barwników ani zagęstników

Składniki zawarte w maśle ghee:
• poprawiają trawienie
• oczyszczają układ pokarmowy ze złogów i toksyn
• wzmacniają i poprawiają wzrok
• poprawiają pracę mózgu
• wspomagają pracę systemu odpornościowego
• pozytywnie działają na połączenia neuronowe w mózgu

Skład / Wartości odżywcze

Masło organiczne ghee

Stosowanie

Masło ghee może być wykorzystywane w kuchni na wiele sposobów:
• do smażenia mięs, ryb czy warzyw
• do gotowania zup, gulaszów, sosów
• do pieczenia ciast
• do smarowania pieczywa


Opinie o produkcie: Masło Ghee BIO 450ml