info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Żurawina liofilizowana 20g - fivio

%Żurawina liofilizowana 20g

Żurawina liofilizowana 20g - fivio

Cena regularna: 8,91 zł
7,57 zł
Najniższa cena z 30 dni: 7,57 zł
Cena za 1KG / 1L: 378,50 zł
  duża dostępność

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Żurawina liofilizowana - skład

MARKADATA WAŻNOŚCI
fivio2024-10-31

 

Skład:100% Żurawina liofilizowana w połówkach.

 


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

 

Wartość energetyczna –1378kJ/329kcal;

 

Tłuszcz – 3,3, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01g;

 

Węglowodany –55g, w tym cukry: 29g;

 

Błonnik – 34g;

 

Białko –2,9g;

 

Sól –0,04g.

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Żurawina liofilizowana - Zastosowanie



Przykładowe zastosowanie: zdrowa przekąska w ciągu dnia lub dodatek do pożywnego śniadania, dań na słodko jak i wytrawnie. Owoce liofilizowane to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. Sprawdza się również jako aromatyczny dodatek do herbaty.

Żurawina liofilizowana - Opis produktu

Żurawina liofilizowana - słodko - kwaśne  owoce bez dodatku cukru, bogate w witaminę C, i witaminy z grupy B. Połówki żurawiny produkowane są w 100% z owoców. Są źródłem błonnika pokarmowego a także potasu i magnezu. Związki o potencjale antyoksydacyjnym zawarte w żurawinie to flawonoidy i antocyjany. Owoce poddane procesowi liofilizacji nie zawierają cukru dodanego, jedynie ten występujący naturalnie w owocach.

 

Liofilizacja jest najlepszym sposobem na zachowanie wartości odżywczej produktów.

 

Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody.  Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne. 

Opinie klientów