DARMOWA DOSTAWA
Syrop z agawy cena, syrop słodzik właściwości, zastosowanie
Syrop z agawy cena, syrop słodzik właściwości, zastosowanie
Syrop z agawy cena, syrop słodzik właściwości, zastosowanie
Syrop z agawy cena, syrop słodzik właściwości, zastosowanie
Syrop z agawy cena, syrop słodzik właściwości, zastosowanie

BIO Syrop z agawy 650G - VIBIO

PRODUCENTVIBIO
KRAJ POCHODZENIAMeksyk
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY1100g

21,99 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.

Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego. W smaku jest delikatniejszy niż syrop klonowy i miód. Jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych.

Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Zawiera naturalne enzymy, składniki mineralne i witaminy oraz błonnik i inulinę. Jest źródłem naturalnego wapnia, magnezu, potasu i żelaza. 

Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, dlatego mogą sięgać po niego również weganie jako formę zamiennika miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, dlatego mogą sięgać po niego również weganie jako formę zamiennika miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

Zastosowanie kulinarne:

  • zamiennik miodu
  • zamiennik cukru
  • słodzik do zimnych napojów
  • dodatek słodzący do deserów, ciast, wypieków

 

Skład / Wartości odżywcze

Składniki: Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)

 

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Stosowanie

Syropu z agawy używa się najczęściej do ciast i deserów oraz jako słodzik do herbaty, kawy, napojów zarówno gorących jak i zimnych, oraz jako polewa do gofrów, naleśników i lodów. Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20*C.

 

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Film



Opinie o produkcie: BIO Syrop z agawy 650G

G
Gosia
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
24/06/16
Syrop z agawy
Review by Gosia on 24 Jun 2016
Polecam gorąco dla łasuchów, którzy nie mogą obyć się bez słodyczy.
D
Danuta
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
13/06/16
Polecam ten syrop.
Review by Danuta on 13 Jun 2016
Jest bardzo dobry w smaku,delikatny.Ze względu na jego konsystencję wolę ten syrop używac do wielu dań niż miód.
G
gosia
5 star rating
11/05/16
bio syropz agawy 650g
Review by gosia on 11 May 2016
Polecam produkt


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również