TYLKO DZIŚ! NAWET -40ZŁ NA ZAKUPY    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
-37%Płatki drożdżowe crunchy 150g
Płatki drożdżowe crunchy 150g
Płatki drożdżowe crunchy 150g
Płatki drożdżowe crunchy 150g
Płatki drożdżowe crunchy 150g
Płatki drożdżowe crunchy 150g
Płatki drożdżowe crunchy 150g
Płatki drożdżowe crunchy 150g
MEGA OKAZJA

Płatki drożdżowe crunchy 150g - VIVIO

20,39 zł12,90 zł
  duża dostępność

Płatki drożdżowe crunchy Wartości odżywcze

SKŁAD: 60% drożdże suszone, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia, emulgator: lecytyna (ze słonecznika)

 

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna:  1424 kJ/ 340 kcal

Tłuszcz: 3,7 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,65 g

Węglowodany: 28,3 g

- w tym cukry: <2,5 g

Błonnik 29g

Białko: 33,7 g

Sól: 0,07 g

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Płatki drożdżowe crunchy Zastosowanie

Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Niektórzy nazywają płatki drożdżowe „wegańskim parmezanem”.Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.

 

Płatki drożdżowe sprawdzą się jako dodatek do:

  • kanapkowych past,
  • sosów,
  • zapiekanek,
  • pizzy,
  • zup (jako naturalny wzmacniacz smaku i zabielacz),
  • pasztetów,
  • kanapek,
  • kotletów roślinnych (również zamiast panierki),
  • zamiast parmezanu, jako posypka (można je zmieszać ze zmielonymi orzechami nerkowca lub migdałami, ale nie trzeba).

 

 

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 


Płatki drożdżowe crunchy Opis

Płatki drożdżowe to produkt spożywczy, który otrzymywany jest z nieaktywnych drożdży (najczęściej z gatunku Saccharomyces Cerevisiae). Na dalszym etapie, płatki są deaktywowane dzięki poddaniu ich działaniu wysokiej temperatury. Następnie, są dokładnie płukane i suszone. W procesie produkcyjnym zyskują one formę przypominającą drobne płatki owsiane lub gruboziarnistą bułkę tartą.

 

Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio, polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.

 

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt