Przekąska owocowa Jabłko-Mango 50g - GREENTECO
Przekąska owocowa Jabłko-Mango 50g - GREENTECO
Produkt niedostępny
Przekąska owocowa Jabłko ? Mango 50g - skład
MARKA |
---|
GREENTECO |
Skład: Jabłko 60%, mango 40%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU
Wartość energetyczna – 1216kJ/288 kcal;
Tłuszcze – 0 g: w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g;
Węglowodany – 68,7 g: w tym cukry – 63,6 g;
Błonnik – 9 g;
Białko – 2,3 g;
Sól – 0,02 g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Przekąska owocowa Jabłko ? Mango 50g - Zastosowanie
Zebrany i zasuszony miąższ owocowy z jabłek i mango został zawinięty w formie poręcznych ruloników. Możesz mieć je zawsze pod ręką i chrupać tę smaczną przekąskę na zdrowie. Proces suszenia owoców nie pozbawia ich witamin i składników mineralnych, zamiast tego przedłużając ich trwałość. Dlatego możesz jeść je bezpośrednio z paczki albo dodawać do mleka, jogurtu, pieczonych domowych batoników deserów etc. To świetny sposób, aby namówić na owoce także swoje dzieci. Nie zawierają one konserwantów ani sztucznych barwników.
Warunki przechowywania: Paczkę z owocami przechowuj w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego. Spożyj je zgodnie z datą przydatności na opakowaniu. Po otwarciu zjedz zawartość w ciągu kilku dni.
Przekąska owocowa Jabłko ? Mango 50g - Opis produktu
To, co zdrowe, może być także przepyszne, czego najlepszym przykładem jest przekąska owocowa Greenteco. Wygodna torebka pozwala mieć ją zawsze przy sobie. Forma suszenia nie pozbawia owoców ich składników odżywczych oraz witamin. Co można znaleźć w środku?
- Jabłka to prawdziwe bomby witaminowe, szczególnie pod względem zawartości witaminy C. Dzięki temu wzmacniają one układ odpornościowy.
- Mango to owoc o niskiej zawartości kalorii, naturalnie słodki. Z tego powodu jest on szczególnie zalecany do spożycia w trakcie diety odchudzającej. W swoim składzie ma on wiele polifenoli, takich jak mangiferyna, ketechiny, antocyjany, kwercetyna, kempferol, kwas benzoesowy, galusan propylu i metylu oraz kwas protokatechowy. Szczególnie ten pierwszy uznawany jest za super przeciwutleniacz, który może nawet redukować szkody powodowane przez wolne rodniki. Warto sięgać po niego także profilaktycznie.
- Witamina A zawarta w owocach poprawia działanie układu odpornościowego. Jej niedobory wiążą się z ryzykiem infekcji. W zestawieniu z witaminą C daje to świetny efekt. Z tego powodu warto tę przekąskę podsuwać szczególnie dzieciom. Poza tym witamina A wspiera wzrok.