48,99 zł
Opis
Czym jest witamina K2 - MK-7?
Jest menachinonem, długołańcuchowym MK-7, który zawiera najbardziej biologicznie aktywną formę naturalnej witaminy K2. Jest pozyskiwana z natto - tradycyjnej potrawy japońskiej, otrzymywanej z przefermentowanych ziaren soi. 100 g natto zawiera 10 g najlepszej naturalnej witaminy K2, która zapewnia właściwą dystrybucję jonów wapnia do odpowiednich tkanek.
Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.
Skutki braku witaminy K2
Zakłócony zostaje proces mineralizacji kości, w związku z czym wapń zaczyna gromadzić się w naczyniach krwionośnych (co prowadzi do niebezpieczeństwa zatoru).
Przyczyny niedoboru witaminy K2 w organizmie:
-brak różnorodnej diety
-nadmierne spożywanie tłuszczów trans (utwardzone oleje roślinne)
-żywność wytworzona przy zastosowaniu pestycydów i nawozów sztucznych
-zbyt duże spożywanie fast foodów i mrożonej żywności
-za wysokie spożycie sztucznych i pustych kalorii
-nadużywanie antybiotyków przez ludzi, a także występujących w hodowli zwierząt
-stosowanie leków przeciwzakrzepowych
Skład / Wartości odżywcze
Składniki: substancja wiążąca, substancja wypelniająca-celuloza mikrokrystaliczna, maltodekstryna, witamina K (menachinon-7 z fermentacji Soji /Natto/ przez bakterie Bacillus Subtilis) , stabilizator-fosforany wapnia, nośnik-sole magnezowe kwasów tłuszczowych, substancja przeciwzbrylająca-dwutlenek krzemu.
Szczegóły produktu
WEGAŃSKI:
CERTYFIKAT BIO:
Stosowanie
Porcję produktu tj.: 1 tabletkę spożywać raz dziennie, najlepiej po posiłku.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.