Ekstrakt z grzybów SHIITAKE 10:1 50g - SUNVIO
(2)
Ekstrakt z grzybów SHIITAKE 10:1 50g - SUNVIO
(2)Produkt niedostępny
MARKA |
---|
SUNVIO |
Ekstrakt z grzybów SHIITAKE 10:1 50g - Skład
SKŁAD: Suchy ekstrakt z owocni twardnika japońskiego Lentitula edodoes (Berk.) PeglerDER 10:1
Składniki | Ilość w 1 miarce (0,5 g) | Ilość w 1 gramie (2 miarkach) /Zalecanej dziennej porcji/ |
Suchy ekstrakt z owocni Shiitake (Lentitula edodoes (Berk.) Pegler | 0,5 g | 1 g |
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Ekstrakt z grzybów SHIITAKE 10:1 50g - Zastosowanie
Zalecane spożycie: 1 gram (2x po 1 miarce) dodać do 150- 200 ml kawy, herbaty lub ulubionego napoju i dokładnie wymieszać. Spożywać 2 razy dziennie. Nie zaleca się dodawać produktu do wrzącej wody.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
WARUNKI PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od wilgoci i światła.
Ekstrakt z grzybów SHIITAKE 10:1 50g - Materiały video
Ekstrakt z grzybów SHIITAKE 10:1 50g - Opis produktu
Grzyby shiitake (Lentinus edodes), w Polsce znane także jako twardnik japoński. W medycynie Dalekiego Wschodu grzyby shitake nazywane są "eliksirem życia", gdyż uważa się, że zapewniają człowiekowi zdrowie, a nawet długowieczność. Nic dziwnego - te brązowe i mięsiste grzyby z podkręconym kapeluszem są skarbnicą składników odżywczych. Są źródłem potasu i niacyny (witaminy B3), zwłaszcza te suszone. Nie brakuje w nich także wapnia i fosforu. Jednak grzyby shiitake wyróżniają się przede wszystkim zawartością substancji o nazwie lentinan, która wzmacnia działanie układu odpornościowego.
Adaptogeny to nietoksyczne rośliny, charakteryzujące się specyficznym wpływem na ludzkie ciało i umysł. Nadrzędną właściwością wszystkich adaptogenów jest niwelowanie skutków stresu oraz adaptacja organizmu do niesprzyjających warunków zewnętrznych.
W biologii uznaje się obecnie trzy kryteria, które musi spełniać roślina, aby można było zaklasyfikować ją do grupy adaptogenów. Według tych warunków rośliny adaptogenne:
- są nietoksyczne - nie mogą powodować negatywnych skutków ubocznych dla zdrowia fizycznego lub psychicznego oraz nie mogą być uzależniające,
- zapewniają niespecyficzną odpowiedź organizmu na stres - stosowanie adaptogenów pozwala na sprawne funkcjonowanie organizmu w obliczu czynników stresogennych, bez pozbawiania go rezerw energii życiowej. Ściśle związane jest z tym działanie holistyczne – wzmocnienie odporności całego organizmu, nie zaś wpływ na jeden konkretny organ czy układ,
- mają normalizujący wpływ na organizm - działanie adaptogenów opiera się na przywracaniu organizmu do naturalnej równowagi.
Bibliografia:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25332990/
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.