info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Ekologiczna żurawina do mięs, serów i deserów 200g - - RUNOLAND

Ekologiczna żurawina do mięs, serów i deserów 200g - RUNOLAND

Ekologiczna żurawina do mięs, serów i deserów 200g - - RUNOLAND

10,49 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

- skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
PolskaRUNOLAND

żurawina* (Oxycoccus quadripetalus), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).

 

Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 524 kJ/125 kcal

Tłuszcz 0,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g

Węglowodany 29 g

w tym cukry 21 g

Białko 0 g

Sól 0 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

- Zastosowanie

Ekologiczna żurawina jest idealnym dodatkiem do różnego rodzaju deserów, owsianki czy nasleśników. Doskonale komponuje się z mięsem, szczególnie drobiem, i serami.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.

- Opis produktu

Ekologiczna żurawina jest idealnym dodatkiem do różnego rodzaju deserów, doskonale komponuje się z mięsem, szczególnie drobiem, i serami. Żurawina jest niskokaloryczna, pół szklanki świeżych owoców to jedynie 20 kalorii. Owoce są bogaty w błonnik (3 g na 100 g żurawiny), witaminę C, witaminy z grupy B, garbniki, taniny, kwasy jabłkowy i cytrynowy, wapń, miedź, jod i fosfor. W medycynie naturalnej od dawna stosowana była w leczeniu chorób nerek i układu moczowego. Zawarte w niejbioflawonidy wpływają pozytywnie na poziom dobrego cholesterolu, obniżając ryzyko zawałów serca. Medycyna ludowa zaleca też stosowanie żurawiny w przeziębieniach i schorzeniach reumatycznych.

Opinie klientów