info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Żurawina liofilizowana połówki 25g foodlab
Żurawina liofilizowana połówki 25g foodlab

Żurawina liofilizowana połówki 25g foodlab - Food Lab

10,99 zł
  dostępne: 35 szt.

Żurawina liofilizowana - Wartości odżywcze

 

Skład:100% Żurawina liofilizowana w połówkach.

 


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

 

Wartość energetyczna –1378kJ/329kcal;

 

Tłuszcz – 3,3, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01g;

 

Węglowodany –55g, w tym cukry: 29g;

 

Błonnik – 34g;

 

Białko –2,9g;

 

Sól –0,04g.

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Żurawina liofilizowana - Zastosowanie



Przykładowe zastosowanie: zdrowa przekąska w ciągu dnia lub dodatek do pożywnego śniadania, dań na słodko jak i wytrawnie. Owoce liofilizowane to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. Sprawdza się również jako aromatyczny dodatek do herbaty.


Żurawina liofilizowana - Opis produktu

Żurawina liofilizowana - słodko - kwaśne  owoce bez dodatku cukru, bogate w witaminę C, i witaminy z grupy B. Połówki żurawiny produkowane są w 100% z owoców. Są źródłem błonnika pokarmowego a także potasu i magnezu. Związki o potencjale antyoksydacyjnym zawarte w żurawinie to flawonoidy i antocyjany. Owoce poddane procesowi liofilizacji nie zawierają cukru dodanego, jedynie ten występujący naturalnie w owocach.

 

Liofilizacja jest najlepszym sposobem na zachowanie wartości odżywczej produktów.

 

Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody.  Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne. 

PRODUCENTFood Lab
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt