Algi morskie do sushi GOLD Premium 25g - Allgroo
Algi morskie do sushi GOLD Premium 25g - Allgroo
Produkt niedostępny
Algi morskie do sushi GOLD Premium 25g Allgroo - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Korea | Allgroo |
SKŁAD: suszone algi morskie
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Algi morskie do sushi GOLD Premium 25g Allgroo - Zastosowanie
Nori używa się głównie do zawijania sushi. Przygotowując sushi ułóż arkusz nori na bambusowej macie, błyszczącą stroną do maty, pokryj go specjalnie przygotowanym ryżem oraz dodatkami (ryba, awokado, omlet) i zawiń w rulon. Następnie pokrój na małe kawałki.
Używane są również jako dodatek do zup, ryżu, makarony i potraw z jajek. Algi morskie są doskonałym źródłem białka.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed promieniami słońca.
Algi morskie do sushi GOLD Premium 25g Allgroo - Opis produktu
Nori to suszone, prażone i prasowane arkusze jadalnych alg morskich przygotowywanych z rodzaju czerwonych krasnorostów zwanych Porphyra (Porphyra yezoensis, Porphyra tenera). Algi te uprawiane są na licznych morskich farmach w Azji, a największym ich producentem jest Japonia.
Spożywanie różnego rodzaju alg morskich niesie ze sobą spore korzyści zdrowotne. Nori zawiera mnóstwo dobroczynnych minerałów, m.in. jod, magnez, potas, żelazo, miedź, cynk, kobalt oraz witaminy A, B1, B2, B6, niacyna i C. Algi morskie są także doskonałym źródłem białka.
Sushi Nori posiada gwarancję dobrej jakości Gold Label. Zapakowane jest w torbę do przechowywania produktu z wygodnym zamykaniem na suwak (tzw. zipper bag).