Słonecznik łuskany, ziarno słonecznika, cena właściwości
Słonecznik łuskany, ziarno słonecznika, cena właściwości
Słonecznik łuskany, ziarno słonecznika, cena właściwości

Słonecznik łuskany 100g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIABułgaria / Mołdawia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
OPAKOWANIE PAPIEROWESłonecznik łuskany 400g ZERO WASTE - VIVIO
POZOSTAŁE GRAMATURY500g1000g

2,31 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Ziarna słonecznika zawierają cenne witaminy: witaminę E, witaminy z grupy B, A i D oraz liczne antyoksydanty.

Pestki słonecznika są źródłem pierwiastków, niezbędnych dla prawidłowej pracy organizmu: cynku, żelaza, potasu i wapnia. Ponadto te małe ziarenka stanowią bogactwo aminokwasów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

Skład / Wartości odżywcze

Składniki: Słonecznik obłuszczony

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

Stosowanie

Do czego wykorzystać ziarna łuskanego słonecznika:

- jako dodatek do kanapek;
- panierka do ryb;
- dodatek do letnich sałatek;
- smaczna przekąska.

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Opinie o produkcie: Słonecznik łuskany 100g

Najchętniej czytane

Kwas foliowy – co powinniśmy o nim wiedzieć?

Dlaczego jest tak ważny dla prawidłowego rozwoju organizmu człowieka? I w jakich produktach spożywczych powinniśmy go szukać? Odpowiedzi na te pytania oraz inne, ważne informacje na temat kwasu foliowego znajdziesz w poniższym artykule. Kwas foliowy (znany również pod nazwą witamina B9 lub B11) jest jednym z przedstawicieli znajdującej się w pożywieniu grupy folianów o różnorodnych […]

czytaj więcej...