vEGGs - Roślinny Zamiennik Jajek 102g - Cultured Foods
vEGGs - Roślinny Zamiennik Jajek 102g - Cultured Foods
Produkt niedostępny
vEGGs - Roślinny Zamiennik Jajek 102g Cultured Foods - skład
MARKA |
---|
Cultured Foods |
SKŁAD: Tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykorii), substancja zagęszczająca: guma guar*, czarna sól himalajska Kala Namak**, barwnik naturalny: karoteny roślinne.
*Guma guar jest naturalnym wyciągiem z nasion krzewu guar.
** Sól Kala Namak nadaje produktowi jajecznego zapachu.
W opakowaniu znajdują się dwie miarki: 5ml oraz 25ml.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1264kJ/301kcal
Tłuszcz 1,4g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g
Węglowodany 56g
w tym cukry 2,3g
Błonnik 27g
Białko 2,8g
Sól 1,9g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
vEGGs - Roślinny Zamiennik Jajek 102g Cultured Foods - Zastosowanie
vEGGs „Wegejajka” w prosty i intuicyjny w użyciu sposób zastępują jajka w każdym daniu, w którym jajko pełni funkcję łącznika. Dzięki vEGGs przygotujesz jajeczne dania i wypieki uwielbiane i serwowane na całym świecie, w wersji przyjaznej dla wegan i alergików: zapiekankę, naleśniki, brownie, muffinki i wiele innych! Uwaga: Do przygotowania jajecznicy, omletu, quicha czy frittaty polecany jest drugi produkt z linii vEGGs: vEGGs Omelette.
Wlej do naczynia 50 ml wody (2 duże miarki), dodaj 5 ml proszku Veegs (1 mała płaska miarka), energicznie wymieszaj za pomocą widelca lub ubijaka i odstaw na 3 minuty. Miarki znajdziesz w opakowaniu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
vEGGs - Roślinny Zamiennik Jajek 102g Cultured Foods - Opis produktu
vEGGs to „wegejajka” przeznaczone dla wegan i alergików oraz osób ograniczających spożycie produktów zwierzęcych. 100% natury płynącej z roślin. Używając vEGGs do dań jajecznych, pieczenia i gotowania, oddziałujesz korzystnie na naszą planetę i nie krzywdzisz zwierząt. Produkcja vEGGs zużywa mniej energii i wody niż produkcja jaj kurzych i powoduje mniejsze zanieczyszczenie. W procesie produkcji vEGGs nie cierpi żadne zwierzę.
vEGGs to w 100% roślinny, naturalny, bezglutenowy zamiennik jajek do pieczenia i gotowania. Wegejajka vEGGs mają długi termin ważności i nie zajmują miejsca w lodówce. Zawsze warto mieć je pod ręką.
Wyprodukowane wyłącznie z naturalnych składników „wegejajka” w prosty i intuicyjny w użyciu sposób zastępują jajka w każdym daniu, w którym jajko pełni funkcję łącznika. Wszystkie osoby nie mogące spożywać jajek lub będące na diecie wegańskiej, w łatwy sposób zastąpią nim jajka w naleśnikach, plackach, ciastach, panierkach, burgerach itp. Jedno opakowanie zawiera 32 sugerowane porcje - 32 „wegejajka”.
Bardzo łatwe w użyciu - wymieszaj proszek vEGGs z wodą i zobacz, jak w ciągu 3 minut zamieni się w „wegejajko”. Produkt nie musi być przechowywany w lodówce. Jedno opakowanie to równowartość 32 jajek kurzych.
vEGGs to produkt idealny dla wegan, osób ograniczających spożycie produktów zwierzęcych i osób z alergiami.
„Wegejajka” to:
- 100% naturalne składniki
- Zrobisz całe jajko* lub żółtko
- Opłacalne: jedno opakowanie to odpowiednik 32 jajek lub żółtek
- Szybkie i intuicyjne w użyciu: jedna miarka = 1 jajko / żółtko
- Doskonałe do: ciast, naleśników, placków, leniwych, panierek, deserów, budyniu itp.
- Wegańskie, bez składników pochodzenia zwierzęcego
- Biodegradowalne opakowanie
- Bez sztucznych składników, GMO, glutenu i innych alergenów
- Bez konieczności przechowywania w lodówce, długa data przydatności
Uwaga: produkt nie jest przeznaczony do spożywania samodzielnie, w postaci jajecznicy lub omletu, lub też jako główny składnik dań typu quiche lub frittata. Dla tego typu dań polecany jest drugi produkt z linii vEGGs: vEGGs Omelette.