Żurawina liofilizowana połówki 25g - VIVIO
Żurawina liofilizowana połówki 25g - VIVIO
Produkt niedostępny
Żurawina liofilizowana połówki- skład
MARKA |
---|
VIVIO |
Skład:100% Żurawina liofilizowana w połówkach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna –1378kJ/329kcal;
Tłuszcz – 3,3, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01g;
Węglowodany –55g, w tym cukry: 29g;
Błonnik – 34g;
Białko –2,9g;
Sól –0,04g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Żurawina liofilizowana połówki- Zastosowanie
Żurawina liofilizowana w połówkach odznacza się przyjemnym, lekko kwaskowatym smakiem. Dlatego też, to doskonały dodatek do naturalnego jogurtu oraz chrupiącego musli. Ponadto, niniejszy produkt możemy zastosować podczas przygotowywania pełnowartościowej, porannej owsianki. Dodatkowo, żurawina liofilizowana świetnie sprawdzi się podczas pieczenia domowych ciasteczek pełnoziarnistych, a także przyrządzania dań mięsnych i sałatek. Produkt dostępny w naszym sklepie jest gotowy do spożycia bezpośrednio po wyciągnięciu z opakowania.
Warunki przechowywania:Żurawinę liofilizowaną należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych, na przykład w przykuchennej spiżarni lub w szafce.
Żurawina liofilizowana połówki- Opis produktu
Żurawina to dobrze znany nam owoc, uznawany za cenną skarbnicę zarówno witaminy C, jak i wartościowych przeciwutleniaczy. Niniejszy produkt znajduje szerokie zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym i kosmetycznym, ale także farmaceutycznym. Wszystko to za sprawą przeciwbakteryjnych oraz przeciwgrzybiczych właściwości żurawiny. Badania dowodzą, iż ten niezwykły owoc jest w stanie wspomagać proces leczenia zmian zapalnych w obrębie pęcherza moczowego, a także łagodzić objawychoroby wrzodowej żołądka. Specjaliści z zakresu zdrowego odżywiania potwierdzają również, iż włączenie żurawiny do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia, może sprzyjać ochronie naszej wątroby, mięśnia sercowego, a także ogólnej odporności.
Chociaż świeże owoce żurawiny są na rynku trudno dostępne, warto sięgać po te w formie suszonej lub liofilizowanej. Proces liofilizacji różni się od tradycyjnego suszenia i pozwala na zachowanie większej ilości wartościowych składników odżywczych. Dzięki temu, spożywane przez nas owoce żurawiny są wstanie dostarczyć do naszego organizmu wszystko to, co mają w sobie najcenniejsze.