Yerba Mate Traditional con Palo 400g - El Pajaro
Yerba Mate Traditional con Palo 400g - El Pajaro
Produkt niedostępny
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Paragwaj | El Pajaro |
yerba mate (Ilex Paraguariensis)
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Do naczynia wsypać yerba mate (nieco ponad połowę), zakryć dłonią wierzch i odwrócić do góry nogami. Powoli przewrócić tykwę prawą stroną do góry, tak aby susz ułożył się na ukos. Umieść bombillę (rurkę do picia mate) w pustej przestrzeni i zalać gorącą wodą o temperaturze 70-80 °C.Odczekać 3 minuty. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Opis produktu
Yerba mate jest rośliną znaną od stuleci w Ameryce Południowej. Produkowana jest z liści i gałązek rosnącego w lasach deszczowych ostrokrzewu paragwajskiego. Za jej pierwszych użytkowników uznawani są Indianie z plemienia Guarani.
Yerba mate poprawia metabolizm, obfitość zawartej w niej antyoksydantów (ma ich więcej niż zielona herbata) spowolnia procesy starzenia komórek. Skutecznie postawi na nogi i pobudzi do działania.
Tradycyjna paragwajska yerba mate bez żadnych dodatków smakowych. Opakowanie zawiera 100% mocnej yerba mate.
Elaborada oznacza, że opakowanie zawiera około 65% listków i 35% patyczków. Dobrze wyczuwalny, gorzkawy smak przy każdym zalaniu. Ten sam susz zalewamy wielokrotnie aż do 6 zalań.