Żurawina liofilizowana 50g - VIVIO
Żurawina liofilizowana - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Kanada | VIVIO |
Żurawina liofilizowana
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Żurawina liofilizowana - Zastosowanie
Dodatek do ciast, deserów, płatków śniadaniowych, muesli, jogurtów, galaretek owocowych, herbaty oraz jako samodzielna przekąska.
Żurawina liofilizowana - Opis produktu
Żurawina liofilizowana to naturalna żurawina, nie zawierająca substancji słodzących i konserwantów. Posiada naturalny smak żurawiny i aromat świeżych owoców.
Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.
Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.