Ekologiczna żurawina do mięs, serów i deserów 200g - - RUNOLAND

PRODUCENTRUNOLAND
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

10,69 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Wartości odżywcze

żurawina* (Oxycoccus quadripetalus), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).

 

Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 524 kJ/125 kcal

Tłuszcz 0,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g

Węglowodany 29 g

w tym cukry 21 g

Białko 0 g

Sól 0 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Ekologiczna żurawina jest idealnym dodatkiem do różnego rodzaju deserów, owsianki czy nasleśników. Doskonale komponuje się z mięsem, szczególnie drobiem, i serami.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.


Opis

Ekologiczna żurawina jest idealnym dodatkiem do różnego rodzaju deserów, doskonale komponuje się z mięsem, szczególnie drobiem, i serami. Żurawina jest niskokaloryczna, pół szklanki świeżych owoców to jedynie 20 kalorii. Owoce są bogaty w błonnik (3 g na 100 g żurawiny), witaminę C, witaminy z grupy B, garbniki, taniny, kwasy jabłkowy i cytrynowy, wapń, miedź, jod i fosfor. W medycynie naturalnej od dawna stosowana była w leczeniu chorób nerek i układu moczowego. Zawarte w niejbioflawonidy wpływają pozytywnie na poziom dobrego cholesterolu, obniżając ryzyko zawałów serca. Medycyna ludowa zaleca też stosowanie żurawiny w przeziębieniach i schorzeniach reumatycznych.



Opinie o produkcie: Ekologiczna żurawina do mięs, serów i deserów 200g - RUNOLAND


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również