DARMOWA DOSTAWA TYLKO DZISIAJ!
Przypominamy, że w czasie darmowej dostawy punkty za zakupy zostają naliczone, jednak w tym dniu nie można wykorzystać kodów rabatowych.
Jeśli posiadasz punkty w programie lojalnościowym możesz je wykorzystać.  Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje

BIO Białko z grochu 500g - VIBIO

(4)
%BIO Białko z grochu 500g

BIO Białko z grochu 500g - VIBIO

(4)

Cena regularna: 42,99 zł
31,21 zł
Najniższa cena z 30 dni: 31,21 zł
Ilość punktów za zakup produktu: 3 pkt (sprawdź szczegóły)

Produkt niedostępny

KRAJ POCHODZENIAMARKA
ChinyVIBIO

- Skład

BIO białko z grochu

Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

- Opis produktu

Odżywki białkowe są bardzo popularne wśród osób uprawiających sport, którym zależy na rozbudowie masy mięśniowej i ich regeneracji po treningu, ale również wśród wegetarian i wegan, których dieta może nie dostarczać wystarczających ilości białka do organizmu. Również osoby z nietolerancją laktozy chętnie sięgają po białka roślinne.

Białka grochu są cenione za swój skład aminokwasowy, a zwłaszcza zawartość aminokwasów egzogennych, czyli takich, których organizm nie jest w stanie sam zsyntetyzować. Produkt zawiera ponad 83% białka. Białko grochu dostarcza nie tylko 18 aminokwasów, ale również cennych witamin i składników mineralnych: żelazo, magnez, potas, wapń, fosfor, witaminy z grupy B, witamina C, A i E. Dodatkowo białko grochu wyróżnia się sporą zawartością błonnika pokarmowego, co w połączeniu z niewielką zawartością węglowodanów sprawia, że odżywka ma niski indeks glikemiczny.

Białko z grochu, ma wysokie stężenie lizyny, a niskie cysteiny i metioniny. Dlatego popularne jest mieszanie białka z grochu z białkiem ryżowym, które jest bogate w cysteinę i metioninę, a ubogie w lizynę.