ddd
Olejek z pestek moreli olej z pestek moreli cena, właściwości
Olejek z pestek moreli olej z pestek moreli cena, właściwości

Olej z pestek moreli surowiec kosmetyczny 100ml (rafinowany) - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAWłochy
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 99zł
POZOSTAŁE GRAMATURY50ml

9,47 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Zastosowanie

Wykorzystanie oleju z pestek moreli w kosmetyce

  • maseczka odżywcza na suche i zniszczone włosy
  • balsam do ciała, po kąpieli
  • dodatek do kąpieli
  • kosmetyk nawilżający skórę

 


Opis

Olejek rafinowany

Olej z pestek moreli otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Ma jasny, lekko żółty kolor. Jego zapach jest delikatnie orzechowy, z nutą migdałowo-marcepanową. Olej z pestek moreli jest źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, B i E.   W jego skład wchodzi także witamina B17, czyli tzw. amigdalina. Obecność olejku z pestek moreli możemy zauważyć często na liście składników pielęgnacyjnych jak np. kremy, oleje, mydła, czy balsamy. Produkt świetnie sprawdzi się także w roli bazy do domowych kosmetyków.

DZIAŁANIE

  • olejek bardzo dobrze się wchłania, przez co po jego aplikacji na skórze nie pozostaje tłusty film
  • nadaje się do każdego typu cery
  • sprawdzi się również jako baza pod makijaż
  • dzięki bogactwu pielęgnacyjnych składników, olejek dogłębnie odżywia skórę
  • można stosować go jako wcierkę do włosów i skóry głowy
  • nadaje włosom blasku i miękkości
  • produkt posłużyć może również jako olejek do zabiegu olejowania włosów



Opinie o produkcie: Olej z pestek moreli surowiec kosmetyczny 100ml (rafinowany) VIVIO


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również