
Wartości odżywcze
BIO cukier trzcinowy, BIO wanilia mielona (1,5%)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu sypkiego:
wartość energetyczna - 1692 kJ/398 kcal
tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
węglowodany - 99 g
w tym cukry - 98 g
białko - 0 g
sól - 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Opis
Ekologiczny cukier z dodatkiem mielonej wanilii
PRODUCENT | AMYLON |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Republika Czeska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

KOKTAJL Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI
Składniki:
- 1 garść orzechów brazylijskich
- 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka kawy lub 30 g czekolady
- 2 łyżeczki cukru waniliowego lub pół łyżeczki wanilii
Przygotowanie:
Kawę/czekoladę rozpuszczamy w mleku, orzechy mielimy w młynku. Orzechy po zmieleniu wraz z pozostałymi składnikami wsypujemy do blendera i mieszamy na masę o gładkiej konsystencji.

Jabłka zapiekane z migdałową nutą
Składniki:
- 2 twarde jabłka
- 2 łyżeczki masła migdałowego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego (lub wanilia mielona i cukier trzcinowy)
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 4 kostki czekolady mlecznej
Sposób wykonania:
Górną cześć jabłek odkrawamy i wydrążamy gniazdo nasienne. Owoce kładziemy na folii aluminiowej. Do wnętrza wkładamy masło migdałowe i czekoladę, całość posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym. Przykrywamy górną częścią jabłka. Przyrządzone owoce zawijamy dokładnie folią i układamy na grillu. Pieczemy do 30 min.