Woda jonizowana alkaiczna REDOX 240ml (16 sztuk)
Woda jonizowana alkaiczna REDOX 240ml (16 sztuk)
Produkt niedostępny
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | - brak - |
- Zastosowanie
Ważne, aby pierwszą dzienną porcję (saszetkę) wypijać rano na pusty żołądek. Wypijanie czystej wody na pusty żołądek powoduje, że nadal jesteśmy na czczo.
Wody Redox nie zaleca się pić w trakcie posiłków, lecz 15 min przed jedzeniem lub 1,5 do 2 godz. po jedzeniu.
Po otwarciu opakowania zaleca się wypicie napoju w czasie 1 godz. z powodu szybkiej utraty jego cennych właściwości.
Optymalna i skuteczna ilość do spożycia to 2 saszetki dziennie, wypijana w różnych porach dnia.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
- Opis produktu
Woda jonizowana Redox jest produkowana wyłącznie z wody o odpowiedniej jakości. Wielogodzinny proces jonizacji, zgodny z japońską technologią produkcji, tworzy wodę alkaliczną.
Napój oferowany jest w estetycznych, jednorazowych, specjalnych barierowych saszetkach o pojemności 240 ml, które blokują dostęp światła i ograniczają kontakt z tlenem, co ma istotne znaczenie dla jakości produktu. Z tego właśnie powodu nie rozlewamy napoju do szklanych butelek. Zestaw zawiera 16 takich saszetek.
Proces jonizacji sprawia, że woda Redox osiąga optymalny skład mineralny. Woda jest alkaliczna, ph 9,5, czysta bakteriologicznie, uzyskuje potencjał redox ORP do -500mV oraz ma wyjątkowo orzeźwiający smak.
Co to jest ORP?
To skrót od słów w j. angielskim Potencjał Oksydacyjno-Redukcyjny. Potencjał ten wyraża się miliwoltach (mV) i może być ujemny lub dodatni. Jest to ściśle związane z ilością elektronów, które posiadają elektryczny ładunek ujemny. Gdy mamy nadmiar elektronów to są to jony ujemne a gdy ich brakuje to mamy jony dodatnie. Gdy substancja posiada ładunek dodatni to oznacza, że jest utleniaczem, gdy jest ujemna to przeciwutleniaczem. Dla ludzkiego organizmu ORP = + 200 mV jest neutralne. Gdy jest wyższe staje się utleniaczem, a gdy niższe to staje się przyjaznym i korzystnym przeciwutleniaczem. Różne produkty spożywcze cechują się różnym potencjałem ORP.
Właściwości wody Redox skutecznie wspomagają przywracanie i utrzymywanie równowagi kwasowo-zasadowej. Przyczyniają się one do niwelowania zakwaszenia i redukcji wolnych rodników, których obecność powodowana jest głównie odżywianiem, stresem i wysiłkiem fizycznym. Przy okazji uzupełniane są elektrolity, co skutkuje dużo lepszym i prawidłowym nawodnieniem.