
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Zastosowanie
Ocet ryżowy jest szeroko stosowany w kuchniach świata. Jest niezbędnym składnikiem między innymi sushi, dań słodko-kwaśnych, marynat do warzyw i mięs, czy dressingów do sałatek.
Jest głównym składnikiem zaprawy octowej do ryżu do sushi. W tym celu, na 1 kg ryżu, weź 14 łyżek octu ryżowego, 6-8 łyżek cukru, szczyptę soli. Wszystko wymieszaj w małym rondelku i podgrzej na małym ogniu, nie gotuj, mieszaj do rozpuszczenia. Dodaj do ugotowanego wcześniej ryżu i delikatnie wymieszaj. Na naszej stronie możesz znaleźć pozostałe składniki do zrobienia i zjedzenia pysznego sushi: mata bambusowa, pałeczki, sos sojowy.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej
Opis
Ocet ryżowy firmy Diamon to ocet 3% tworzony w drodze fermentacji ryżu lub wina ryżowego. Ocet ryżowy produkowany jest w kilku państwach Azji. Najbardziej znany ocet ryżowy pochodzi z Japonii lub z Chin. Japoński ocet ryżowy jest łagodniejszy w smaku niż chińskie odmiany. Jednak to chiński, ostrzejszy ocet, jest najpopularniejszy w restauracjach w Europie i w Stanach Zjednoczonych. Z różnych odmian octu ryżowego (biały, czerwony, czarny) to właśnie biały ocet jest najbardziej zbliżony smakowo do octu spirytusowego, jednocześnie trochę łagodniejszy i najczęściej używany do przygotowania sushi.
PRODUCENT | DIAMOND |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Chiny |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.