
Wartości odżywcze
woda, migdały* (4%), emulgator: lecytyny (słonecznikowe), sól morska
*składniki ekologiczne
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml produktu:
wartość energetyczna: 99 kJ/24 kcal
tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,5 g
węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
błonnik: <0,5 g
białko: 0,8 g
sól: 0,70 g
Nie nadaje się dla niemowląt.
Wstrząsnąć przed spożyciem. Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Opis
- naturalnie wolny od białek mleka, laktozy i glutenu
- nie zawiera cukrów
- z migdałów uprawianych w Europie
PRODUCENT | NATUMI |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Niemcy |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

OWSIANKA Z SUSZONYMI OWOCAMI
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 5 chipsów bananowych połamanych na mniejsze kawałki
- 5 chipsów jabłkowych połamanych na mniejsze kawałki
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- 1 łyżeczka suszonej żurawiny
- kilka orzechów włoskich
- szczypta cynamonu i kardamonu do smaku
- 1 szklanka lub więcej mleka krowiego/ roślinnego/
Wykonanie:
Wszystkie suche składniki wsypać do garnka, zalać mlekiem, zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić na 10 min. Smacznego.

Przepis na doskonałą kawę z dodatkiem kardamonu
Jeśli chcesz cieszyć się smakiem doskonałej kawy o korzennym aromacie, wbrew pozorom nie musisz udawać się do wykwintnej kawiarni. Przygotowanie takiego napoju jest niezwykle proste. W tym celu potrzebujesz:
- 150ml chłodnego mleka migdałowego;
- 100ml mocnego naparu z ulubionej kawy;
- 1 łyżeczki syropu dyniowego;
- 1 łyżeczki miodu;
- Szczypty kardamonu;
- 1 łyżeczki świeżo startego imbiru;
- Szczypty cynamonu.
Imbir, miód oraz syrop dyniowy wymieszaj ze sobą, a następnie przelej na dno wysokiej szklanki, w której masz zamiar podać kawę. Przy pomocy spieniaczki spień mleko i wlej je do szklanki. Napar z kawy przelej do małego dzbanka z dziubkiem, a następnie powoli (po ściance) dodawaj do mleka. Gotową kawę posyp kardamonem oraz cynamonem. Przed spożyciem wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i gotowe.

Jesienne płatki jaglane z dodatkiem jabłka i cynamonu
Składniki:
- 1 jabłko;
- 5 łyżek płatków jaglanych;
- 200ml mleka migdałowego;
- 1 łyżeczka posiekanych rodzynek;
- 1 łyżeczka miodu;
- Szczypta cynamonu.
Sposób przygotowania:
Jabłko wraz ze skórką pokrój na mniejsze kawałki;
Ugotuj płatki na mleku roślinnym, a następnie dodaj do nich: posiekane jabłko, rodzynki i miód. Całość delikatnie wymieszaj;
Przełóż płatki do miseczki i posyp je cynamonem.
Dieta insulinowa – poznaj jej najważniejsze zasady i zalecenia!
Systematyczny wzrost problemu nadwagi i otyłości doprowadził do zwiększenia skali zjawiska zaburzeń metabolicznych, które mogą dotyczyć nawet 50% dorosłych Polaków. Insulinooporność (choć nie jest chorobą samą w sobie) stanowi stan realnego zagrożenia dla zdrowia i przyczynia się do znacznego wzrostu ryzyka rozwoju cukrzycy typu 2 w przyszłości. Na szczęście, z problemem insulinooporności jesteśmy w stanie […]
czytaj więcej...Mleko krowie vs. mleko roślinne
Człowiek to jedyny ssak, który w okresie swej dorosłości spożywa mleko. Faktem jest, że mleko to bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia. Pomimo to w mleku zwierzęcym znajdują się również składniki, których większość ludzi nie przyswaja, czyli: laktoza – cukier mleczny, który wraz z wiekiem jest coraz gorzej trawiony przez ludzki organizm; z czasem człowiek […]
czytaj więcej...