
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | VIVIO |
Płatki drożdżowe crunchy - Skład
SKŁAD: 60% drożdże suszone, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia, emulgator: lecytyna (ze słonecznika)
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1424 kJ/ 340 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,65 g
Węglowodany: 28,3 g
- w tym cukry: <2,5 g
Błonnik 29g
Białko: 33,7 g
Sól: 0,07 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Płatki drożdżowe crunchy - Zastosowanie
Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Niektórzy nazywają płatki drożdżowe „wegańskim parmezanem”.Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.
Płatki drożdżowe sprawdzą się jako dodatek do:
- kanapkowych past,
- sosów,
- zapiekanek,
- pizzy,
- zup (jako naturalny wzmacniacz smaku i zabielacz),
- pasztetów,
- kanapek,
- kotletów roślinnych (również zamiast panierki),
- zamiast parmezanu, jako posypka (można je zmieszać ze zmielonymi orzechami nerkowca lub migdałami, ale nie trzeba).
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Płatki drożdżowe crunchy - Opis produktu
Płatki drożdżowe to produkt spożywczy, który otrzymywany jest z nieaktywnych drożdży (najczęściej z gatunku Saccharomyces Cerevisiae). Na dalszym etapie, płatki są deaktywowane dzięki poddaniu ich działaniu wysokiej temperatury. Następnie, są dokładnie płukane i suszone. W procesie produkcyjnym zyskują one formę przypominającą drobne płatki owsiane lub gruboziarnistą bułkę tartą.
Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio, polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.