Syrop klonowy cena, właściwości zastosowanie
Syrop klonowy cena, właściwości zastosowanie

Syrop klonowy 170 ml - Fungopol

PRODUCENTFungopol
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

16,99 zł

RABAT - 2%

17,41 zł

-2

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Syrop klonowy jest otrzymywany poprzez odparowanie wody z soku pobieranego z pnia klonu. Nie zawiera konserwantów, jest bogaty w cukry, sole mineralne (wapnia, potasu, magnezu, manganu, fosforu), witaminy (B2, B5, B6, niacyna, biotyna, kwas foliowy) i podobnie jak miód ma właściwości bakteriobójcze. Jest przy tym znacznie mniej kaloryczny niż cukier i miód. Ma bursztynową barwę, gęstą konsystencję i słodki, lekko przydymiony smak.


przepisy /zastosowanie

Dietetyczne ciasteczka bez mąki i cukru

Dietetyczne ciasteczka bez mąki i cukru

Składniki:

  • 1 i 1/3 szklanki płatków jaglanych ViVio
  • 2/3 szklanki wiórków kokosowych ViVio
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju kokosowego extra virgin ViVio
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 3 łyżki wody

 

Sposób wykonania:

Na początku rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Do malaksera wsypujemy płatki jaglane i migdałowe oraz wiórki – wszystko miksujemy.Otrzymaną mączkę mieszamy w misce z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu łączymy mokre składniki – płynny olej kokosowy, syrop klonowy oraz wodę – następnie wlewamy je do suchych składników. Masę dokładnie mieszamy, a jeśli będzie zbyt sypka możemy dodać jeszcze trochę wody kokosowej.Na wyłożoną papierem formę do pieczenia wykładamy po jednej łyżce masy i formujemy owalny, płaski kształt ciasteczek. Pieczemy około 15 min, aż ciastka się zarumienią.


Rozgrzewająca herbata imbirowa z koprem włoskim

Rozgrzewająca herbata imbirowa z koprem włoskim

Składniki:

- 5-centymetrowy kawałek imbiru
- 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego może być mielony
- 3 nasiona kardamonu
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 3 szklanki wody
- mięta i cytryna do podania

Imbir obrać łyżeczką i posiekać na podłużne paski. Nasiona kardamonu uprażyć na rozgrzanej patelni a następnie rozetrzeć w moździerzu lub ugnieść łyżeczką.
Zagotować wodę i zalać nią wszystkie składniki. Zostawić na ok. 10 minut. Dodać syrop z agawy. Całość przecedzić.
Podawać ze świeżą miętą i wyciśniętym sokiem z cytryny.


Zastosowanie

Syrop klonowy używany jest przede wszystkim jako polewa do naleśników. Jest doskonałym dodatkiem do owoców, tostów, ciast, lodów, jogurtu, płatków śniadaniowych, sałatek, sosów i dipów. Ponadto znakomicie nadaje się do warzyw, fasoli, ziemniaków, pieczonych i smażonych mięs i ryb. Można go używać, jako zamiennik miodu i cukru, dodawać do mleka, kawy, herbaty i oryginalnych drinków.

 



Opinie o produkcie: Syrop klonowy 170 ml

V
viola
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
28/03/16
Syrop klonowy
Review by viola on 28 Mar 2016 review stating Syrop klonowy
Pychotka;) Polecam
M
Magdalena
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
19/10/15
Mój ulubiony
Review by Magdalena on 19 Oct 2015 review stating Mój ulubiony
Najlepszy i najsmaczniejszy produkt zastępujący cukier, ja go uwielbiam za cudowny smak i konsystencję
B
Basia
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
09/10/15
syrop klonowy
Review by Basia on9 Oct 2015 review stating syrop klonowy
Produkt świeży i dostarczony ekspresowo. Polecam


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również