info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Truskawka liofilizowana plastry 25g
Truskawka liofilizowana plastry 25g
Truskawka liofilizowana plastry 25g
Truskawka liofilizowana plastry 25g
Truskawka liofilizowana plastry 25g
Truskawka liofilizowana plastry 25g
NOWOŚĆ

Truskawka liofilizowana plastry 25g - VIVIO

9,99 zł
  duża dostępność

Truskawka liofilizowana - Wartości odżywcze

100% truskawka

 

Składniki odżywcze:

Wartość odżywcza 

w 100 g 

Wartość energetyczna

1404 kj / 334 kcal 

Tłuszcz

3.1 g 

w tym kt nasycone

<0.1 g

Węglowodany 

59 g 

w tym cukry

51 g

Błonnik

21 g

Białko

7.2 g 

Sól

0.03 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Truskawka liofilizowana - Opis produktu

Truskawka liofilizowana - (100% truskawka) jest cennym źródłem witaminy C, A, PP a także witamin z grupy B. Truskawki mają niski indeks glikemiczny, dużą zawartość wapnia, fosforu i magnezu. Działanie przeciwzapalne truskawki zyskują dzięki obecności kwercetyny. Błonnik zawarty w truskawkach wspiera perystaltykę jelit. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry z owoców.

 

Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, oraz dekoracji deserów.

 

Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody.  Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne. 

PRODUCENTVIVIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł