Keto ciasteczka migdałowe z nerkowcami 100g - Kiełtyka
Keto ciasteczka migdałowe z nerkowcami 100g - Kiełtyka
Produkt niedostępny
Keto ciasteczka migdałowe z nerkowcami 100g Kiełtyka - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Kiełtyka |
SKŁAD: mąka migdałowa, nerkowce, substancja słodząca erytrytol, jaja, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana, kamień winny, wodorowęglan sodu (soda oczyszczona).
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna 588,0kcal/2461,0kJ
tłuszcze 34,0g (w tym tłuszcze nasycone 4,5g)
węglowodany 12,5g (w tym cukry 1,0g , erytrol 10,0g)
błonnik 18,0g
białko 16,0g
sól 0,3g
Wartości odżywcze w 1 ciastku:
wartość energetyczna 52,9kcal/221,4kJ
tłuszcze 3,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,4g)
węglowodany 1,1g (w tym cukry 0,0g , erytrol 0,9g)
błonnik 1,6g
białko 1,4g
sól 0,0g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Keto ciasteczka migdałowe z nerkowcami 100g Kiełtyka - Zastosowanie
Niskowęglowodanowa słodka przekąska oraz świetny pomysł na keto-prezent. Bez dodatku cukru.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Keto ciasteczka migdałowe z nerkowcami 100g Kiełtyka - Opis produktu
Piekarnia Kiełtyka to rodzinna piekarnia, która znajduje się w sercu zielonego Podkarpacia. Istnieje od 1993 roku, a w 2013 piekarnia otrzymała pierwszy certyfikat przetwórstwa ekologicznego. Piekarnia jest wierna zasadzie „najlepszej jakości surowiec + technologia + serce piekarza = udany, smaczny i bezpieczny wyrób.”
Kruche, migdałowe keto cantuccini wg autorskiej receptury podkarpackiej piekarni Kiełtyka, o ultra niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednia dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej i LCHF, bez dodatku cukru, słodzone tylko erytrolem. Zawierają jedynie 1g cukru w całym 100g opakowaniu.
Ketoccini to niskowęglowodanowa wersja słynnych ciasteczek cantuccini. Cantuccini to włoskie, twarde ciasteczka, przypominające nieco sucharki, które pieczone są zazwyczaj z całymi migdałami. Mają podłużną formę, ponieważ w rzeczywistości są to kawałki pokrojonego ukośnie spłaszczonego „rulonu” ciasta. Pochodzą z Toskanii, równolegle zyskując popularność w szczególności w środkowych Włoszech, ale też w pozostałych regionach. Teraz również do kupienia w cosdlazdrowia.pl w wersji niskowęglowodanowej.
Ketoccini to prawdziwe świeżutkie migdałowe ciasteczka, z piekarni, a nie z fabryki!
Wypiekane z prawdziwych składników, bez sztucznych dodatków. Swój smak zawdzięczają migdałom i nerkowcom, a ich słodycz pochodzi tylko z erytrolu - dzięki temu cała paczka tych kruchych pyszności ma tylko 1g cukru! Tylko 12g węglowodanów w 100g (tyle mieści się w jednym kartoniku) w tym 10g to erytrytol, doskonały stosunek tłuszczu do białka do węglowodanów.
Smakują wybornie, są fenomenalnym towarzyszem kawy, świetny pomysł na keto-prezent.