Chipsy kokosowe, kokos suszony cena, właściwości

Chipsy kokosowe 250G - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIASri Lanka / Filipiny / Indonezja
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

8,61 zł

RABAT - 1%

8,74 zł

-1

30 dni na zwrot

Chipsy kokosowe Opis

Chipsy kokosowe to niezwykle chrupiąca przekąska, uwielbiana zwłaszcza przez miłościków smaku kokosa. 

Dojrzały kokos, z którego produkowane są chipsy, to źródło wielu niezbędnych składników odżywczych a zwłaszcza błonnika, węglowodanów i białka. Cienko krojone chipsy  kokosowe stanowią wspaniałą i smaczną przekąskę w ciągu dnia, zwłaszcza jako alternatywa dla tradycyjnych chipsów.


Chipsy kokosowe Wartości odżywcze

Składniki: chipsy kokosowe

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 


Chipsy kokosowe przepisy / Chipsy kokosowe zastosowanie

CHRUPIĄCE CIASTKA Z KASZY JAGLANEJ

CHRUPIĄCE CIASTKA Z KASZY JAGLANEJ

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej;
  • 1 szklanka pokruszonych chipsów kokosowych;
  • ¼ szklanki płatków migdałowych;
  • ¾ szklanki mąki kukurydzianej;
  • 3-4 łyżki cukru kokosowego lub trzcinowego;
  • 1 jajko;
  • 1 łyżka oleju rzepakowego.

Sposób przygotowania:

Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Pamiętaj o tym, aby uprzednio dokładnie ją przepłukać;

Połącz chipsy kokosowe razem z migdałami i delikatnie je rozdrobnij;

W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą: kaszę jaglaną, mąkę kukurydzianą, wybrany cukier, jajko oraz olej;

Do otrzymanej masy dodaj chipsy kokosowe oraz pokruszone migdały, a następnie wymieszaj całość;

Przy pomocy zwilżonych dłoni uformuj dowolnej wielkości ciasteczka;

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180oC i piecz w nim ciastka przez około 12-15 minut, aż do momentu w którym się zarumienią.


DOMOWE MUSLI Z DODATKIEM MŁODEGO JĘCZMIENIA

DOMOWE MUSLI Z DODATKIEM MŁODEGO JĘCZMIENIA

Składniki:

- 2-3 pokruszone orzechy włoskie;
- 1 łyżeczka cukru kokosowego;
- 4 łyżeczki płatków owsianych;
- 2 łyżeczki chipsów kokosowych;
- Garść borówek;
- 100ml gorącej wody;
- 5 łyżek jogurtu naturalnego;
- 1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku.

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane wymieszaj razem z cukrem i pokruszonymi owocami, a następnie zalej niewielką ilością gorącej wody i odczekaj około 4-5 minut;
Młody jęczmień wymieszaj razem z jogurtem;
Na miękkie płatki z orzechami wylej zielony jogurt;
Na jogurcie ułóż świeże borówki;
Posyp całość chipsami kokosowymi i gotowe.


Chipsy kokosowe Zastosowanie

- samodzielna przekąska

- zamiennik tradycyjnych chipsów i słodyczy

- dodatek do dań kuchni azjatyckiej

- do musli, jogurtu

- do deserów, lodów, galaretek, kremów

- jako uzupełnienie sałatek, drinków i koktajli

- do dań z kurczaka


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Chipsy kokosowe Opinie o produkcie: Chipsy kokosowe 250G VIVIO

O
oksana
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
20/07/20
polecam
Review by oksana on 20 Jul 2020 review stating polecam
Super, polecam
B
Bożena
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
16/04/18
Chipsy kokosowe
Review by Bożena on 16 Apr 2018 review stating Chipsy kokosowe
Super.Polecam
G
gogosia
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
22/03/18
Chipsy kokosowe
Review by gogosia on 22 Mar 2018 review stating Chipsy kokosowe
mniam mniam pyszna przekąska :)
B
Bożena
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
17/02/18
Chipsy kokosowe.
Review by Bożena on 17 Feb 2018 review stating Chipsy kokosowe.
Wspaniała przekąska.Polecam.
B
Bożena
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
07/12/17
Chipsy kokosowe
Review by Bożena on7 Dec 2017 review stating Chipsy kokosowe
Świetna przekąska i dobry dodatek do musli.