
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
VIVIO | 2024-02-28 |
Ananas liofilizowany - Skład
100% ananasa
Składniki odżywcze:
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1495 kj / 353 kcal |
Tłuszcz | 0.7 g |
w tym kt nasycone | <0.1 g |
Węglowodany | 88 g |
w tym cukry | 66 g |
Błonnik | 9.4 g |
Białko | 3.4 g |
Sól | 0.02 |
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Ananas liofilizowany - Opis produktu
Ananas liofilizowany - (100 % ananasa) owoc ten jest doskonałym źródłem witamin i minerałów. Znajdziemy w nim przede wszystkim witaminy z grupy B a także witaminę A i PP. Ananas zawiera również magnez, miedź, żelazo fosfor i cynk. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry z owoców.
Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, oraz dekoracji deserów.
Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.