Pasta migdałowa 330g, pasta migdałowa Vivio, właściwości, przepis
Pasta migdałowa 330g, pasta migdałowa Vivio, właściwości, przepis
Pasta migdałowa 330g, pasta migdałowa Vivio, właściwości, przepis
Pasta migdałowa 330g, pasta migdałowa Vivio, właściwości, przepis

Pasta migdałowa 330g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

23,00 zł

RABAT - 4%

23,99 zł

-4

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Pasta migdałowa Opis

Pasta migdałowa powstaje w procesie mielenia prażonych migdałów. Posiada kremową konsystencję i delikatny migdałowy posmak. Nie zawiera oleju palmowego, dodatku soli ani cukru. Bez konserwantów i wypełniaczy.

 

pasta migdałowa


Pasta migdałowa Wartości odżywcze

Prażone migdały

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


Pasta migdałowa przepisy / Pasta migdałowa zastosowanie

KOKTAJL Z AFRODYZJAKIEM

KOKTAJL Z AFRODYZJAKIEM

Składniki:

- 2 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki suszonych daktyli bez pestek  (wcześniej namoczonych)
- 2 łyżeczki pasty migdałowej
- 2 łyżeczki maca w proszku
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- ok 1 szklanki kostek lodu
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Wykonanie:

Zmiksuj wszystkie składniki. Przelej do wysokich szklanek. Ozdób migdałami, sezamem, cynamonem lub odrobina bitej śmietanki.


BABKA MARMURKOWA

BABKA MARMURKOWA

Składniki:

- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki kokosowej
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1 i 1/4 kostki masła
- 6 jajek
- 2 łyżki pasty migdałowej
- 3 łyżki kakao
- garść orzechów macadamia posiekanych
- szklanka morwy białej suszonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
- tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać po 1 jajku. Dodać mąki wymieszane z proszkiem, solą i morwą i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wymieszać z kakao i orzechami, drugą z pastą migdałową.
Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Piec w temp 200 stopni - ok 45 minut. Wystudzone posypac cukrem pudrem.


BABKA WIELKANOCNA MIGDAŁOWA

BABKA WIELKANOCNA MIGDAŁOWA

Składniki:

  • 3 jaja nieduże
  • 80 g masła
  • 200 g mąki migdałowej
  • 100 g cukru trzcinowego lub ksylitolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • łyżka pasty migdałowej dla wzmocnienia smaku (niekoniecznie)

Wykonanie:

Jajka, cukier oraz miękkie masło zmiksuj do połączenia się składników. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, ekstrakt z wanilii i pastę migdałową. Dobrze wymieszaj.
Niewielką formę na babkę, lub małą keksówkę – wysmaruj masłem i oprósz np. amarantusem ekspandowanym, żeby było bezglutenowo (lub ewentualnie grysikiem albo bułka tartą – jeśli nie musisz unikać glutenu). Wyłóż do niej ciasto. Piecz 30 min w temp 170 stopni. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, ale ciasto pozostaw tam jeszcze ok 10 min.
Smacznego.


Pasta migdałowa Zastosowanie

Doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek, ciast, deserów i różnego rodzaju przekąsek.


Pasta migdałowa Film


Pasta migdałowa Opinie o produkcie: Pasta migdałowa 330g

P
Patrycja
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
11/10/19
Pasta migdałowa
Review by Patrycja on 11 Oct 2019 review stating Pasta migdałowa
Bardzo smaczny produkt szkoda tylko, że tak szybko znika ze słoiczka.
E
Elwira
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
11/10/19
Pasta migdałowa
Review by Elwira on 11 Oct 2019 review stating Pasta migdałowa
Polecam serdecznie ten produkt, szczególnie osobą dbającym o zdrowe odżywianie.
J
Jerzy
5.0 star rating
11/10/19
Pasta migdałowa
Review by Jerzy on 11 Oct 2019 review stating Pasta migdałowa
Przepyszna pasta z fenomenalnym składem.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również