



Płatki drożdżowe crunchy Wartości odżywcze
SKŁAD: 60% drożdże suszone, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia, emulgator: lecytyna (ze słonecznika)
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1424 kJ/ 340 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,65 g
Węglowodany: 28,3 g
- w tym cukry: <2,5 g
Błonnik 29g
Białko: 33,7 g
Sól: 0,07 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Płatki drożdżowe crunchy Zastosowanie
Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Niektórzy nazywają płatki drożdżowe „wegańskim parmezanem”.Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.
Płatki drożdżowe sprawdzą się jako dodatek do:
- kanapkowych past,
- sosów,
- zapiekanek,
- pizzy,
- zup (jako naturalny wzmacniacz smaku i zabielacz),
- pasztetów,
- kanapek,
- kotletów roślinnych (również zamiast panierki),
- zamiast parmezanu, jako posypka (można je zmieszać ze zmielonymi orzechami nerkowca lub migdałami, ale nie trzeba).
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Płatki drożdżowe crunchy Opis
Płatki drożdżowe to produkt spożywczy, który otrzymywany jest z nieaktywnych drożdży (najczęściej z gatunku Saccharomyces Cerevisiae). Na dalszym etapie, płatki są deaktywowane dzięki poddaniu ich działaniu wysokiej temperatury. Następnie, są dokładnie płukane i suszone. W procesie produkcyjnym zyskują one formę przypominającą drobne płatki owsiane lub gruboziarnistą bułkę tartą.
Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio, polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.
PRODUCENT | VIVIO |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
* PRODUKT Z DATĄ PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA | 2023-05-29 |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.